Отговори
# 210
Това с позицията на бебето си е точно така - за най-леко и безпроблемно раждане, трябва

"Тоест бебето трябва да бъде надолу с главата, от лявата страна на корема ви и лице обърнато към гърба ви"

https://---reklamen-spam39---/2011/03/10/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Разбира се, то може да се обърне във всеки един момент, а може и вие да му помогнете. Не отричайте всичко като глупост, само защото не сте го чували!  bouquet
И аз се надявам на това да се обърне до раждането и да си е в "идеалната" позиция,за да е наред всичко. Явно,че всичко е от значение...

# 211
  • София
Бебето се върти и при самото раждане. Ако очаквате, че нещо, живеещо във вода стои неподвижно, много грешите. Днес може 20 пъти да застане с лице към корема, ама не значо, че ще е лесно. Лесно няма

# 212
Охх моето се въртеше постоянно и много обичаше да си слага ръцете пред лицето Grinning Най-важното е да е спаднало ниско и да е надоло с главата  Naughty

# 213
При мен се получават два пъти на ден плод, но ще е така още ден-два, докато вкарам сиренето. После мисля сутрешната каша с плод да я заместя с попара и подобни. В тази връзка, макарони откога мога да давам? newsm78

# 214
Като се въведе глутена, предполагам. Аз започнах с кус кус (по обясними причини) и после вече има всякакви вариации. Между другото, ако в семейството на закуска не се ядът макарони или попара, може да си остане кашата като хранене. Племенника ми, например, сутрин хапва точно овесени ядки (или елда) със сирене.

# 215
  • София
elleni, аз не мога да кажа, че имам напълно заместено хранене, защото след пюре/ каша той търси млечно хранене. На този етап давам зеленчуково пюре към 12ч., а към 15-15:30ч плод или каша с плод, защото моето дете не е много по кашите, а с тях въвеждам зърна.

Елдата ти ли си я вариш или е инстантна каша? Ако е второто, може кашата да му е дошла в повече и да го е запекла. Специално елдата аз въвеждам с такава, която се вари и после задушава. Става много приятна кремообразна консистенция и я добавям към пюре или каша.

Зеленчуците ги въвеждам за обедното хранене и после ще ги ползвам за да редувам месо и жълтък (през ден).

Не съм давала каши, които имат вкус (млечна с плод, бисквити и т.н.), затова ги добавям към пюретата.

Глутенът смятам да го въведа в следния ред овес- спелта- ръж-ечемик- пшеница.

Като цяло се водя по детето и вкуса му. Каквото обича, това давам и гледам да въртя всякакви варианти, за да му е разнообразно.

Захранването върви бавничко, но аз не бързам. Мисля, че на този етап яде достатъчно твърда храна.

п.с. Всичко това при положение, че нещата вървят гладко, защото аз прекъсвах за седмици около ваксините или когато е неразположен нещо. Понякога спи до по-късно следобяд и не предлагам твърда храна.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 00:26 от missence

# 216
Лейди, благодаря bouquet
Вкарала съм глутена, но ми се ще да оставя кашата за следобед с плодово пюре евентуално, докато в един момент не мине на примерно кисело мляко с плод или нещо подобно. Та затова мислех да разнообразя малко закуските с макаронени работи.

# 217
  • София
Аз сега се замислих, че спелтата я водят някакъв вид пшеница. Вероятно трябва да я изместа назад.

cristi, според мен пробвай, както Lаdу Stаrdust съветва. Големият син не яде попара. Давала съм 2-3 пъти и не я искаше. Точно с макарони закусваше. Купувах най-различни изделия във формата на коли, зрънца и т.н. на Plasmon мисля, че бяха. Много му харесваха с масло и сирене (беше по-голям обаче). До ден днешен попара не яде.

# 218
Missence, благодаря. Ще ги пробвам на плазмон нещата.

# 219
Кристи- има безглутенови макарони. Купувам на Ла Гароне- български, има ги в Кауфланд, Лидл и други супермаркети. Вариациите са ориз, ориз и царевица, царевица и елда. Бобчо най-много одобрява царевица с елда. Понеже са тръбички, аз ги правя на трошки между две плитки чинии, ако се опиташ да ги натиснеш с вилица вече сварени стават лепкави и на каша. От глутеновите давам кус-кус от ДМ, макарони звездички на Стелла.
Детето ми отказва да яде солена закуска, освен ако не е под формата на някакви сиренки или сандвич с яйце и кашкавал, затова и сутрешната и следобедната закуска обикновено са с плод. За обяд и вечеря- зеленчуци с месо/жълтък.

# 220
Фокси, аз тепърва ще го пробвам каква закуска ще яде  Grinning А вечерята още си му е мляко.

# 221
  • ту тук, ту там
missence, инстантна каша давам. Имам и брашно от елда, но ми се стори по-трудно да приготвя каша с него, затова избрах инстантната. Засега ще спра елдата за няколко дни, по-нататък може да купя зърна и да опитам така!
Благодаря за отговорите на всички!

# 222
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но се зачетох и повечето неща, които споделяте ми се струват много полезни, поради което ще си позволя да задам следния въпрос: Дъщеря ми е на 7 месеца и 20 дни, захранена от 6тия месец. Днес в аптеката ми препоръчаха безглутенови бисквити за вечерното мляко, с които децата се засищтали за по- дълго. Не съм питала педиатърката на детето, защото съветите и относно захранването не ми допадат. Та някоя от вас давала ли е такива и мислите ли, че са удачни за бебе на почти 8 месеца?
И последно- искрено съчувствам на Вермилиън, знам какво чудо е. Дъщеря ми също е ревла, добре,че е раницата да ме спасява, че някои сутрини не ми се става от леглото като знам какво следва ...

# 223
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но се зачетох и повечето неща, които споделяте ми се струват много полезни, поради което ще си позволя да задам следния въпрос: Дъщеря ми е на 7 месеца и 20 дни, захранена от 6тия месец. Днес в аптеката ми препоръчаха безглутенови бисквити за вечерното мляко, с които децата се засищтали за по- дълго. Не съм питала педиатърката на детето, защото съветите и относно захранването не ми допадат. Та някоя от вас давала ли е такива и мислите ли, че са удачни за бебе на почти 8 месеца?
И последно- искрено съчувствам на Вермилиън, знам какво чудо е. Дъщеря ми също е ревла, добре,че е раницата да ме спасява, че някои сутрини не ми се става от леглото като знам какво следва ...
И моето бебе е на почти същата възраст. Grinning
Аз въведох глутен и смятам да давам едно мляко „лека нощ” на хип, с елда и оризови люспи, точно за засищане преди сън.
Не мисля,че е проблем да пробваш с бисквити, защо не.

# 224
Не съм давала бисквити в млякото, но моята дъщеря се засищаше само с мляко.
По принцип съм малко против всякакви бисквити, защото като прочета ккаво пише, че съдържат и косата ми настръхва. Единствено едни на Holle от спелта ми допадат и слагам тях в следобедната закуска, ако е с кисело мляко. Могат и в АМ да се сложат, ако възрастта на детето го позволява.

Общи условия

Активация на акаунт