Отговори
# 195
Здравейте имам въпрос.
От 3-4 дена, бебето ни (на 3 месеца) спря да гука и така да кажа да "говори" през деня.
Често се събужда от сън със силен рев, изглежда унил.
Може ли някой да ми каже на какво може да се дължи и дали е нормално.
Не можахме да намерим педиатърката вчера и днес и нея да я питам, та ако някой има някаква идея, ще съм благодарен.
Преди това често гукаше много, изглеждаше че се опитва да комуникира.
А от няколко дена изглежда унил и не го прави.
Не изглежда болен, няма температура, храни се нормално, през нощта спи, усмихва се като си играем.
Благодаря предварително

Ваксина слагана ли е тези дни? Доста бебета киселеят около седмица след нея

Ваксината я сложихме 10 дена преди да стане това, не мисля, че е от нея. След ваксината 1 седмица беше добре.

# 196
zvezdichka, не ти разбирам въпроса. Бебето се върти непрекъснато и е малко трудно да се установи накъде гледа. Важно е преди раждането да е с надолу главата, но то буквално може да се обърне в последния момент.
Ами казаха ми,че е с главичката надолу,но трябвало да гледа към гърба,за да се роди по-лесно,а ако е така както е било в момента и трудно и болезнено и това ме стресна малко,а аз не съм много наясно с това на къде да гледа и как е най-добре.
За пръв път го чувам това. Най-добре говори с лекаря си, но честно казано ми се струва абсурдно, че е важно накъде гледа бебето. Тя му е толкова малка главата, че не виждам какъв е проблема да си гледа накъдето си иска. В процеса на раждане лекаря, ако трябва, може да го завърти, най-малкото.

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 09:51 от Анонимен

# 197
  • ту тук, ту там
Здравейте!
Как действа елдата на бебешкото стомахче, имате ли наблюдения? Моят син е нещо запечен и допускам, че от нея, но да попитам все пак.

Имам въпрос относно храненето на бебетата на 7-8 месеца (missence или други на същата възраст, или такива, които си спомнят как е било Simple Smile) - колко пъти на ден предлагате плодово пюре? Само с кашата или давате и между храненията? Колко пъти предлагате изобщо твърда храна на тази възраст, като не говоря за заместено хранене? Аз давам плодово пюре около 11, понякога с малко каша, когато въвеждам някакво ново зърно, зеленчуков обяд към 13ч и следобедна каша с плодово пюре към 17ч. Кашите правя с АМ, но междувременно кърмя при приспиванията или ако си поиска.
Моля за отговори само от подкрепящите късното и бавно захранване, защото аз съм от тях!  Blush

Пиша тук, защото темата за захранването не е толкова посещавана, ако кажете, ще си преместя въпроса там!  Peace

# 198
  • София
Zvezdichka, това съм го чела в бг мамма и съм падала от смях  Laughing. Тази глупост може да я каже само някой, който е учил до 3-ти клас. Раждай си спокойно и не вярвай на всичко, което прочетеш или чуеш.

# 199
Благодаря ви за отговорите, пак ще говоря с АГ,защото и аз не бях чувала,че това има значение. Не съм чела по форумите какво пише,реших директно да ви пиша.  bouquet

# 200
Елени - елдата по принцип е разхлабваща. Ако кашите, които предлагаш са оризови, твърде вероятно е да се запича детето от тях. На 7 месеца моето дете не беше опитвало плодове още, но аз захраних на 6 и 1/2. Плодове дадох към средата на 8-ми месец. По онова време ги давах със зърна ( елда, киноа, амарант, царевица) само за следобедна закуска. Нея въведох след пълното заместване на обедното хранене. После заместих закуската, около годинката въведох глутен. Около годинка и месец въведох вечеря, защото само от млякото плачеше и не заспиваше.
Ако съм права за оризовата каша, давай я, но в комбинация с разхлабващ плод -сливи, круши, за кайсий според мен е рано, но може да пробваш с пъпеш или нектарини. От зеленчуците обикновения картоф и моркова също запичат, тиква, тиквичка, сладък картоф са регулиращи и разхлабващи.

# 201
  • ту тук, ту там
Да, да, за действието на съответните плодове и зеленчуци знам. Ако/когато давам оризова каша, задължително е със разхлабващ плод. Ако зеленчуковото пюре е затягащо, добавям и нещо регулиращо - тиква или тиквичка. Отделно пробиотик давам през ден. Досега запек не е имал. Съвпада с въвеждането на елдата, а не знаех какво е действието й на теория, та затова се зачудих.
Аз не исках да замествам хранене (макар на практика да се получи горе-долу така с обяда!), започнах захранвнеъо със зеленчуци. Сега редувам въвеждане на зърна и плодове, на 8 месеца искам да започна с глутен (овесена каша). Въвела съм ориз, царевица, елда вече, просото мисля да прескоча. От плодовете съм въвела ябълка, круша, слива, банан (само на пюре), от днес давам кайсия.
Хем не искам да замествам хранения, хем така се получава в някои дни, но пък бебето като си хапва с кеф, не го спирам. То кърменето ни и без друго е безразборно!

Foxy, глутен защо чак около годинката? Имаше ли причина или някакво твое вътрешно убеждение?

# 202
Ми така съвпадна въвеждането на глутена, умишлено го забавях донякъде, но не смятах, че ще е чак толкова. Просто въвеждах храните в началото по 7дни, после намалих на 5 и докато въведа зеленчуци, плодове, варива, месо и жълтък просто мина много време.

# 203
  • ту тук, ту там
Ясно! Аз не въвеждам по толкова дни (освен първите няколко), за 4 дни съм въвела новия продукт. А глутенът ще ми е преди месото, жълтъкът още по-нататък.  Peace

# 204
Елени, според мен е възможно кашата да му е дошла в повече на бебето. Сутрин и следобед каша за 7-8 месечно бебе е доста, още повече, че пишеш, че си хапва. По-разумно е кашата да е следобед, а сутрин само плод, ако искаш да даваш нещо. Ако ще вкарваш пък нова каша, следобед не давай. Струва ми се, че на тази възраст все още няма да е гладно, ако е на 2 хранения (незаместени) + плод.
Аз въведох рано вечерята, защото детето се будеше през час за сукане. Май около 9 месец беше. Не съм го мислела много, много кога и как замествам, защото бебето сучеше постоянно. Според мен децата, които се хранят с АМ повече би следвало да спазват някакви правила в това отношение.

# 205
  • ту тук, ту там
Моето бебе също суче постоянно, особено през нощта! Не е на АМ, само кашите правя с АМ. Каша давам само следобед, само когато въвеждам новата я давам преди обяд, но само първите два дни, когато в съвсем нов продукт. Добавям я в бурканче плодово пюре - първия ден една лъжичка каша, втория ден 30 мл каша, третия ден 60 мл каша и после я измествам следобед. Правя максимум 90 мл каша на ден!

Лейди, а какво въведе като вечеря всъщност?
И друго - когато въведа закуска (нямам намерение да е скоро), то тя ще е зърнена отново, тогава какво се случва със следобедната каша? Два пъти ли на ден остава зърнено хранене?
Големият ми син беше дост злояд в този период (за разлика от сега  Mr. Green), едва успявах да въвеждам продуктите. Затова ми изникват въпроси за неща, които уж би трябвало да са ми ясни. Пък и не си спомням вече де! Simple Smile
Аз съм чела (и чета) доста за захранването уж, като последователност на продуктите, но такива чисто практически съвети не срещам май!

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 13:16 от elleni

# 206
За вечеря давах супичка или каквото там съм готвила (гледах да се съобразявам с бебето), по-късно, когато въведох киселото мляко давах и от него, с плод и малко овесени ядки.
Иначе за закуска (по стара българска традиция  Wink ) давам попара, кус кус и т.н., т.е. ти си права, че пак е зърнено хранене. Но пък, ако кашата следобед е овесена, елда или нещо друго, което не е пшеница, мисля че има някакъв баланс.

# 207
  • София
Това с позицията на бебето си е точно така - за най-леко и безпроблемно раждане, трябва

"Тоест бебето трябва да бъде надолу с главата, от лявата страна на корема ви и лице обърнато към гърба ви"

https://---reklamen-spam39---/2011/03/10/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Разбира се, то може да се обърне във всеки един момент, а може и вие да му помогнете. Не отричайте всичко като глупост, само защото не сте го чували!  bouquet

# 208
  • ту тук, ту там
Лейди, за закуската и следобедната точно така си го представям. За вечеря със сигурност ни е рано, но в общи линии пак зеленчук, ясно! Това по мои сметки едва към годинката ще стане.  Peace

# 209
То не че не може да се роди с лице към корема, но понеже ще излиза с тъпото на главата ще има повече щети.

Общи условия

Активация на акаунт