Отговори
# 180
Както го описваш ми звучи на стомашен дискомфорт. Зеленото ако наистина не е признак, дължи се често на желязото в храната, особено овесени каши и пълнозърнести каши го причиняват.
Ще му погледна изследванията на малчо, може пък да изскочи някаква полезна информация от там. Толкова е трудно да си сам с бебе, а когато е и ревящо може направо да откачиш. Точно за една седмица губиш връзка с всичко, направо ставаш сомнамбул.

# 181
  • град-държава
Хомеопатията не е нещо, на което имам доверие. Дори аз лично си изпатих от много известен класически хомеопат. Така си изпатих, че ме лекуваха в София и пих 3 месеца антибиотици. Осадент давам, защото братовчед ми е зъболекар и ми го препоръча.
Сега се филмирах с тези глисти. Как да взема материал за изследване? Тя ака вчера и обикновено на няколко дни вечер. Как мога и за колко време да съхраня пробата.  Ние имаме котарак на почти 10години, но той е редовно обезпаразитяван и никога не е имал паразити, от какъвто и да е било тип. Изследван е, когато забременях и дори антитела няма.Вкъщи не е болница, но и се стараем да е чисто, не че не случва да е кочина, но не сме мизерници. Аз дори не давам да я пипат с неизмити ръце. На хора по улиците въобще, защото често посягат. Тя е много контактна, на всички маха и се усмихва. Хората често се спират и се опитват да я пипат.  Crazy
Пролет, заради запека гледам зърнените да са пълназърнести. Например ориз винаги пълнозърнест. Да, да не обръщат много внимание само заради зелено, без никаква друга симптоматика.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 11:28 от Vermilion`

# 182
  • София
Разбирам, аз също не бих лекувала с хомеопатия. В случая обаче не става дума за лечение. Естествено вие решавате, аз само посочих още една възможност.
Успех, дано се успокоите всички скоро  bouquet

# 183
Мисля, че глистите се виждат с просто око и ако ги имаше щеше да я сърби дупето. То на тази възраст няма как да се чеше, но все щеше да си проличи дискомфорта.

# 184
Не исках да те филмирам излишно, просто аз като имахме проблеми и нашата лекарка каза, че при малки деца глистите са безсимптомни. Единствен симптом е редуването на запек и разстройство, ама това може да е от много неща. Не винаги и се виждат в изпражненията. Тестът е с лепенка като скоч и продават едни такива стъкълца. Сутрин сваляш памперса, лепиш скоча на мръсно дупе, махаш веднага и лепиш скоча на стъкълцето. Носиш в лаборатория. Не е задължително да е изпражнение, ако не може. Обаче питай предварително в Лина дали ще го вземат така, не всички взимат.
Глистите, подобно на въшките, е един голям мит, че са свързани с нечистоплътност. Свързани са с пясък и с други деца, които са пипали там. Аз затова се бях притеснила, и при нас минавам с парочистачка и прахосмукачка и всякакви глупости, но навън няма как.
Оказва се обаче, че глистите са много заразни - и ако бебето ги има и родителите ги лепват. Съмнявам се вие да не бихте изпитали дискомфорт, и да се усетите.
Просто стрелям напосоки, на принципа - да изключим всичко възможно. Понеже те и гастроентеролозите така правят - дават изследвания за всичко, което може да е и на принципа на изключването. Много е трудно да се установи със сигурност, особено когато симптомите са толкова мъгляви и може да е от много неща. Знам как се чувстваш, и аз се бях побъркала. Това не е ден и седмица, а месеци все пак.
ПП: Забравих как изглеждаше истински чист домът ми в момента, в който започнах да се грижа сама за бебето Simple Smile Не мога да огрея навсякъде, вече не се и старая. Прахосмуча, парочистя и толкова.

За запек повече вода, сливи и ябълки, круши и тиква помагат. Ние вода не пием. И ние имаме запек.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 12:41 от prolet_inchen

# 185
  • София
Глистите излизат към изхода на ануса около 12 часа вечерта. Може да проверите така, виждат се просто око - като бели конци са.

# 186
  • София
Аз щях да препоръчам да отидете на класически хомеопат, но прочетох, че имаш лош опит.
Все пак го обмисли - аз водя и двете деца на такъв доктор от бебета и съм много доволна. Наистина, има случаи, когато не може да уцели лекарството и се налага смяна, обаче то и при стандартната медицина е така. И на УНГ, и на гастро да идеш, пак можеш да натрупаш негативен опит, обаче не се отказваш, нали?
Проблемът просто изглежда много разностранен и може би причинителят не е един, та затова препоръчвам хомеопатия. Разпитай познати, събери мнения от нета дори, само да не е боаронски, че те вече наистина малко хайдуци си падат.

# 187
Аз влизам с въпрос.
Дъщеря ми проходи на 1г, вече е на година и 2месеца. Пълничка е (12кг), с всичките му гънки по ръчичките и крачетата. Фонтанелата не е напълно затворена. Крачетата, в сравнение с крачетата на другите дечица, ми се виждат малко по-кривички и ходи като пате. Никога не съм я повивала, последно на 9-10м. педиатърката беше категорична, че рахит няма. Вероятно заради килограмите и големите памперси (на петица сме), не че очаквам да върви като манекенка, но да си питам - според вас имма ли за какво да се притеснявам? Кога спират да ходят като патета?
До скоро и доста падаше, според две педиатърки всичко ни е наред, но специално крачетата не са гледали и сега като я сравнявам с другите деца (не трябва, знам  Embarassed ) се зачудих.

# 188
  • София
Аз влизам с въпрос.
Дъщеря ми проходи на 1г, вече е на година и 2месеца. Пълничка е (12кг), с всичките му гънки по ръчичките и крачетата. Фонтанелата не е напълно затворена. Крачетата, в сравнение с крачетата на другите дечица, ми се виждат малко по-кривички и ходи като пате. Никога не съм я повивала, последно на 9-10м. педиатърката беше категорична, че рахит няма. Вероятно заради килограмите и големите памперси (на петица сме), не че очаквам да върви като манекенка, но да си питам - според вас имма ли за какво да се притеснявам? Кога спират да ходят като патета?
До скоро и доста падаше, според две педиатърки всичко ни е наред, но специално крачетата не са гледали и сега като я сравнявам с другите деца (не трябва, знам  Embarassed ) се зачудих.

Офелия, фонтанелата се затваря окончателно на година и половина-две, това не го мисли.
Колкото до другото - нищо не се смята за "отклонение" до 2 г. Ако и тогава има видим проблем - взимат се мерки. Детето ти се изправя и ходи и това означава, че няма проблеми с двигателния апарат. Някои деца стават стабилни много рано, други са спънати до късна възраст, това зависи от вестибуларния апарат.
А колкото до кривите крачета... ако има някаква патология, тя ще е много видима. Струва ми се, че в твоя случай проблем няма никакъв, детето е още много малко, никой не очаква да е супер стабилно и да ходи като голям човек, а и не всички хора са с идеално прави крака. Може и памперсът да й пречи, може обувките да не са удобни, но ако много се притесняваш - направи консултация с ортопед, поне ще се успокоиш. Но личното ми мнение е, че просто трябва да мине още малко време.

# 189
Здравейте имам въпрос.
От 3-4 дена, бебето ни (на 3 месеца) спря да гука и така да кажа да "говори" през деня.
Често се събужда от сън със силен рев, изглежда унил.
Може ли някой да ми каже на какво може да се дължи и дали е нормално.
Не можахме да намерим педиатърката вчера и днес и нея да я питам, та ако някой има някаква идея, ще съм благодарен.
Преди това често гукаше много, изглеждаше че се опитва да комуникира.
А от няколко дена изглежда унил и не го прави.
Не изглежда болен, няма температура, храни се нормално, през нощта спи, усмихва се като си играем.
Благодаря предварително

# 190
Здравейте,не знам дали въпросът ми е за тук,но просто не знам къде да го задам. Ако бебето е с лице към корема преди раждането трябва ли да се приложи секцио или може и нормално? Някоя от вас била ли е в подобна ситуация? Ще се радвам да споделите. Много благодаря предварително.

# 191
Здравейте,
Спешно имам въпросче към вас...
Бебето ми е на 1месец и докато го къпех глътна малко вода с пяна за къпане от ваната!!! Моля Ви кажете дали е опасно и трябва ли да предпривма нещо!!???
Ще се обадя утре на педиатърката..
Благодаря Ви предварително

# 192
Здравейте,
Спешно имам въпросче към вас...
Бебето ми е на 1месец и докато го къпех глътна малко вода с пяна за къпане от ваната!!! Моля Ви кажете дали е опасно и трябва ли да предпривма нещо!!???
Ще се обадя утре на педиатърката..
Благодаря Ви предварително
Нищо му няма, не се стресирай излишно!

zvezdichka, не ти разбирам въпроса. Бебето се върти непрекъснато и е малко трудно да се установи накъде гледа. Важно е преди раждането да е с надолу главата, но то буквално може да се обърне в последния момент.

Lindo81, нормално е бебето да се буди с рев особено, ако не се е наспало. Най-вероятно му няма нищо на детенцето ти, щом си хапва и се усмихва. Дано скоро почне пак да гука и да се успокоиш!

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 00:01 от Анонимен

# 193
  • София
Здравейте имам въпрос.
От 3-4 дена, бебето ни (на 3 месеца) спря да гука и така да кажа да "говори" през деня.
Често се събужда от сън със силен рев, изглежда унил.
Може ли някой да ми каже на какво може да се дължи и дали е нормално.
Не можахме да намерим педиатърката вчера и днес и нея да я питам, та ако някой има някаква идея, ще съм благодарен.
Преди това често гукаше много, изглеждаше че се опитва да комуникира.
А от няколко дена изглежда унил и не го прави.
Не изглежда болен, няма температура, храни се нормално, през нощта спи, усмихва се като си играем.
Благодаря предварително

Ваксина слагана ли е тези дни? Доста бебета киселеят около седмица след нея

# 194
zvezdichka, не ти разбирам въпроса. Бебето се върти непрекъснато и е малко трудно да се установи накъде гледа. Важно е преди раждането да е с надолу главата, но то буквално може да се обърне в последния момент.
Ами казаха ми,че е с главичката надолу,но трябвало да гледа към гърба,за да се роди по-лесно,а ако е така както е било в момента и трудно и болезнено и това ме стресна малко,а аз не съм много наясно с това на къде да гледа и как е най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт