Отговори
# 165
Аз ползвам Веледа и с двете деца.
Шампоана, млякото за вана, но най-доволна съм от олиото, каката е на 5 и още го ползва.
За дупе мажа само при нужда много рядко. Най-добре им понесе судокрем. Сега ползвам Бепантен но нямаме кой знае какви проблеми.
Козметиката на Мустела също е много добра, ползвала съм олиото, крема да крусти и крема за обриви около устата.
Дупета мием със сапун на Веледа.

# 166
Много харесвам Веледа, но нещо шампоана им хич не се понрави на моя син. След едно измиване с него и дълго време не искаше да се къпе.
Иначе за бебетата си купувах козметика на Себамед и Биодерма. Харесвам много и продуктите на ДМ - Бейбилов.

# 167
Охх едното свърши друго почна Sad днес забелязах синчето ми че има ситни пъпчици по коремчето,гръбчето и малко зад ушите Sad дали е възможно да е от температурата или да се опасявам за друго все пак е на 5месеца Sad

# 168
Има вируси, след които се изриват децата.

# 169
  • град-държава
Имам нужда от съвет:
Лактозна непоносимост може ли да се проявява безсимптомно? Или да се съмнявам въпреки, че детето често е със запек?  Постоянно реве и крещи. Не издържам. Не може да е характер. Абсолютен ужас и кошмар е.
Преди малко повърна за първи път след млякото и си помислих за лактозна непоносимост. Не знам и аз какво да си мисля. Ака зелено в повечето случаи след захранването, а според педиатрите не е проблем -ускорен пасаж и бла бла.
Беше болна преди седмица на АБ и тогава акаше нормално -жълто и по 1-2 пъти дневно. От тогава пие и линекс бебе, но след АБ акото бак стана зелено и се започна със запека. Последните изследвания на кръв и урина са абсолютно нормални.
Много трудно се храни с човешка храна, повече яде АМ, на Лактана Киндер е. На 15м е дъщеря ми.
Кажете ми какво да правя, защото не мога повече. Защо реве това дете постоянно?

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 07:29 от Vermilion`

# 170
  • София
Отиди да се консултираш с гастро. Аз също се съмнявах, но док отхвърли проблем и се установи, че е от ваксините.

# 171
  • град-държава
Да, аз отдавна направих връзката, защото кошмара започна след първи прием на Хексацима и нататък имаме история, но както и да е. Скоро ваксина не 'и е слагана - МПР я отложиха за есента за сега. Наистина съм отчаяна. Не знам как да го обясня, това е постоянно. Детето ми в същото време е здраво, много будно, много енергично и с неизчерпаема енергия. На прегледи всички твърдят, че на детето нищо му няма. Вчера например се е събудила в 8 сутринта, спа от 13:00 до 14:15 и после чак в 23:00. Всеки ден сме така. Днес стана в 6, сама съм с нея. Постоянно играем, носим се и сме по разходки, ако са ми останали сили, но аз съм развалина. В повечето случаи и аз избухвам в рев и не съм на себе си. Постоянно се тъпча с болкоуспокояващи за глава. Не е нормално да реве и да се дере непрекъснато. Аз не знам какво да правя. Не знам. И зъби 'и никнат, давам Осадент, но ефект голям не виждам, а и мога ли да я тъпча всеки ден с него?

# 172
  • София
А кога и как реве? Все едно нещо я боли или лесно се ядосва и се тръшка? След ядене реве ли повече? Лактозната непоносимост е свързана с диария и слуз, червата бързат да се изчистят от дразнителя, едва ли е това.

# 173
  • град-държава
Ами като се замисля не реве, когато има нови хора покрай нея, в ровечето случаи, в които си играе, макар че токава издава бойни пронизващи писъци, когато я нося в раницата без значение дали сме вкъщи, или навън и в някои редки случаи, когато е абсолютно на кеф. Че се тръшка, тръшка се и още как. Преди дна дни си разби устата от едно такова тръшкане, след като баща 'и я остави да свърши нещо. Най-драматично е, кога мъжът ми излиза дори от стаята или ако я разнася я оставя някъде. В негово присъствие е абсолютно невъзможно да я храня например. Поняко имам чувството, че не може вече да ме гледа дори. Не мога вече и да различа, когато реве в какво реално настроение е.
И да, картината няма нищо общо с непоносимост - тя е едра, пухкава. До 4м беше с ужасяващи колики, но дори и тогава е повръщала инцидентно, нито е имало проблем с изхождането. С него имаше проблем след 2прием на Хексацима, когато месец ака тъмнозелена слуз с кръв и какво ли не. Отшумя от самосебе си. Тя до 6м е била само на кърма и е дохранвана с АМ след 11м. С кърмата приключихме на 13,5м. Търсили сме здравословен проблем, но на прегледи и изследвания такъв не е устанавен. Правила е реакции към някои храни и толкова. Лекарства е понасяла без проблеми...

# 174
  • ту тук, ту там
Vermilion, аз не знам какво да те посъветвам, просто искам да кажа, че силно ти съчувствам!  Hug

# 175
  • град-държава
Благодаря. Аз наистина не зная какво да правя и защо детето е толкова нещастно и недоволно.
Правени са 'и по два пъти абдоминална и трансфонтанелна ехография. Редовни изследвания на кръв и урина. Боледувала е два пъти и изследвания са повтаряни на контролните прегледи след лечение включително. Не са 'и правени тестове за алергии, но и не е имало мотивация за такива. Аз исках да 'и направим за яйчния белтък, защото реагира, на лл прецени, че няма нужда предвид, че се израства. За сега не 'и давам просто яйца. Не знам какво още да опиша, аз и самат както казах в повечето случаи не съм на себе си. Уморена съм, често мисълта ми объркана, едва се събирам за да изкарам и този ден, не помня, споменах постоянното главоболие и че аз съм разстроена в голяма част от времето. Не мога да се срещна и да общувам с никого. Като излизаме с мъжа, ми единият от двама ни тича с детето - тя в количка и на едно място без да реме, крещи и да се тръшка не стои. Изпада в истерия, когато се опитваме да проведем елементарен разговор помежду си. Изпада в истерия, когато говоря по телефона.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 10:18 от Vermilion`

# 176
  • ту тук, ту там
Състоянието, в което си, ми е напълно познато. Години се чувствах така с голямото дете, без да е плакал нон-стоп, просто беше свръхенергичен, а аз много самотна.

За невролог мислила ли си? В Бургас (нали си наблизо) имам добри впечатления от д-р Ишкиева.

# 177
Акото изследвахте ли го? Може там да има бактерия.
 Моят син рева 4 дни по 12 часа преди около седмица. И аз го гледам сама, става в 7 и цял ден е буден, ляга в 22-23. След тези 4 дни му израстна зъб. Толкова рев беше, че аз направо ми се искаше не знам и аз какво. Просто е ужасно, съчувствам ти.
Защо за всеки случай не му изследвате изпражненията, изследвайте и за глисти. Не мисля, че там е проблемът, но просто да се изключат всички възможни причини. И аз като се бях шашнала покрай слузта в акото пуснах изследвания на своя глава на изпражнения, за да може като отидем на лекар да ги покажа.
И на мен ми се струва, че това не може да е характер, а нещо го мъчи детето.

# 178
  • град-държава
Акото, носен и гърлен секрет, урина- нищо, бактерия не е изолирана до този момент. Слуз не е имало от онзи случай, за който споменах. Изследвана е защото и при двете боледувания бяха с висока Т и завишени левкоцити.  На тази база е пила и АБ, защото аз поне не мога да издържам бебето ми да е с Т дни наред, която не пада от нищо и играе денонощно.
За глисти не е изследвана, но това не е нещо, което може да остане скрито, доколкото съм запозната и обикновено е придружено със силна диария, включително и повръщане. Но при следващо акане ще пусна.
Зъби никнат -кътници, но и те никнат от скоро.

# 179
  • София
Vermilion, а с хомеопат консултирали ли сте се? Нещо за успокояване да ви предпишат, щом няма медицински проблем.
Малкият ми син се тръшкаше много и беше адски изнервен в един период, изписаха му капки (на Бах и още едни) и след няколко дни настъпи подобрение. Не знам дали наистина капките повлияха или беше съвпадение, но може би не пречи да се видите със специалист и да поговорите.

Общи условия

Активация на акаунт