Отговори
# 630
Дали някоя мама се е сблъсквала със запушен нос още от родилното...вече е на повече от месец и нослето и се запушва много,слагаме физиологичен разтвор,олеква и за момента и след малко е пак запушен. Кисела е и ми се струва че е заради нослето. Питах педиатърката каза да си слагам от разтвора но трябва да го слагам през 30 мин. и направо се побърквам като я чуя как диша. Приемам съвети и насоки. Благодаря предварително.

# 631
  • град-държава
Заведи детето на лекар и изследвайте секрет. Не е рядкост да ги изписват с екстри.

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 12:35 от Vermilion`

# 632
И при мен имаше нещо подобно с нослето трудно дишаше,но при нас мина от самосебеси. И незнам какво да ти препоръчам за жалост.

# 633
Носен секрет може да пуснеш и сама, в най-близката лаборатория до вас.

# 634
На малчо му растат зъбки и както обикновено в тези случаи се подсече днес. Има малки бели пъпчици на дупето и го боли. По принцип знам какво се прави при подсичане, но за зла участ утре ще слагаме ваксина против морбили. Вече два пъти я отлагаме и не искам да я отлагам отново. Подсичането, дори и с евентуална бактериална или гъбична инфекция не е причина да се отложи, нали така? В смисъл, дори и да се наложи ще го мажем с кремче да му мине и не би трябвало да има проблем?

# 635
Моят син се подсече от ваксината, имаше и разстройство. Малко са индивидуални нещата, не знам какъв съвет да дам. Реално не би следвало да има проблем.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 00:31 от Анонимен

# 636
Мамита, имам нужда от съвет. Може ли да ми кажете как да кача снимка? Много ме притеснява последното ако на бебо... Имам нужда от вашето мнение. Утре ще звънна и на педи

# 637
  • София
Какво по-точно те притеснява? Може да обясниш, че в новата версия качването на снимки понякога е предизвикателство.

# 638
Акото е зелено, със слуз и топчета, бели. Не са зрънца, а офф трудно ми е да обясна.

# 639
  • София
Акото е зелено, със слуз и топчета, бели. Не са зрънца, а офф трудно ми е да обясна.
Някой беше пуснал този линк. Може да ти помогне.
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 640
Здравейте, дами! Аз пак се включвам с въпрос. Сутринта малката се събуди с температура 37, 6 и без други признаци за болест. Видях, че са избили два нови зъба (беше доста кисела предните дни). Та се чудя дали е възможно да е от зъбите, след като вече са пробили? Thinking
Не ми се ще много да я водя при личната, че и да е здрава, там шансът да се поболее е висок. Взех Нурофен, но не и дадох, преди малко спадна на 37, 3 и заспа. Мисля да я наблюдавам да довечера и ако почне пак да вдига тогава да се замъкнем на лекар. Та дали е удачно цял ден да я държа без лекарства и без лекар?

# 641
Синът ми вдигна 37,4 от претопляне. Може и от рев да се вдигне температура леко. Дай й мляко или вода и измери пак след половин час. Дори и на теб да не ти е горещо, на бебето може да му е горещо. Даже и на климатик.

# 642
  • град-държава
Аз по принцип съм от тези, които не мислят, че от зъби се вдига Т. До този момент дъщеря ми не е била с Т при нито един пробил зъб. Вчера дори са проблили 2 кътника наведнъж и няма различна от нормалната. Консултирала съм се с различни зъболекари, педиатърът ни включително и също отричат двете неща да са свързани. ✌

# 643
На мнението на Вермилион съм. Сополи и температура от зъбоникнене, лично аз смятам, че не се получават. Просто тогава децата са с намален имунитет и стават податливи на вируси.
Ваксинирано ли е скоро детето? Щом температурата е ниска и спада, не виждам нужда от лекар и лекарство. Наблюдавай го и това е.

# 644
Благодаря, момичета! Ще проверя пак температурата като се събуди, не ми се струва топла на пипане.
Ваксина не е бита отдавна, миналия месец лекарката на бебето прецени, че е по- добре да пропусне, заради големите жеги.

Общи условия

Активация на акаунт