Отговори
# 645
Като говорим за температура препоръчайте ми качествен термометър, бързо да мери температурата? До сега бяхме с биба - термометър, много точно мереше, но вече не я иска.

# 646
  • град-държава
Безконтактен Микролайф.

# 647
Ето така изглежда, нали? https://apteka.framar.bg/30035653/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82 … 0%B9%D1%84-nc-100 Днес ще пратя мъжът ми да търси.

# 648
  • град-държава
Да, този. В Кедър имат, поне нашият е от там. ✌

# 649
Меря температурата с обикновен електронен термометър на Микролайф

# 650
Благодаря ви момичета! Днес ще пратя мъжът ми да търси, дано намери безконтактен, че в момента е голяма борба и не иска да стои на едно място това дете. Не знам дали ще се справя с друг, особено ако е кисел. Е, разбира се, дано не ни се налага да го ползваме, но в момента му меря температурата с целувка по челото - не знам дали има по-неточен метод от този.

# 651
Ако се притесняваш за реакция от ваксината, обикновено след точно тази, температурата (ако изобщо се появи) се покачва след няколко дни. До 20 тия ден си го проверявай детето, моето вдигна температура посреднощ...

# 652
Да, за реакция от ваксината се притеснявам. Винаги досега е вдигал 38 градуса и нагоре от ваксина, така че определено се тревожа. Снощи не спахме да сменяме памперси и днес е само леко розов, педиатърката каза, че не е подсечен вече, но ако му стане нещо да пъпчаса /ние след ваксини се подсичаме/ да си купим някакви мазила - тридерм мисля беше едното и още едно имаше. те били с двойно действие  - против гъбички и бактерии, в тридерма има и кортикостероиди. Но само ако стане голямо мазало. Дано да не става, че много ми тежи като се подсече -вчера рева 12 часа, не дава да му се сменя памперса, отделно на всеки два часа сменяме, мием, сушим, мажем, за да се оправи. И през нощта ставаме на 2 часа. Направо си е гадно.

# 653
До 20 тия ден е възможна реакция - температура или обрив. Не се шашкай предварително, аз лично не мерих и всекидневно температурата, вече си познаваме децата и целувката по челото реално е достатъчна. С нищо не се третира обрива, чакаш да мине. Дано да няма реакция де, да минава и заминава!

# 654
На мен са ми голяма мъка тези термометри. Сутринта само като я пипнах усетих, че има температура, но електронният упорито показваше 36, 6. С триста зора и песни на телефона успях да я измеря със стария живачен.
Да взема да пробвам и аз този, дето го препоръчвате.

# 655
Likeadream, специално моите деца и при температура 36,6 С са топли. За мен това не е нормална температура, показва си възпалителен процес. Специално при вас явно нещата са на подобрение, нали беше по-висока температурата?

# 656
Даа, идеята ми беше, че когато беше топла сутринта електронният показваше 36, 6, а живачният си показа 37, 6.
Сега следобяд с живачния измерих 36, 6, дано се окаже фалшива тревога.
Благодаря ви още веднъж за куража и съветите!

# 657
  • София
За термометрите:
Geratherm (безконтактен)- доволна съм, но дава по-висока ст-ст от този за ухо.
Omron (за ухо)- купихме го преди години и ми служи вярно години наред. Дава по-ниски ст-ти от безконтактния.
Unimark (обикновен), ако стойностите са много различни или нещо се усъмня, прибягвам до него, макар че с него се мери трудно Т на малки деца.
За мен най-точни са старите термометри с живак. Пазех един, но се счупи. Вече не се предлагат.

# 658
Здравейте!Онази вечер сме спали на течение и сутринта детето беше с водниста хрема.Овладях сополите,но сега почна да кашля.Стичат и се по гърлото и я дразнят.Нищо друга и няма,чувства се добре,но кашлицата я дразни.Имам само Проспан.Дали ще свърши работа?Давам и вит.С и пръскам Низита и издухваме носа често.

# 659
  • София
Проспанът е с бръшлян. Аз имам резерви към него, защото при мен доведе до усилване на кашлицата.

Общи условия

Активация на акаунт