MasterChef България сезон 3, тема 5

• 89 598
  • 884
  •   1
Отговори
# 690
На коментарите, че Димитър бил с по-добър десерт, по-вкусен, а на Божана пуканките един вид са несериозно ястие за финал, или нещо такова, и че десертът и бил по-слаб и не бил вкусен, шеф Михалчев отговаря:
- А ти опита ли?
- Тогава ми се довери.
 Simple Smile

# 691
На коментарите, че Димитър бил с по-добър десерт, по-вкусен, а на Божана пуканките един вид са несериозно ястие за финал, или нещо такова, и че десертът и бил по-слаб и не бил вкусен, шеф Михалчев отговаря:
- А ти опита ли?
- Тогава ми се довери.
 Simple Smile

Те така превъзнасяха в много епизоди не съвсем апетитни ястия. Въпреки че бих се доверила на шеф Михалчев за вкуса, ако има предварително решена победа ще си изиграе ролята в шоуто  Simple Smile
Специално десерта като кулминацията на финалната вечер беше в пъти по-добър този на Димитър. Дори няма снимка на десертите на страницата на Мастършеф  Simple Smile))

Имах друг фаворит за наградата, ако се обсъждат характери. Ако от двамата трябва да избера по-добрия - според поведението му - естествено Божана се държа много по-добре и мъжки през цялото предаване. Но трябва да се признае, че ако наблюдавате като кулинарно изпълнение ястията, Димитър приготвя много стилни и изчистени ястия, презентациите са му добри и беше на кантар /според мен/ за победител - ако се вземат в предвид само ястията на финала. За мен това беше най-интересно - Димитър въпреки че никой не го подкрепя и е кофти характер определено, чисто кулинарно /а състезанието е такова/ се справи много добре. Никак не е било лесно на журито - сигурна съм.

# 692
  • гр.София
Определено Божана разбира от готвене. Би ми било интересно да видя някоя рецепта от основните и ястия, които приготвяше в тенджера под налягане. Смесваше няколко вида месо, зеленчуци и плодове и накрая изглеждаха уникално в чинията. Как го прави този номер ?

# 693
  • София
Тя сготви само октопода за буркана в тенджера под налягане - така мисля. Не помня друго нейно готвене по този начин. newsm78

# 694
  • Испания
Reinаlove001

И понеже има цитати на Михалчев в последните постове, за десерта на Божана: "Мастършефски десерт, Божана". Въпреки че говори бавно и малко, в две-три думи казва всичко обобщено.  Flutter

Дори няма снимка на десертите на страницата на Мастършеф  Simple Smile))

Но пък ние можем да си ги направим.  Wink

Представянето на десерта на Божана:

Представянето на десерта на Димитър:

# 695
  • София
При гостуването при Деси и Сашо, Димитър каза, че е работил професионално като барман на круизен коораб.
Това обяснява коктейлите му на финала. След като състезанието е за любители, не беше особено спортсменско да се опита да блесне с нещо, с което си е вадил хляба.

# 696
И на мен не ми хареса Димитър като започна още на кастинга да разяснява баща му как го е оставил и да разказва цялата история. Общо взето за това говори през цялото време още при първата му поява в предаването, а това не е "Искрено и лично" все пак, а кулинарно предаване.

Мрази баща си и постоянно го изтъква. Оцелял е без него и отново го изтъква постоянно. Колко деца и млади хора растат без баща и всички те изтъкват ли го постоянно? Има толкова достойни хора, които не навират положението си постоянно в ушите и очите на хората.

Не съм гледала кастинга на Димитър и за "драмата" му разбрах от Иван, когато го захапа.

А Иван през няколко епизода го споменаваше. Така че сами си правете изводи кой си навира семейното положение.

# 697
  • Испания
Възможно ли е една бучка масло да ти коства 100 000 лева? Росица в "Преди обед".

# 698
При гостуването при Деси и Сашо, Димитър каза, че е работил професионално като барман на круизен коораб.
Това обяснява коктейлите му на финала. След като състезанието е за любители, не беше особено спортсменско да се опита да блесне с нещо, с което си е вадил хляба.

Не е само той. Почти всички са имали някаква професионална връзка с готвенето или поне са работили в заведения за хранене. То си им и личи при поднасянето на храната кои са били сервитьори.  Laughing
Иван е бил собственик на заведения и китайски ресторант май, Божана на практика е работила като готвачка, макар и в частен дом, Ася също работи в заведение, на Росица майка ѝ се оказа, че е готвачка, та нищо чудно и Роси да е поработвала там, Цецо също имаше нещо общо с готвенето в биографията...
Но явно правилата са доста мъгляви и дават възможност да се промушват хора, които не са съвсем аматьори. И предишните години беше същото.

# 699
Аз пък си мисля, че ако не си се занимавал по един или друг начин с готвене, едва ли ще можеш да показваш такива неща и техники в кулинарно състезание.Така че не ме учудва това.
Много малко са аматьорите с такива познания.А и възможностите да работиш със различни продукти, да знаеш техники рядко се учат в къщи.
Колко от вас си купуват трюфели, стриди, омари и миди Сен Жак.

# 700
  • София
Някой ще ме светне ли защо на Росица й викаха "мама Роси"  Thinking ?

# 701
Тя сготви само октопода за буркана в тенджера под налягане - така мисля. Не помня друго нейно готвене по този начин. newsm78
И сос имаше там.

# 702
  • София
Имам предвид, че не помня друг случай Божана да е готвила с тенджера под налягане.

"Мама" казваха на Теодора - мама Теди.

# 703
  • София
Имам предвид, че не помня друг случай Божана да е готвила с тенджера под налягане.

"Мама" казваха на Теодора - мама Теди.

Да, но и на Росица Цецо й викаше мама Роси...сигурна съм.

# 704
А не съм прочел хубаво  Embarassed иначе и аз не си спомням

Общи условия

Активация на акаунт