Избор на прахосмукачка- 2

• 120 317
  • 785
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Точно този модел Dyson не съм го виждала в действие, но DC53 видях как почиства, затова се спрях на Dyson. След почистване с тази прахосмукачка не усетих никъде специфичната миризма след почистване с по-стари прахосмукачки. Смукателната мощ беше уау. Единствен недостатък (според мен) е, че точно под контейнера маркучът се стеснява и извива. Възможни са запушвания. Прахосмукачката, която тествах, беше глътнала капачка от четка за зъби и тя беше заседнала там. Извадихме я, не беше много трудно, но все пак си е досадно. Може да се случи с парченца Лего/конструктори, играчки от шоколадови яйца и изобщо всякакви твърди боклучета с подобни размери.

# 301
Здравейте! Пред голяма дилема съм относно изборът на прахосмукачка...Моля, ако някой има следните два модела да сподели отзиви, защото не мога да преценя коя е по-добра:

https://topmarket.bg/prahosmukachka-arnica-bora-5000
https://www.computeruniverse.net/en/products/90668049/dyson-dc33c-up-top.asp

Сайта за Dyson-a е само примерен заради характеристиките. Намерила съм го в друг магазин за 400лв.
Вкъщи има килими в 2 стаи, с по-дълъг косъм са. Трима души сме, все с дълги коси и имаме котка. Та е важно да е по-мощна за да обира космите. Не съм имала прахосмукачка с воден фолтър до сега, но от това, което чета са по-добри от гледна точка на това, че мръсотията си остава в контейнера, а не се "издухва" отново навън.
Dyson-a пък страшно много го хвалят по всякакви сайтове и възможността да го взема на по-нормална цена донякъде ме блазни.

Явно не сте прочели по-нагоре : за Бората писахме мнения. Имам я същата и много съм доволна. Обаче килими нямам в нас и за тях не мога да кажа как се справя. Иначе с малката турбо четка минавам матраците и дивана. С приставката за мебели - пепелака от секциите и цветята (тях на най-ниската степен).

# 302
Здравейте, може ли мнение за този модел  - https://www.technopolis.bg/bg/Bagless-vacuumcleaners/Vacuum-clea … 0-Clas-A/p/818110
И толкова ли е лошо клас Е на почистване от килим?

# 303
Не е много ОК,няма да почиства килимите както трябва,а и дали ще има наличен филтър HEPA,когато трябва да се сменя!

# 304
Купих си прахосмукачка от Кауфланд за 50 лв, от ония зелените. Водят се "циклон". Имам котки. Това е най-тъпата прахосмукачка, която можех да си купя, но благодарение на нея и сравнявайки я със стария Самсунг с контейнер, стигнах до изводите, че:
1. Циклон - тези малки дупчици, които като се запушат само с игла се отпушват - не ми трябва.
2. Контейнер - задължително да се отваря отгоре, а не отдолу.
3. Възможно по-голям контейнер (за топките козина).
4. Четка, която да върши някаква работа (това на Кауфланд е пълна подигравка)
5. Лека и маневрена - всеки ден ми се налага да чистя.
6. С Хепа или ЕРА филтър - да няма "издишане" на прахови частици.
7. Да има удобства за почистване на дивани - накрайник, който лесно да се поставя, да не пада и най-вече да върши някаква работа. Иначе продължавам да минавам с тиксо.

Някоя нециклонена да ми препоръчате? (изчетох и двете теми, но хвалите циклонени все, и не знам защо и как при наличие на домашни любимци). Този "циклон" се върти, а като попаднат топки козина в контейнера спира да се върти. И какво правим тогава?

# 305
  • София
amy_nka, с 3 котки съм. Нищо не ми се запушва. Дори не знам за какви дупчици говориш.  newsm78  С Филипс с Циклон 6 съм. Вече не помня кой е моделът, но някъде в темата съм писала.

# 306
Тъкмо се чудех защо на Филипс "циклона" няма дупчици. Simple Smile А, там, гледам, контейнерът се отваря отгоре. Дупчиците ги има при циклонените с контейнер, който се изпразва отдолу. Самата въртяща се част, която навлиза в контейнера е цялата с дупчици (уж филтър). При Филипс няма такава част, ами някаква решетъчна.

# 307
Купих си прахосмукачка от Кауфланд за 50 лв, от ония зелените. Водят се "циклон". Имам котки. Това е най-тъпата прахосмукачка, която можех да си купя, но благодарение на нея и сравнявайки я със стария Самсунг с контейнер, стигнах до изводите, че:
1. Циклон - тези малки дупчици, които като се запушат само с игла се отпушват - не ми трябва.
2. Контейнер - задължително да се отваря отгоре, а не отдолу.
3. Възможно по-голям контейнер (за топките козина).
4. Четка, която да върши някаква работа (това на Кауфланд е пълна подигравка)
5. Лека и маневрена - всеки ден ми се налага да чистя.
6. С Хепа или ЕРА филтър - да няма "издишане" на прахови частици.
7. Да има удобства за почистване на дивани - накрайник, който лесно да се поставя, да не пада и най-вече да върши някаква работа. Иначе продължавам да минавам с тиксо.

Някоя нециклонена да ми препоръчате? (изчетох и двете теми, но хвалите циклонени все, и не знам защо и как при наличие на домашни любимци). Този "циклон" се върти, а като попаднат топки козина в контейнера спира да се върти. И какво правим тогава?

И изводът е ..... не си давайте парите за "еФтини" боклуци - винаги излизат скъпи.
Проблемът не е в циклона. Аз ползвам един от моделите на Ровента и "дупчиците"  не се запушват. Чисти перфектно и съм много, много доволна, но и цената е друга.

# 308
Тъкмо се чудех защо на Филипс "циклона" няма дупчици. Simple Smile А, там, гледам, контейнерът се отваря отгоре. Дупчиците ги има при циклонените с контейнер, който се изпразва отдолу. Самата въртяща се част, която навлиза в контейнера е цялата с дупчици (уж филтър). При Филипс няма такава част, ами някаква решетъчна.
Не е вярно. При мен е с дупчици и се изпразва отгоре. Ето тази:  

# 309
Не е много ОК,няма да почиства килимите както трябва,а и дали ще има наличен филтър HEPA,когато трябва да се сменя!

Може ли да се пере този филтър или е хартиен..

# 310
За жалост,не се пере HEPA филтъра,а се сменя на 1-2 год.с нов,,в зависимост от използването на прахосмукачката!Конкретно на този модел незнам дали е хартиен или дунапренен!Пере се само изходящия филтър-този отзад!Гледам,че Taurus го продават използван в ОЛХ,и на снимките се вижда как дупчиците са запушени от косми и прах т.е.не е добър вариант за покупка!А и по-горе споделиха,че не са доволни от такъв тип прахосмукачки циклон с дупки!

# 311
Не е вярно. При мен е с дупчици и се изпразва отгоре. Ето тази:  

За същите дупчици, става въпрос, да. Simple Smile Ами след почистване на разронен от писаните стиропор, дупчиците се бяха запушили със стиропорени трохи. Трбяваше да ги чистим с игла. Друг път се запушват от самия прах засъхнал, ако въздуха в помещението е бил по-влажен. Защо трябва да ги има въобще тия дупчици? При Самсунг няма такова нещо.

Вчера реших да разглобя всички филтри, измих ги и подсуших. Включително и този, дето е от като памучно-хартиен материал (правят се рекламни торбички от него, не знам как се казва). Изсуших всичко със сешоар и сглобих отново. И, о чудо! Кауфландския циклон засмука като нов. Simple Smile Обаче, имам топки косми, контейнера се пълни много бързо с тях и понякога въртящата се част абсолютно спира да се върти, защото топките косми са се сгъстили в контейнера.

При вашите прахосмукачки такова нещо може ли да се случи? Топки косми да спрат въртенето на цилиндъра с дупчиците?

Тъкмо се бях навила да купувам Филипс и от Емаг ме изненадаха, за един ден вдигнали цените от 159 на 212 лв. Simple Smile

# 312
Здравейте, може ли мнение за
https://m.emag.bg/vertikalna-prahosmukachka-star-light-bez-torba … 75334#description
Ако някой има, и дали ще върши работа. Благодаря предварително Simple Smile

# 313
слабичка е

# 314
Колебая се между тези 2 прахосмукачки:
https://www.amazon.fr/gp/product/B0749WP35J/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1
https://bazar.bg/obiava-19831296/strahotna-vertikalna-prahosmuka … novi-s-garantsiia

Отговарят на условията ми - турбо четка, компактни, добри отзиви.
Филипса ще ми струва 161,50Е + ~20 лв за превозвач (модела го няма в БГ), не се намират филтри за нея (това от коментарите в амазон)
Шарк - 165лв, но гаранцията ми е неясна(питах продавачите за нея и малко уклончиво ми обясняваха как трябвада им я изпратя...)
Дайте съвет вие коя бихте предпочели?

Общи условия

Активация на акаунт