Избор на прахосмукачка- 2

• 120 321
  • 785
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Еона, миналата седмица си купих Шарк-а. Продавачите са заложни къщи Кеш Финанс. Взех я от един от адресите им в София. Обясниха ми, че всички обяви в нета са техни, затова смятам, че и тази обява - също. Дадоха ми гаранция, като ми обясниха, че ги внасят от Германия и тяхната фирма ще поеме при евентуален проблем.
Сега за прахосмукачката. Трябва да и намериш място, където да се монтира държача, за да може да я окачваш. Иначе съхранението и е неудобно. За бързо чистете е идеална, но ако смяташ да чистиш голяма площ, дълго време започва да натежава в ръката. Чисти идеално килими, много е маневрена, също удобна за стълби, чистене на дивани и кола. Кабела е дълъг, което също е удобство. Контейнера е малък, но за мен е достатъчен за едно чистене. Лесно се почиства, не се сменят филтри.
Преди да се спра на тази прахосмукачка гледах прахосмукачките на Филипс. Така и не разбрах с какво моделите от 400лв, са по-добри от тези за 200лв. Питах консултант в магазин и не успя да ми обясни. Бях се спряла на FC9331/09, която е с перящ се филтър.  В момента са с 5 години удължена гаранция.
Ако имаш някакви въпроси, може да ми пишеш и на лични.

# 316
  • В къЩи.
Здравейте.
Имам тази прахосмукачка https://technika.bg/product/17704/prahosmukachka-zelmer-odyssey-zvc305st.html , вече почти две години.С паркет съм и ползвам само четката за твърди повърности,която вече се е захабила,прах я ,но не се подобри много. Потъррсих на няколко места,но повечето четки са за по-голяма тръба,а на мен ми трябва 28мм.
Имате ли представа от къде мога да си намеря(поръчам) четка за паркет?
Благодаря.

# 317
По принцип сервиза, които обслужва дадена марка освен резервни части доставят и консумативи и четки. Аз като си избирах прахосмукачка питах, защото се притеснявах за филтрите. Свуржи се със сайта или виж в Интернет информация за сервиз в твоя град

# 318
  • В къЩи.
Да погледна гаранционната карта...не се бях сетила. ooooh!
Благодаря. bouquet

# 319
Здравейте!

И аз съм в чуденка каква прахосмукачка да си купим с ММ. Засега нямаме домашен любимец, но не е изключено да си вземем след време. Моята коса е доста дълга и пада, така че ще трябва някоя, която да обира всичко това.
Спрели сме се на тези двете:
https://www.technopolis.bg/bg/Vacuumcleaners-with-bag/Vacuum-cle … BSG6A212/p/812891
https://www.technopolis.bg/bg/Vacuumcleaners-with-bag/Vacuum-cle … 5G0WC-GE/p/811607

Бош ми харесва заради самата марка и съм чувала добри отзиви. Нищо друго не знам за тази прахосмукачка.
Самсунгът пък има циклон филтър, който ползваме в момента и сме доволни. Лошото е, че той става само на прахосмукачка на Самсунг и в редки случаи на други модели. От друга страна пък има и някакъв Хепа филтър, за който не чувам добри отзиви.. Някой ако има наблюдения?
Какво е вашето мнение? Коя според вас е по-добре да вземем? Благодаря!

# 320
Здравейте,
Вкъщи сме навсякъде с ламинат, коридора е плочки и имаме 4 малки килимчета. Трябва да си купим прахосмукачка, с която ми се иска освен пода да мога да освежа дивана и столовете. В интернет разгледах модели на Zelmer, но нищо не ми говорят. Може ли да ми препоръчате модел. Бях попаднала на коментар, че водния филтър не бил подходящ за ламинат.  Също така дали има голяма разлика в мощностите. Старата ни беше 2500 и сега съм на тръни какво да взема.

# 321
  • Добрич
Аз съм със Зелмер с воден филтър,праща.Много съм доволна от нея.С паркет сме.Майка ми са с ламинат и наскоро си купиха като нашата,защото много им хареса.Ползвам я от две години всеки ден.Ако се спрете на нея търсете модел с турбочетка.Всяка седмица си тупам килимите с нея.Единственото неудобство е,че след употреба трябва веднага да изхвърлите водата,че се вмирисва.

# 322
  • до най-прекрасния мъж
Водният филтър няма нищо общо с настилката. Водата няма досег до нея. През вода минават замърсяванията и там остават. Той е вместо торбичка. Водата се налива в контейнер и там остава. По настилката върви само четката. Тук сме коментирали, че не можеш да миеш пода с нея, защото и такива питанки е имало. Тоест, да ползваш функцията пране за миене на пода.
Предимство е, че няма грам прах във въздуха след чистене, минус е, че тези прахосмукачки са по-тежки. Функцията пране е сериозен плюс. Лятото за 30 мин матраците и диваните са свежи и сухи.
Аз също имам Зелмер - препоръчвам с функция за регулиране на мощността. Щом нямаш килими, турбочетката не е от съществено значение. Оригинална се продава и отделно и струва 35 лв. Аз купих моята по-късно.

# 323
Между Samsung (моята) и Bosch (на майка ми, доста пъти съм чистила с нея), Bosch определено за мен е по-добър, защото е по-мощна и по-малка. Нашите са обаче без торба.

# 324
Много благодаря. Може ли да споделите моделите , от които сте доволни?
Бях гледала този модел, но видях , че има и такава, която е на по-ниска цена. Коя бихте ми препоръчали:
https://technika.bg/product/21606/prahosmukachka-zelmer-aquawelt-zvc764ct.html
https://technika.bg/product/17724/prahosmukachka-zelmer-aquos-zv … 2st-829-0-st.html
Като характеристика, освен мощността, която не знам дали играе голяма роля, не ми говори нищо.
Сега видях , че скъпия вариант я има намалена на 379. Заслужава ли си да заложа на нея?

Последна редакция: ср, 08 авг 2018, 21:17 от G166

# 325
  • Добрич
Моята е първата,само че бяла.По-обемна и тежка е,както другите вече казаха,но за мен,от всичко,което съм имала,тази е най-добрата.Не съжалявам за парите.

# 326
  • до най-прекрасния мъж
Втората /синята/ няма функция пране. Тя е просто прахосмукачка с воден филтър. Иначе, като червената са перящите, като  различните модели се различават по цвят, по наличие на турбочетка или не, по възможност за дигитален контрол на мощността, имат и малки разлики в мощността. Моята е 1600 вата, предоволна съм, но е вече стар модел и не се предлага. Имам я от три години. Но новите модели не се различават особено.

# 327
Много благодаря. Може ли да споделите моделите , от които сте доволни?
Бях гледала този модел, но видях , че има и такава, която е на по-ниска цена. Коя бихте ми препоръчали:
https://technika.bg/product/21606/prahosmukachka-zelmer-aquawelt-zvc764ct.html
https://technika.bg/product/17724/prahosmukachka-zelmer-aquos-zv … 2st-829-0-st.html
Като характеристика, освен мощността, която не знам дали играе голяма роля, не ми говори нищо.
Сега видях , че скъпия вариант я има намалена на 379. Заслужава ли си да заложа на нея?

От тази зима сме със зелмер. Тази червената. Много съм доволна. С куче и бебе сме и ме олеснява много.

# 328
  • София /Абсурдистан
Да се запиша при вас. Имам Зелмер, доволна съм, но искам някаква още по- мощна и с разни приставки. Например за миене на прозорци и други такива.  Харесвам Керхер и се чудя кой техен модел да взема. С космато куче съм, ще ми трябва да е със силна всмукателна мощност.

# 329
  • Добрич
Да се запиша при вас. Имам Зелмер, доволна съм, но искам някаква още по- мощна и с разни приставки. Например за миене на прозорци и други такива.  Харесвам Керхер и се чудя кой техен модел да взема. С космато куче съм, ще ми трябва да е със силна всмукателна мощност.
Нямаш приставки ли?Кой модел ти е Зелмера?Моята има около 10 с турбачетката.И ние сме с куче и тя(турбочетката)ми върши страхотна работа.Моята е 1700 вата,то с повече няма и да намериш според новите дерективе на ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт