Избор на прахосмукачка- 2

• 118 236
  • 785
  •   1
Отговори
# 690
Не ги гледай тези етикети! През ноември м.г. Върховният съд на ЕС ги отмени и нареди да ги преработят. Тези класове бяха валидни само докато прахосмукачката е в магазина, когато започнеш да я използваш отиваха на кино, а е по-важно не дали е А,B,C,D клас в началото, а колко ще е след поне няколко месеца ползване.
И таз' добра! Съвсем се забатачвам с избора! 😂 Ами препоръчайте, тогава, от личен опит прахосмукачка без торба - важно ми е да е тиха, икономична, лека, компактна, да смуче добре прах от дивани и завивки и да изхвърля максимално чист въздух наобратно.

# 691
И аз искам Ферари, което да е икономично като малолитражка, евтино като Киа и тихо като Тесла, ама няма такива. Даже съм готов да направя компромис с тишината, нека си ръмжи.
Тихи, леки и компактни има сред тези с торбите, без торбите са по-шумни и обемисти. Но пък леките и компактни са с по-малки торби и съответно по-бързо се задръстват и спират да смучат. За икономия на енергия няма какво да мислиш толкова. Разхода на енергия на прахосмукачка А+++ е 2лв на година срещу 8 лв при клас C и точно от прахосмукачка отделният потребител няма какво да спести, виж от милионите прахосмукачки ползвани в ЕС ще се спести доста енергия. Въздухът, който изхвърлят прахосмукачките с ХЕПА филтър е много по-чист от въздуха, който нормално дишаме, а на днешно време май почти всички са с такъв филтър, но това е само ако прахосмукачката е добре уплътнена и въздухът минава само през филтъра. Подреди си приоритетите по точки кое ти е най-важно и с кое си готова да направиш компромис.

# 692
Нали говорим за прахосмукачки, а не за готварски печки или бойлери? Точно при този уред ли трябва да се търси икономия?
Взехме преди година Филипс и сме доволни. Почиства добре, въздухът, който изхвърля не е прашен( с хепатит филтър е), лесно се почиства контейнера. Идеално съотношение качество-цена.

# 693
Вчера си купих този модел :

https://www.technopolis.bg/bg/Bagless-vacuumcleaners/Vacuum-clea … C9533-09/p/813672

Много съм доволна на първо чистене. Четката е супер, така е направена, че залепва наистина като с вакум за пода. Отделно има на самата тръба четка за мебели. Супер е!!! Досега постоянно търсех този накрайник къде съм го оставила и ми беше много неудобно това. На този модел си е статично на тръбата и няма как да я изгубя или да обикалям да я търся. Има и турбо четка, но нормалната е в пъти по - добра. Препоръчвам!
Изключитлно полезно ми беше всичко, което съм прочела тук при избора.

# 694
Имат значение показателите на етикетите,не толкова за икономичността,колкото за изхвърлените  емисии прах,гледайте там да е А,също за почистване на меки и твърди повърхности!И не е вярно,че само моделите с торба са безшумни!

# 695
Взехме преди година Филипс и сме доволни. Почиства добре, въздухът, който изхвърля не е прашен( с хепатит филтър е), лесно се почиства контейнера. Идеално съотношение качество-цена.

HEPA, а не хепатит.

Вчера си купих този модел :

https://www.technopolis.bg/bg/Bagless-vacuumcleaners/Vacuum-clea … C9533-09/p/813672
Има и турбо четка, но нормалната е в пъти по - добра.

С какво е по-добра и върху каква настилка?

Имат значение показателите на етикетите,не толкова за икономичността,колкото за изхвърлените  емисии прах,гледайте там да е А,също за почистване на меки и твърди повърхности!И не е вярно,че само моделите с торба са безшумни!

Ето два етикета. Коя е по-добра според теб?

# 696
Бих избрала първата,показателите й по етикет са по-добри и е по безшумна-всичко е А,а на др.са В,та даже и С за твърди настилки!

# 697
Първата е Hoover  ТЕ70 и е на цена около 200 и нещо лева. Втората е SEBO D4 Premium и е над 1000 лева. И двете са с торбички. Със Sebo чистят в Белият дом, Бъкингамският дворец и по 5 звездните хотели в Дубай и къде ли не по света. SEBO са едни от най-добрите прахосмукачки в света. По етикет изглежда, че Хувъра превъзхожда SEBO, но всъщност Хувъра постига клас А със измама. Има една четка която върви с тази прахосмукачка и тя е така конструирана, че да залепне супер силно за пода, може би чисти като за А клас, но на практика не можеш да я преместиш и или трябва да намалиш мощността или да чистиш с другата четка, тогава вече няма да имаш А клас на почистване, а незнайно какъв. Тези трикове ги правят доста производители за да си вдигнат характеристиките по етикет. А разликата между А и В клас знаеш ли каква е? А клас върху килими е над 91% събиране от килим, В клас е над 87% и съответно 111% за клас А от твърди настилки и 105%  за клас С. При SEBO ги имаш в действителност тези показатели поне докато започнат да се задръстват филтрите, а при Hoover ги имаш само на теория.

# 698
# 699
Да,съгласна съм,че е мин.разликата в показателите и ,че търговците/производителите/злоупотребяват с инфото на етикетите!Но прахосмукачка с торба не бих си взела!

# 700
Абстрахирай се от това, че са с торби и при циклонните е същото. Дадох го като пример, че етикетите в момента са измамни и че не трябва по тях да се избира. Трябваше да се направи някакъв стандарт за оценка на качествата, защото производителите шмекеруваха преди с големи мощности, след това с въздушни ватове. Проблема е, че когато в ЕС се създаваха тези етикети лобито на производителите ги направи така, че да могат пак да мамят.

# 701
  • Сф
Здравейте.
Гледам, че сте доста компетентни и ще се радвам ме посъветвате.
Изгоря ми прахосмукачката, беше Самсунг ниския клас, но съм много доволна.
Спешно ми трябва нова, не повече от 200лв.В нас няма килими, на ламинат сме, но с 2 котки. Гледам в амазон, че там са по- евтини.

Чудя се за тази Ровента

https://smile.amazon.de/Rowenta-RO3731EA-beutelloser-Bodenstaubs … 786+Compact+Power

и Филипс

https://smile.amazon.de/Philips-beutelloser-AAA-Energie-Label-St … bin%3A13528308031

# 702
Въздухът, който изхвърлят прахосмукачките с ХЕПА филтър е много по-чист от въздуха, който нормално дишаме, а на днешно време май почти всички са с такъв филтър, но това е само ако прахосмукачката е добре уплътнена и въздухът минава само през филтъра. Подреди си приоритетите по точки кое ти е най-важно и с кое си готова да направиш компромис.
Благодаря за компетентното мнение! Ето как подреждам характеристиките:
1. Без торба, с HEPA филтър, както сте описали.
2. Чистота на изхвърления въздух.
3. Тиха работа (може и над 68 dB)
4. Да смуче силно прах от мека мебел (може и без специален накрайник, стига да върши работа и стандартният; гледах, че някои имат 1 накрайник, но различни програми).
5. Да е компактна (нямаме много място в мокрото помещение, където ще стои).
6. Да е икономична - с това бих направила компромис.
7. Клас А за почистване на твърди и меки настилки - също съм готова да пренебрегна с оглед шмекериите на някои производители, за които също писахте. Важно ми е как се държи реално машинката.
Благодаря още веднъж за времето, което отделяте да влизате в детайли, както и за това, ме ми отваряте очите какво наистина е важно Simple Smile

# 703
Здравейте.
Гледам, че сте доста компетентни и ще се радвам ме посъветвате.
Изгоря ми прахосмукачката, беше Самсунг ниския клас, но съм много доволна.
Спешно ми трябва нова, не повече от 200лв.В нас няма килими, на ламинат сме, но с 2 котки. Гледам в амазон, че там са по- евтини.

Чудя се за тази Ровента

https://smile.amazon.de/Rowenta-RO3731EA-beutelloser-Bodenstaubs … 786+Compact+Power

и Филипс

https://smile.amazon.de/Philips-beutelloser-AAA-Energie-Label-St … bin%3A13528308031

Моят съвет е Филипс.
В офиса имаме прахосмукачка Ровента, тежка, неудобна, никаква всмукателна мощност, за четката нямам думи да опиша как си се повдига накъдето си иска, изобщо не ляга на пода и с една дума никаква работа не върши. Аз съвсем скоро си взех Филипс/ не знам дали е същия модел/ , доволна съм. Досега съм ползвлала основно друг вид прахосмукачки / с функция пране и с мокро почистване/ , те са доста мощни, но пък и тежки и трудни за употреба, сега с тази ми е много добре.

# 704
И аз съм твърдо за Филипса,едно че я имам,друго тук потребителите се оплакаха от Ровентата,изпуска прах обратно в стаята,някъде около уплътненията не е добре затворена!Струята въздух директно отива при този който чисти!И на двете ви препоръчвам Филипса!Ако някой е ползвал Gorenje,нека сподели!

Общи условия

Активация на акаунт