Избор на прахосмукачка- 2

• 120 200
  • 785
  •   1
Отговори
# 90
Аз виждам, че в Технополис се предлага точно един модел на Зелмер с воден филтър и три перящи. Други от тази марка няма. Както писах и назад в темата, с кеф изхвърлих стария Зелмер. На мен не ми харесва.

# 91
  • до най-прекрасния мъж
Зелмер са тежки, но чистят отлично и обслужването им е точно 5 минути. Плакнеш една кофа с капак и два дунапренови филтъра. В крайна сметка  я влачиш, не я вдигаш. За 5 трохи под масата няма да я извадя, но за седмично чистене ми е незаменима. Моята е перяща с регулиране на мощността, но е по-стар модел. Отделно си взех турбочетка, че тогава в комплекта нямаше. За мен си струва всяка стотинка.

# 92
Здравейте! Искам да се посъветвам с вас относно избор на прахосмукачка. Задължително да е с контейнер, а не с торба. Няма нужда от функция пране. Трябва ни за почистване на мокет. Моля от личен опит да споделите от какво сте наистина доволни, защото понякога марката и цената на са определящи за качеството.
LAVOR Simple Smile За 200лева може да си вземеш уникална прахосмукачка.

# 93
Момичета, чета ви и съвсем се разколебавам. Останах без прахосмукачка, старата почти сдаде  багажа, беше един стар модел Самсунг, много добър излезе и сега се колебая. Незнам на каква да се спра, разгледах отговорите и незнам. Мои познати /2 семейства имат Зелмер, доволни са, но пишете, че е по тежка/. не искам да давам много пари, някъде между порядъка 200-250 лв.

# 94
Здравейте! Искам да се посъветвам с вас относно избор на прахосмукачка. Задължително да е с контейнер, а не с торба. Няма нужда от функция пране. Трябва ни за почистване на мокет. Моля от личен опит да споделите от какво сте наистина доволни, защото понякога марката и цената на са определящи за качеството.
LAVOR Simple Smile За 200лева може да си вземеш уникална прахосмукачка.
Къде може да се купи това нещо? LAVOR не са ли професионална марка?

# 95
  • София
Айде и аз да си похваля мечтаната придобивка : https://zora.bg/product/prakhosmukachka-zelmer-zvc764ct.
Беше на промоция до четвртък Simple Smile Доволна съм много, единственно което наистина отчитам като недостатък е теглото и трябва постоянно да се навеждам за да я преместа от дръжката иначе рискувам да прецакам маркуча.
Чисти отлично, но при нашето голяма семейство на другият ден пак има насъбран прах по паркета.
Много се кефя на всичките четки и четчици които има в комплекта. Нямам търпение да ми остване време да тествам и перящата функция.

# 96
Скрит текст:
Здравейте, някой има ли ROWENTA RO8324EA?
http://www.technopolis.bg/bg/Bagless-vacuumcleaners/%D0%9F%D0%A0 … RO8324EA/p/818336
Също така се чудя за PHILIPS FC9333/09 и ROWENTA RO6984. Притеснява ме, че нямат регулатор на мощноста. На някои сайтове пишат, че не могат да я отлепят от пода, става въпрос за ROWENTA RO6984.

Аз си купих наскоро Филипса ,като цяло съм доволна -много добре чисти космите,по-тих и лек е от предната ми прахосмукачка ,мощността се регулира от  от дръжката.Още не съм и свикнала и понякога вдига килимите,но не е голям проблем. Лесно се чисти контейнера.НО ... -преди да я взема се колебаех между Филипс и Ровента и съответно писах на представителите и на двете фирми ,дали се предлагат филтри за тях.И от двата официални вносителя ми отговориха,че филтри предлагат оторизираните им сервизи и ми дадоха координати за връзка .До тук добре,си казах,и като видях,че Филипс имат сервизи  /даже 2/ в нашия град ,избрах PHILIPS FC9333/09.Като я купих,според съветите от темата ,реших да се запася с филтри .Писах на сервиза и отговора беше -"Филипс все още не предлага филтри за този модел " ImpImp. Пак писах на официалния вносител-дълбоко възмутена,как може да продават продукт,за който няма консумативи,и да ме лъжат Rage.Отговор-въпросът е "ескалиран "Rolling EyesRolling Eyes до по-горна инстанция .Чакам  отговор и  се чудя,дали да опитам  да  я върна,или да сезирам КЗП.
Здравейте,както писах преди,сезирах КЗП и о-чудо,имам решение на проблема.Обадиха ми се от КЗП и обясниха,че съм напълно права-недопустимо е сериозна фирма като Филипс да не осигурява необходимите консумативи.След тяхната намеса от Филипс обещали най-късно до м. Октомври да внесат  филтри за този модел .Като компенсация за сигнала ми ,ме поканиха в Технополис да получа 1 комплект безплатно. Днес ще ходя да го взема  Simple Smile.Та така-първо вече препоръчвам с две ръце PHILIPS FC 9333 , и второ-пишете на КЗП при проблем ,поне те в тази държава си вършат работата  Grinning.
п.п. нещо не успях да скрия текста на цитата Embarassed

# 97
  • до най-прекрасния мъж
Дърпай си я спокойно за маркуча, не се мъчи, няма проблеми. Аз си я влача, даже и си я качвам дърпайки я на ламината в хола и спалнята /около 1,5 см е разликата в нивата/.

# 98
  • София
Дърпай си я спокойно за маркуча, не се мъчи, няма проблеми. Аз си я влача, даже и си я качвам дърпайки я на ламината в хола и спалнята /около 1,5 см е разликата в нивата/.
Сигурна ли си? Ох супер! Обичам те! Simple Smile

# 99
  • до най-прекрасния мъж
Вече 2 години и половина си я влача всяка седмица. Нищо му няма на маркуча. Аз имам тази:
Скрит текст:

Много, много си я обичам и не я заменям с друга.

# 100
medlab, браво на теб. Направо си представих тържественото връчване на подаръка Joy

# 101
  • София
Вече 2 години и половина си я влача всяка седмица. Нищо му няма на маркуча. Аз имам тази:
Скрит текст:

Много, много си я обичам и не я заменям с друга.
He he, благодаря! Изглежда същата като моята само че моята е червена, има същите бутони. А за прането има ли нещо специфично което трябва да знам?

# 102
  • до най-прекрасния мъж
He he, благодаря! Изглежда същата като моята само че моята е червена, има същите бутони. А за прането има ли нещо специфично което трябва да знам?
Да, има.
Скрит текст:
- При почистване с водния филтър, ако се наложи да събереш нещо разпиляно, което се пени /примерно прах за пране/, задължително веднага сменяш водата на водния филтър, преди да продължиш да чистиш. В противен случай водата в кофата се разпенва и мотора започва да вие като линейка и да мени оборотите.
- При пране в малкия контейнер се налива вода и препарат /спазвай точно инструкциите на опаковката/, а в големия се слага чиста вода, да не върти филтъра празен и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се налива антипенител /в комплекта има/.
Имаш два варианта за пране, след като приготвиш прахосмукачката:
1. Можеш едновременно да пръскаш с препарат и да обираш /ползвам тази опция за матраци, дивани, столове/. В този случай едновременно работят помпата и прахосмукачката и резултатът е много добро освежаване. Повърхността остава леко влажна и до 30 минутки е сухо.
2. Пръскаш, търкаш и после обираш. Първо пускаш да работи само помпата, за да излиза водата с препарат, а прахосмукачката е спряна. След това спираш помпата, натъркваш с четка и пускаш само прахосмукачката да дърпа пяната и водата. Тази опция ползваме като перем тапицерията и мокета в колата или килими, пътеки. Така се постига по-задълбочено изпиране, но и повърхностите остават по-мокри и искат повечко време да изсъхнат.
Задължително всички маркучи се измиват много добре под течаща вода, след като използваш опцията пране. Особено внимателно и щателно малкия прозрачен, през който излиза водата с препарат, за да не се запуши от пяната.
Ако имаш въпроси, питай Simple Smile

# 103
  • София
Ако имаш въпроси, питай Simple Smile
Признавам още не съм чела указанията по препаратите и за перящата функция, но си мислех че големия контейнер се оставя празен, за да се пълни с мръсната вода при прането.
Другите питания си запазвам правото по нататък като възниканат. Hug

# 104
  • до най-прекрасния мъж
По спомени големият е с вместимост 5 литра, така че 1,3 литра чиста+1,7 литра мръсна /толкова събира малкият/ е съвсем ОК.
Навремето, като я купих, прането ми се виждаше малко афиф работа. Но като пробвах,  съм очарована. Не очаквах, че ще изкарам толкова мръсна вода от матраците, при условие че ги бях изпрахосмукала на сухо преди прането.

Общи условия

Активация на акаунт