Избор на прахосмукачка- 2

• 120 324
  • 785
  •   1
Отговори
# 525
Моторите въртят и толкоз. Характеризират се с два параметъра - мощност и номинална скорост. Интересно с какво е уникален твоят мотор newsm78
Е, има и специални мотори - за взривоопасна среда, за работа под вода, за много често пускане и спиране... Но не виждам за какво са и на една прахосмукачка.

# 526
Между другото, на баба ми прахосмукачката "Ракета" още работи, моторът ѝ никога не е сменян или поправян. Та това, че някоя има 10 години гаранция на мотора никак не може да ме изкуши. Simple Smile

Да питам обаче за съвременна прахосмукачка. Много съм си доволна от Зелмера, но обмислям да си взема и някоя за колата. Трябва ми да е безкабелна, да е лека, но и да е мощна, защото имам хъски, което ръси доста косми. Да не е и много скъпа, трябва ми за ежедневно почистване, основното се извършва на автомивка. Та ще съм ви благодарна, ако имате лични наблюдения, да ми кажете какво да гледам и като марки и като спецификации.

# 527
По последните норми на ЕС едно от изискванията е моторите на прахосмукачките да издържат минимум 500 работни часа, което се равнява на близо 10 години работа при ползване всяка седмица по 1 час.

# 528
Здравейте, бихте ли ми помогнали с избор на прахосмукачка.
Чудя се между 3 марки Simple Smile
Philips 9334
AEG
Russell Hobbs
За ежедневно пускане, лека, компактна и мощна. Имам с воден  фълтър но не става за ежедневно пускане защото е много тежка

# 529
Здравейте,

Време да си сменя прахосмукачката и за сега се склонявам към Dyson dc33c origin - намерила съм я на цена 599 лв. Дали някой има реални наблюдения за нея? Коя прахосмукачка за сухо почестване според вас е най-добра?

# 530
Мисля че за тази цена си се упътила към най добрата . Има доста клипчета в YouTube, където можеш да разгледаш как чисти и т.н.т

# 531
Здравейте, бихте ли ми помогнали с избор на прахосмукачка.
Чудя се между 3 марки Simple Smile
Philips 9334
AEG
Russell Hobbs
За ежедневно пускане, лека, компактна и мощна. Имам с воден  фълтър но не става за ежедневно пускане защото е много тежка

Кой модел на AEG? Този Russell Hobbs не съм го чувал. Звучи ми като някой, който си е поръчал в Китай да му брандират прахосмукачки с неговата марка.

Здравейте,

Време да си сменя прахосмукачката и за сега се склонявам към Dyson dc33c origin - намерила съм я на цена 599 лв. Дали някой има реални наблюдения за нея? Коя прахосмукачка за сухо почестване според вас е най-добра?

Най-добри е субективно, едни са най-добри с едно, а други с друго. Зависи за теб какво е важно. Какви насилки имаш?

# 532
на аег е този модел AEG CyclonClean ACC5120

# 533
Някой има ли впечатления за този модел
https://zora.bg/product/fc972909-1

# 534
Имам трислоен паркет в 4 от стаите ~70 кв.м, както и 1 килим с къса нишка, тип персийски - 4-5 кв.м, на който си играе детето (на 1,5 г.), коридора е с мрамор - 12,5 кв.м, а в кухнята (7 кв.м) гранитогрес, както и 2 остъклени тераси също с гранитогрес. Бих искала да става и за почистването на диван и друга мека мебел с текстилно покритие. Според мен ми трябва нещо универсално и лесно за употреба...
Какво бихте ми препоръчали за почистването на тези помещения?

[/quote]

Най-добри е субективно, едни са най-добри с едно, а други с друго. Зависи за теб какво е важно. Какви насилки имаш?
[/quote]

# 535
Някой има ли впечатления за този модел
https://zora.bg/product/fc972909-1
Аз я имам от 10 дни.
Доволна съм! Тиха е, смуче яко. Дори паркета го минавам с основната четка обаче на опцията за килими, защото ако я направя за твърда повърхност толкова яко е засмукала, че трудно я местя. Лесно се изхвърля боклука, регулираш от две места мощността, гумени големи колела.
На мен ми трябваше прахосмукачка с която да минавам дивана, да смукна паячета разни с пайжинки, ъгълчета на стени/врати, че и там косми се залепват от котката Simple Smile
Иначе отделно си имам робот, който си чисти пода през ден, но определено Филипс смуче повече от роботчето!
Аз я купих онлайн от техно...... беше намалена на 260 лв.
Нямам забележки. Ползвам основната четка, че ме мързи да сменям, но тя си върши идеално работата. Тази, която е вградена на дръжката също ми е много удобна. Смуча прах с нея от радиатори, первази, абе прах да искаш Simple Smile
Едно не ми харесва, че старата прахосмукачка имаше една рошава четка малка, която се слагаше на металната тръба и с нея минаваш ъглите на тавана и засмукваш паяците, а тази няма. Трябва да пробвам дали не са с един размер и да си в ползвам на новата прахосмукачка.
Редактирам се: още един плюс - дълъг кабел!

# 536
на аег е този модел AEG CyclonClean ACC5120

Този модел на AEG е мултициклонен и мисля, че е по-добър избор от филипса, които е с един циклон.

Имам трислоен паркет в 4 от стаите ~70 кв.м, както и 1 килим с къса нишка, тип персийски - 4-5 кв.м, на който си играе детето (на 1,5 г.), коридора е с мрамор - 12,5 кв.м, а в кухнята (7 кв.м) гранитогрес, както и 2 остъклени тераси също с гранитогрес. Бих искала да става и за почистването на диван и друга мека мебел с текстилно покритие. Според мен ми трябва нещо универсално и лесно за употреба...
Какво бихте ми препоръчали за почистването на тези помещения?

Доста изчерпателен отговор Smile . Аз всъщност питах за съотношението твърди/меки настилки. На практика при вас почти всичко е твърди настилки. Дайсън е отличен избор, но и доста други прахосмукачки биха се справили без проблем върху твърдите настилки. Предимството на Дайсън е, че няма да има нужда да сменяте филтри години напред. Само трябва да изпразвате контейнера, когато достигне линията "Max" и да изпирате филтъра няколко пъти в годината.
Не знам как ще дойде окомлектован този Дайсън, но подозирам че накрайник за мебели ще бъде включен в комплекта. Представлява нещо такова:

Отделно ако не е включена в комплекта препоръчвам и тази четка за паркет.

# 537
Здравейте, някой би ли споделил каква е разликата между triactive четката на Филипс и тази за твърд под, която предлагат като допълнение при някои модели?
До колкото четох triactiv-a е подходяща за всички видове повърхности. Лично при мен ще се чисти ламинат и плочки, и аджеба нужна ли ми е друга четка освен въпросната triactive?

# 538
Не ти трябва друга четка,тази ти е повече от достатъчна!

# 539
Не ти трябва друга четка,тази ти е повече от достатъчна!

Благодаря ти  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт