Избор на прахосмукачка- 2

• 120 218
  • 785
  •   1
Отговори
# 540
Искам да споделя ,понеже доста време отделих по търсене на прахосмукачка . Понякога въпроса не е в парите ,въпреки че ,ако липсват си е проблем . От както се задомих ,преди 13-14 години си купих и първата прахосмукачка от тогава съм сменила над 10 поне . Всяка година един и същи проблем . В началото смучат добре ,всичко е Ок и след година най много 2 стават по -зле и от метла . Почва чистене и мъки само с тръбата (сигурна съм,че и повечето от вас са го преживели) . Е,тази година след закупуването на последния боклук март месец за 128€ намалена от 150€ ,направо се отчаях.
Започнах да търся тестове с прахосмукачки в YouTube и така попаднах на марката Дайсън . Попадах на влогери ,които чистеха домовете си с 10 годишни модели и не се налагаше да минават отново килима си . След дълго търсене ,двоумение и то повечето зареди цената ,си казах “ще е купя и това е !” Аз повече от 128€ ( от последната ми покупка за прахосмукачка не съм давала) но този път се бръкнах с 550€ (с доставката от Англия ) за V10 absolute.
Все още не мога да дам на 100% отзиви ,може би след година работа ,да. Имам страхотни впечатления обаче ! Веднага след получаването си ,минах цялата къща с нея и три пъти изхвърлях препълнено кошче с прахоляк . И това във видимо чист дом ! Другото което е удобство ,че няма повтаряне при нея 100 кв се чистят за 10 Мин !
Удивителна машина ,като самия Дайсън дава гаранция на мотора доживотна ,батерия 15 години ! Спецялно V 10 ,инжинерите са работели 5 години за осъществяването на всеки детайл !
Препоръчвам е с две ръце, просто !
Просто понякога ,както в случая,скъпото излиза по евтино !

# 541
Много ми е съмнителен този пост newsm78
Как пък си сменяла прахосмукачка всяка година, понеже спирали били да смучат? Аз съм задомена 25 години и сега съм на трета прахосмукачка. И все са си смучели добре. Освен ако не си им чистила филтрите де...
Освен това три препълнени кошчета прахоляк е смехотворно Mr. Green Тя къщата ти трябва да е приличала на детски пясъчник, а казваш, че изглеждало чисто Shocked Та смехотворно е, защото разликата между скапана, средна и хубава прахосмукачка от гледна точка на чистенето е, че скапаната ще изсмуче дадено количество боклук. Ако минеш после със средната ще изсмуче още 30% (а не още колкото първия път), а ако после минеш с хубавата ще изсмуче още 10% (а не пак колкото първия път). Освен това разликата е в това доколко филтрират изходящия въздух и с по няколко циклона сигурно може да се облекчат филтрите. Ама самото чистене зависи от дебита на засмуквания въздух и от конструкцията на четката. И една по-евтина прахосмукачка може да има добро засмукване. 

Та написаното от теб просто не ми изглежда реално.

# 542
Ами хубави са Дайсъните, аз имам V 8, обаче имам за чистене големи площи и едва мога половин етаж да изчистя и следва 5 часово зареждане, понеже са безжични. Наистина бих си взела Дайсън, но обикновена с кабел. Чистят си добре, няма спор.

# 543
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!
Да видим дали от днешните намаления ще си вземем прахосмукачка Simple Smile Следя и чета от март по темата  Thinking

Сега да питам за филтрите на Philips с циклон 5 - този до контейнера миещ ли е наистина или е от онези като гофрирана хартия, който се набива с прах и няма чистене? На косъм съм да взема 9333/09, но май няма да мога да отида до физически магазин, за да я видя лично.

# 544
Да,наистина се пере филтъра,преди мотора,моята е този модел,син дунапренов на вид е,а не гадните гофрирани!И аз я купих онлайн,без да я видя на живо,пролетта!Досега само веднъж съм прала филтъра,защото не се замърсява!Взех я за 160 лв.от Технополис,ако има значение!Почиствам навсякъде само с четката за паркет,другата Триактив я пробвах и я прибрах,като резервна,нямам килими и не ми трябва засега!

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 16:56 от Dkoki

# 545
  • В полите на Витоша :)
Благодаря ти, Dkoki  bouquet
Бях останала с впечатление, че ти си с 9331/03. А сега много ме улесни Simple Smile И този лилав цвят тооооолкова много ми харесва  Laughing

# 546
Да,те са почти еднакви с предходния модел,само че 9333 е ААА за енергийна ефективност и в цвета е разликата,този е лилав!Всичко останало им е еднакво,филтри,четки!

# 547
Ето малко снимки:

# 548
Много ми е съмнителен този пост newsm78
Как пък си сменяла прахосмукачка всяка година, понеже спирали били да смучат? Аз съм задомена 25 години и сега съм на трета прахосмукачка. И все са си смучели добре. Освен ако не си им чистила филтрите де...
Освен това три препълнени кошчета прахоляк е смехотворно Mr. Green Тя къщата ти трябва да е приличала на детски пясъчник, а казваш, че изглеждало чисто Shocked Та смехотворно е, защото разликата между скапана, средна и хубава прахосмукачка от гледна точка на чистенето е, че скапаната ще изсмуче дадено количество боклук. Ако минеш после със средната ще изсмуче още 30% (а не още колкото първия път), а ако после минеш с хубавата ще изсмуче още 10% (а не пак колкото първия път). Освен това разликата е в това доколко филтрират изходящия въздух и с по няколко циклона сигурно може да се облекчат филтрите. Ама самото чистене зависи от дебита на засмуквания въздух и от конструкцията на четката. И една по-евтина прахосмукачка може да има добро засмукване. 

Та написаното от теб просто не ми изглежда реално.

А тези снимки на последните 2 прахосмукачки ,изглеждат ли Ви реално ?
Едната на по -малко от година -със счупеха дръжка ,а за почистването и вече споменах ..
Самсунг на която не мога да и издиря филтър и тя със счупена дръжка ( между другото с най -дългосрочна работа) пак добре ...
Имам и още една забутана някъде тук ,но за съжаление ,не е видима за да ви изкарам и нея ..
( простете за бъркотията)

Последни три прахосмукачки с обща стойност 300-350€ И с преблизително 3-3,5 г работа (общо)

Съжалявам ,че не мога да удоволетворя съмненията Ви и покажа и останалите модели ,които съм ги запратила във битови отпадъци .

# 549
Сега да питам за филтрите на Philips с циклон 5 - този до контейнера миещ ли е наистина или е от онези като гофрирана хартия, който се набива с прах и няма чистене?

Да, наистина се мие и наистина се набива с прах и няма чистене. Ако не ми вярваш виж това: https://www.philips.bg/c-p/FC8010_01/replacement-kit

# 550
Че, ако си купувала боклук се е чупил, мога да приема. Не приемам това за пъти по-доброто чистене. Не може да има пъти по-добро чистене, защото колкото повече се приближаваме към съвършеното почистване, толкова по-малък напредък има за все по-големи пари. Вярвам, че много скъпите прахосмукачки са здрави, не пускат прах и чистят по-добре, но това по-добре се изразява в някакви малки проценти, а не в пъти. И всеки може да си прецени дали тези малки проценти си струват. За мен лично, ако в семейство няма алергии, не се рентира да се дават хилядарки за прахосмукачка. В същото време никога не съм купувала и най-евтината прахосмукачка, та ми издържат по десетина години и отгоре.

# 551
Сега да питам за филтрите на Philips с циклон 5 - този до контейнера миещ ли е наистина или е от онези като гофрирана хартия, който се набива с прах и няма чистене?

Да, наистина се мие и наистина се набива с прах и няма чистене. Ако не ми вярваш виж това: https://www.philips.bg/c-p/FC8010_01/replacement-kit
Да,обаче това,въобще не е същия филтър за нашите модели,не е гофриран,ето току що измих моя,така че,пак ще го снимам:

# 552
На мен ми изглежда съвсем като този от компекта за смяна. А трябва да имаш още един филтър на изходящият въздух. Иначе синята гъба си се пере и се измива при пране, но тя е за да улавя само по-едрото. От колко време я ползваш тази прахосмукачка?

# 553
И аз мисля, че е същият.
А и в описанието пише : Съвместими модели PowerPro Compact: FC9330-FC9334, FC9350-FC9353

# 554
Този белият гуфрираният,той се сменя директно след 1-2 години,в зависимост от употребата на прахосмукачката,не се пере,а се изхвърля!Той е за филтриране на въздуха в стаята!Другите два са за мотора!Използвам я от пролетта!

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 20:09 от Dkoki

Общи условия

Активация на акаунт