Избор на прахосмукачка- 2

• 120 208
  • 785
  •   1
Отговори
# 555
Този миещият се също трябва да се сменя веднъж годишно. Като му гледам състоянието от Филипс са прави да препоръчват замяната му веднъж годишно. Ето как изглежда филтър на Дайсън след 7-8 години редовно използване:

Предната част през която влиза въздух с прах

И това му е задната част.

Че, ако си купувала боклук се е чупил, мога да приема. Не приемам това за пъти по-доброто чистене. Не може да има пъти по-добро чистене, защото колкото повече се приближаваме към съвършеното почистване, толкова по-малък напредък има за все по-големи пари. Вярвам, че много скъпите прахосмукачки са здрави, не пускат прах и чистят по-добре, но това по-добре се изразява в някакви малки проценти, а не в пъти. И всеки може да си прецени дали тези малки проценти си струват. За мен лично, ако в семейство няма алергии, не се рентира да се дават хилядарки за прахосмукачка. В същото време никога не съм купувала и най-евтината прахосмукачка, та ми издържат по десетина години и отгоре.

Аз когато си взех Дайсъна предишния ден изчистих със Зелмер водна. Зелмера смуче силно защото няма торби да му спират въздуха. След това, когато пуснах Дайсъна и си сложих ръката на четката ми направи впечатление, че смуче значително по-слабо от Зелмера. Процепът, през който минава въздухът при четката на Зелмер е 28см на 1,5-2 см., прави по-силен вакуум и съответно скоростта на въздушният поток е по висока, а при Дайсън е 34см на 3,5-4 см и смуче слабичко. Разликата е, че при Зелмер е нормална четка, а при Дайсън четката се върти от мотор. След това от два персийски килима изпразних контейнера 3 пъти и събрах няколко кг. боклук. Беше доста впечатляващо. Така че ако става въпрос за чистене на твърди повърхности то там няма разлика между скъпи и евтини прахосмукачки. И едните и другите ще събират близо 100% от прахта, но ако става дума за килими то прахосмукачките с моторизирана четка чистят в пъти по-добре. Само със силно засмукване не може да бъде измъкната прахта, която е потънала в килима и тя се трупа. На пръв поглед килима изглежда чист, но само повърхноста му е изчистена. За съжаление евтини прахосмукачки с моторна четка няма. По-евтини се вертикалните прахосмукачки и те чистят по-добре килими от тези с маркуч, но пък не са особено удобни за ползване.

# 556
Хайде, де. Моите прахосмукачки все имаха турбочетка и без да са Дайсън. Последната няма, защото вече нямам килими.

# 557
Не говоря за турбо четка, а за четка с мотор. Общото между двете е, че се въртят и четкат килима. Разликата е, че турбо четката се задвижва от въздуха, който минава през едни перки и е доста по-слаба. По-добре е от обикновената де. При моторната има мотор в самата четка. Такива за съжаление предлагат малко фирми и са скъпи. Това е, което при Rainbow по народно му наричат тупалка. Разликата е както при пешеходец, велосипедист и моторист. И всъщност Дайсън имат май само 1-2 модела с маркуч и моторизирана четка, другите с маркуч са с турбо четки. Miele, Sebo, Electrolux, AEG имат такива модели. А иначе килими/мокети са по-трудни за чистене с обикновена прахосмукачка от твърдите настилки, но пък изолират от шум и студ и играят ролята на пасивни филтри, прах попаднала върху килим се задържа, докато прах попаднала върху твърди повърхности се вдига обратно във въздуха при всяко течение било то отворен прозорец или просто преминаване на човек.

# 558
  • В полите на Витоша :)
Успяхме да стигнем навреме и купихме 9333 Simple Smile Много се чудихме за 9729, но и консултантката не можа да ни каже с какво е по-добра реално (кабелът е по-дълъг, маааалко по-тиха е и с PowerCyclone Sunglasses.

Вече изчистих апартамента, добре дърпа и събра доста прах, но очаквах да е по-тихичка.

Сега спорим с мъжа ми сипва ли се вода в контейнера преди започване на почистването.

# 559
Сега спорим с мъжа ми сипва ли се вода в контейнера преди започване на почистването.

Вие сериозно ли?  #Crazy

# 560
Този филипс не е за мокро почистване!Но контейнера може да се измива с вода,когато е необходимо!

# 561
Хайде, де. Моите прахосмукачки все имаха турбочетка и без да са Дайсън. Последната няма, защото вече нямам килими.

Уви, аз пък имам килими ,също и 7 местно канапе което почиствам често от косми .
А Що се отнася за четката разликата е тази
https://youtu.be/TPiUTwn3vR4

# 562
  • Балчик
Да, турбочерките са два вида. Едните са с въздух задвижвани.

Другите с електропривод.

Моето Миле е с първата, но мога да си закупя и втората отделно. Засега първата ме устройва.

# 563
Успяхме да стигнем навреме и купихме 9333 Simple Smile Много се чудихме за 9729, но и консултантката не можа да ни каже с какво е по-добра реално (кабелът е по-дълъг, маааалко по-тиха е и с PowerCyclone Sunglasses.

Вече изчистих апартамента, добре дърпа и събра доста прах, но очаквах да е по-тихичка.

къде по-точно да я сипете тази вода? Simple Smile

# 564
  • В полите на Витоша :)
В контейнера, де Simple Smile
В упътването има картинки, на които е показана вода в контейнера, но явно са имали предвид измиване на контейнера.
Благодаря отново, Dkoki.

# 565
Много добра новина за потребителите! Дайсън е спечелил делото, което води от години срещу Европейската комисия за енергийните етикети. Съдът е разпоредил да отпаднат след два месеца етикетите да и да се изработи нова методология за тестване на прахосмукачките. По сегашната методология прахосмукачките се тестваха празни и с нови филтри, което не отговаря на реалните условия на ползване и така информацията върху етикетите беше подвеждаща за потребителите.

# 566
Някои мнение за Беко с воден филтър ?

# 567
Като цяло мнение за прахосмукачки Беко? А ако някой сравни със и без воден филтър Simple Smile

# 568
Да,наистина се пере филтъра,преди мотора,моята е този модел,син дунапренов на вид е,а не гадните гофрирани!И аз я купих онлайн,без да я видя на живо,пролетта!Досега само веднъж съм прала филтъра,защото не се замърсява!Взех я за 160 лв.от Технополис,ако има значение!Почиствам навсякъде само с четката за паркет,другата Триактив я пробвах и я прибрах,като резервна,нямам килими и не ми трябва засега!

Хей и аз от скоро съм с тази Simple Smile Доволна съм, ползвам само четката за паркет, понеже нямам килими. Чудех се коя от двете е по-добра, но не съм пробвала другата изобщо.

# 569
Здравейте, ще се местим в малък апартамент и ми трябва нова, по-компактна прахосмукачка. Засега съм се ориентирала към вертикалните, защото си мисля, че по-лесно ще й намеря място. Не искам да е с батерии и търся нещо до 150лв. Имам ли шанс да си намеря добра вертикална прахосмукачка за тази сума?

Общи условия

Активация на акаунт