Избор на прахосмукачка- 2

• 118 358
  • 785
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ами, не мога да сравня с друга, тъй като старата е марка Нео, купувана кой знае кога...
Тази си е специално Animal, събра доста козина без намек да се затрудни. Да, "излиза маркуч", това е дръжката, която се отделя. Маркучът е разтегателен, много добре измислен. Когато ми остане малко време, ще снимам и ще пусна снимките.

# 586
Изгоря ми прахосмукачката в събота и сега съм в спешно издирване на нова. Цяла събота и неделя чета и полудявам вече. Имам роботче, което минава на дневна база. Имам и котка, затова искам нещо, което да има моторизирана четка, да става за чистене на дивани. Първоначално исках Дайсън без кабел, защото мислех, че сегашната ми с кабела ще живее още малко. Сега се чудя дали да не си взема направо обикновен дайсън. Но пък за тях на сайта им пишеш някакви кофти неща.
Вкъщи сме предимно с паркет/гранитогрес, само в спалните с дебели, меки мокети.

# 587
  • София
Аmélie, и при нас са твърди настилки /ламинат и теракот/ почти навсякъде, в едната стая е мокет, а сега в хола сложихме килим. За нас избрах Dyson вертикална, няма я в БГ, виж предните ми мнения, малко над твоето.
Тези дни имахме нещо като малък ремонт и нямах време да пробвам пак прахосмукачката и да я снимам, надявам се до края на тази седмица да стане.

# 588
Да, нея също я гледах, ако поръчвам Дайсън със сигурност ще е от сайта им, а не от България, разликата е огромна. Аз сега се чудя такава ли да е, безкабелна ли да е, Зелмер с воден филтър ли... Ще се побъркам Grinning

# 589
Здравейте, имам нужда от съвет, тъй като ми предстои купуване на прахосмукачка и колкото повече чета и разглеждам, толкова повече се обърквам. Площа, която ще се почиства с нея е около 60 кв.м. Бях се насочила към този модел вертикална прахосмукачка https://www.technopolis.bg/bg/Stick/Vacuum-cleaner-BOSCH-BBHL21841/p/812888 или нещо подобно от този вид,тъй като ми се струват леки и удобни за използване и съхранение. Загледах се обаче и по този модел на Зелмер, който в момента е и на добра цена https://www.emag.bg/perjashta-prahosmukachka-zelmer-aquawelt-pro … 4ct/pd/DB1V47BBM/ , а и като идея екстрата да мие пода, вместо да разнасям и допълнително кофи и мопове определено ме привлече /ако изобщо е така, но това ще кажат тези от вас, който имат реални впечатление/. Та питането ми е изобщо функционални и удобни ли са тези вертикални прахосмукачки и може ли да се използват за основно почистване на дома/нямам килими и пътеки, само ламинат и гранитогрес, но пък имам дългокосмест померан, от който постоянно се разнасят косми/ и показаният от мен Зелмер може ли да замести мопа и с него да се мие пода?

# 590
  • Пловдив
В петък поръчах същата прахосмукачка Зелмер. И аз реших, че цената й в момента е много добра, следях я от доста време и по-ниско от 405 лв. не съм я виждала. Днес в 10 часа беше при мен. Понеже бях на работа, я изпробвах чак вечерта. Пуснах я на воден филтър, не използвах турбо четката, а другата четка със сепаратора за дребни предмети. Ами, изчисти отлично. По килима не останаха никакви косми от дългата коса на дъщеря ми, водата в контейнера беше доста мръсна, чак ме хвана срам като я видях /все едно никога не сме чистили/. Та, с една дума от това, което видях - аз съм много доволна. Надявам се, като изпробвам и режима на пране на прахосмукачката, задоволството ми да се затвърди. Не мога да й се нарадвам Yum

# 591
  • София
В момента в Техномикс цената на ZELMER ZVC 764 CT Aquawelt също е много добра.

# 592
Благодаря ти за мнението ceci.d , а някой, който я е ползвал по-дълго време ZELMER ZVC 764 CT Aquawelt , може ли да каже дали миенето на пода с нея може да замести стандартното миене с моп?

# 593
Здравейте, искам да споделя личните си впечатления. Преди време предприех подмяна на старата прахосмукачка с нова. Имам алергия към микро кърлеж на домашния прах и при леко запрашаване започвам да кихам, кашлям и т.н. Препоръчано ми беше да използвам прахосмукачка с воден филтър.  Приятели ми споделиха за марката Arnica и в частност Bora 4000/5000.  Прочетох из интернет за нея и имаше противоречиви мнения. В една класация видях тяхна прахосмукачка да е класифицирана като най-добра перяща прахосмукачка в този ценови диапазон. В крайна сметка, си закупих Bora 5000. Тя разполага и с HEPA филтър, което беше бонус, предвид състоянието ми. Върши идеална работа. Прахосмукачката е мощна, а турбо четката почиства много добре. В последствие купихме и на майка ми прахосмукачка от същия производител, но за нея взехме по-опростената - Bora 4000. Оказа се не по-малко сполучлива. Тя има и куче и мога да потвърдя, че и с космите се справя много добре. Препоръчвам с две ръце!!!

# 594
  • до най-прекрасния мъж
Може, но става само за устойчиви на вода настилки - линолеум, балатум, теракот, гранитогрес и др.подобни твърди настилки. За ламинат и естествен паркет категорично НЕ става, ще се раздуят.

# 595
Може, ако става въпрос за теракот, гранитогрес... И за ламинат става, но е малко по-сложно.

# 596
Може, ако става въпрос за теракот, гранитогрес... И за ламинат става, но е малко по-сложно.

Сподели моля те какво имаш в предвид под "малко по-сложно", че три от стаите са ми с ламинат, а само една с гранитогрес, и ако в една ще може, а в три не, се замислям сериозно дали да е този модел

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 10:34 от nadia_al

# 597
Имам АRnika Bora 4000 от 5г. И съм с ламинат, нямам никакъв проблем надуване и Т.н., но тя е само прахосмукачка, няма перяща функция но чисти уникално в сравнение с Филип са. Сега си купих Филипс 9334 за ежедневно почистване че Арниката е много тежка, но разликата в смукателна та мощност е от небето до земята

# 598
  • до най-прекрасния мъж
Имам АRnika Bora 4000 от 5г. И съм с ламинат, нямам никакъв проблем надуване и Т.н., но тя е само прахосмукачка, няма перяща функция но чисти уникално в сравнение с Филип са. Сега си купих Филипс 9334 за ежедневно почистване че Арниката е много тежка, но разликата в смукателна та мощност е от небето до земята
Ние говорим за перящата функция, която може да се ползва и за миене на твърди, устойчиви на намокряне подове. Чистенето с воден филтър може да се прави на всякакви повърхности, защото те нямат досег с водата. При филтрирането през вода, само въздух и боклучета минават през водата, но тя си е в контейнера. Миенето /което е дефакто ползване на функцията пране върху твърди повърхности/, не може да се прилага върху раздуващи се такива, като ламинат, паркет и т.н. При миене/пране чистата вода с препарат излиза от чистия контейнер посредством тръбичка и изпомпвана от помпа, попада върху повърхността, която се чисти и се изсмуква обратно от прахосукачката вече мръсна в мръсния контейнер.
Дано съм обяснила ясно.

# 599
Сподели моля те какво имаш в предвид под "малко по-сложно", че три от стаите са ми с ламинат, а само една с гранитогрес, и ако в една ще може, а в три не, се замислям сериозно дали да е този модел

Ами, за ламинат ползвам специален препарат, който е силно пенлив. Не става за машинно почистване. Ако си купя обезпенител, ще пробвам да видя дали няма да се получи.
Със специалния препарат, който е в комплекта, не ми се рискува да мия паркет. Пък и ме е страх да мокря много.
Но става един друг номер – да се измие паркета с мопа, а след това да се мине с прахосмукачката, за да го подсуши.

Общи условия

Активация на акаунт