Избор на прахосмукачка- 2

• 118 280
  • 785
  •   1
Отговори
# 645
И не на последно място ме тревожат филтрите - колко са трайни, колко често се сменят и скъпи ли са? На ПроЕксперта, който гледах в магазина видях само филтъра преди мотора - миещ се изглежда здрав, мисля, че ще издържи доста време. Но продавачката май не знаеше и каза, че няма втори филтър, пък аз знам, че трябва да има още един за изходящия въздух, който вероятно се сменя по-често.

Ето това са филтрите. https://techmart.bg/product/product/details/18100/category/782/lang/1 В упътването пише, че предмоторния се мие на 3 месеца и се подменят на 1 година.

И двете са добри, но Дайсъна е по-добър според мен. Милето е с един циклон, след това има гофриран цилиндричен филтър и изходящ HEPA. За HEPA филтъра пише, че е с доживотна гаранция и не се сменя, за предмоторния не е конкретно указано. Има една система, която засича кога предмоторния се е задръстил и едно моторче върти едни пръчки по повърхността на гофрирания филтър и така го изтръсква от прахта. При Дайсън специално Cinetic модела няма изобщо предмоторен филтър. Циклоните са много и достатъчно добре филтрират. На Миле това им е първата прахосмукачка без торба, а Дайсън го правят от 91-ва. Според мен обаче и обикновеният Big Ball ще върши отлична работа. Той има предмоторен филтър, а изпирането му от време на време не е някаква особена трудност.

# 646
Много благодаря за съветите! Значи Big Ball моделите също не се нуждаят от подмяна на филтъра, а само от изпиране? Ако е само това, наистина си струва да помисля и за такъв модел. Притеснявам се като всички купувачи впрочем за лесното намиране и цената на консумативите след покупката.

# 647
Здравейте, моля ви за предложение прахосмукачка с таван около 200лв. Гледам, че Philips в Техномаркет имат някаква удължаваща гаранция 5г? Благодаря!

Филипс навсякъде имат удължена гаранция, ако регистрираш в сайта им касовата бележка в срок до 3 месеца от закупуването на уреда. Иначе по онлайн магазините пише до 31.12.2018. Simple Smile

Ако се интересуваш конкретно от Компакт Про-то, най-евтино в момента го видях на 144 лв (от 179 лв) в Офисите.бг. Аз моята я купих от там и днеска ми подариха 5% отстъпка, за това, че им попълних анкетата в Пазарувай. Аз няма какво друго да пазарувам в момента от там, та мога да ти предоставя кода, ако решиш да купуваш нещо от там.

# 648

Филипс навсякъде имат удължена гаранция, ако регистрираш в сайта им касовата бележка в срок до 3 месеца от закупуването на уреда. Иначе по онлайн магазините пише до 31.12.2018. Simple Smile
[/quote]
Покупката трябва да стане до 31.12, а после имаш три месеца да я регистрираш за удължаване на гаранцията.
Аз се реших и вчера се сдобих с Филипс ПроЕксперт 9729/09. Беше на изгодна цена в Технополис. Веднага я пробвах и съм доволна. Малко ми е голяма, но ПроКомпакта нямат регулатор на мощността. Трябва да отбележа, че не виждам някаква революционна разлика спрямо старата ми прахосмукачка - Зануси с торба.Май от толкова четене в този форум, имах твърде големи очаквания Grinning Не мога да кажа и че не мирише, е не чак колкото старата, но се усеща миризма, така че без проветряне не може. Иначе чисти добре, на най-ниската степен е изключително тиха. Четката обаче е твърде голяма и не мога да почистя зад раклата, например; а със старата можех.

# 649
Странно. При мен никаква миризма не се усеща от Про-Компакта.

# 650
Много благодаря за съветите! Значи Big Ball моделите също не се нуждаят от подмяна на филтъра, а само от изпиране? Ако е само това, наистина си струва да помисля и за такъв модел. Притеснявам се като всички купувачи впрочем за лесното намиране и цената на консумативите след покупката.

Не само Big Ball, а всичките им модели от последните 10-15 години не се нуждаят от подмяна на филтри. Подмяна може да се наложи ако филтърът се скъса или нещо подобно. Колкото до консумативите, през 2017 Дайсън отбелязаха 100 милиона продадени прахосмукачки та не е като да са някаква екзотична марка, за която да няма части.

Покупката трябва да стане до 31.12, а после имаш три месеца да я регистрираш за удължаване на гаранцията.
Аз се реших и вчера се сдобих с Филипс ПроЕксперт 9729/09. Беше на изгодна цена в Технополис. Веднага я пробвах и съм доволна. Малко ми е голяма, но ПроКомпакта нямат регулатор на мощността. Трябва да отбележа, че не виждам някаква революционна разлика спрямо старата ми прахосмукачка - Зануси с торба.Май от толкова четене в този форум, имах твърде големи очаквания Grinning Не мога да кажа и че не мирише, е не чак колкото старата, но се усеща миризма, така че без проветряне не може. Иначе чисти добре, на най-ниската степен е изключително тиха. Четката обаче е твърде голяма и не мога да почистя зад раклата, например; а със старата можех.

Каква разлика си очаквала спрямо старата ти прахосмукачка? Имай предвид, че на колкото по-ниска степен работи, толкова по-бавно ще се върти цилкона и толкова повече прах ще отива във филтъра. Странно е да мирише, на нова прахосмукачка няма как да се образува миризма на престояла прах. Единственото е ако изпуска прах някъде след моторната част.

# 651

Каква разлика си очаквала спрямо старата ти прахосмукачка? Имай предвид, че на колкото по-ниска степен работи, толкова по-бавно ще се върти цилкона и толкова повече прах ще отива във филтъра. Странно е да мирише, на нова прахосмукачка няма как да се образува миризма на престояла прах. Единственото е ако изпуска прах някъде след моторната част.
[/quote]
Според коментарите в темата - някакво невероятно почистване, килимите светват, след почистено със старата прахосмукачка събира още 2 кила прах и т.н. Laughing Примерно.
Килимът си изглежда по същия начин, не бях чистила преди това със старата (беше повредена), така че не мога да преценя за това, а лекия мирис, може би защото аз съм си "хрътка", го усещам. Хора с не толкова чувствително обоняние може и да не го усещат. Засега чистя на най-ниската степен, защото иначе е просто невъзможно да се движи по килима. Затова и държах да има регулатор на мощността. Свекърва ми си беше купила прахосмукачка от Англия, уж много хубава, а се оказа, че прави толкова силен вакуум, че не можеш да я помръднеш; имам чувството, че ще изкърти паркета Smile И аз си взех поука от това.

# 652
  • София

Според коментарите в темата - някакво невероятно почистване, килимите светват, след почистено със старата прахосмукачка събира още 2 кила прах и т.н. Laughing Примерно.
Килимът си изглежда по същия начин, не бях чистила преди това със старата (беше повредена), така че не мога да преценя за това, а лекия мирис, може би защото аз съм си "хрътка", го усещам.
Това зависи и от семейството ти - колко цапат след себе си, имаш ли дом. любимци /котки, кучета/, които пускат козина и се разхождат насам-натам, дали сте на мръсно място като оживен булевард и т.н. Simple Smile

# 653

Килимът си изглежда по същия начин, не бях чистила преди това със старата (беше повредена), така че не мога да преценя за това, а лекия мирис, може би защото аз съм си "хрътка", го усещам. Хора с не толкова чувствително обоняние може и да не го усещат. Засега чистя на най-ниската степен, защото иначе е просто невъзможно да се движи по килима. Затова и държах да има регулатор на мощността. Свекърва ми си беше купила прахосмукачка от Англия, уж много хубава, а се оказа, че прави толкова силен вакуум, че не можеш да я помръднеш; имам чувството, че ще изкърти паркета Smile И аз си взех поука от това.
[/quote]

Дали с регулатор на мощността или с прост отвор на дръжката, която всяка прахосмукачка има, все може да се работи с уреда, не може да не може да я помръднеш.

# 654

Не си прочела внимателно написаното и си останала с грешни очаквания. Доколкото разбирам си очаквала след като е с циклон прахосмукачката ти да чисти по-добре. Дали ще е с циклон, торба или водна филтрация, това оказва малко влияние върху качеството на почистване. Начинът на филтрация оказва влияние върху това колко бързо ще се задръства и ще спира да смуче прахосмукачката. При нови филтри разликата между различните марки и типове прахосмукачки не е кой знае каква. Разликата настъпва в последствие и едни спират да смучат, а други не. Качеството на почистване зависи освен от това как смуче и от четката. Тази TriActive четка е обикновена четка и разликата в почистването в сравнение със старата ти четка ще е незначителна. Предимството на новата е, че ще можеш да изхвърляш боклука когато искаш, а не да чакаш да се напълни торбата. Двата килограма / бяха повече/ излезнаха от килимите с моторизирана четка. Върху килим разликата между обикновена и моторизирана четка е съществена. Има значение и какъв е килима, колко плътни и дълги са влакната. Освен това визуално разлика между килим пълен с прах в дълбочина и изчистен килим няма. За да светне килима и да се засилят цветовете си иска пране.
А на какво мирише? Да не мирише на химия от новата пластмаса?

# 655
Здравейте, избирам прахосмукачка от няколко дена. Изчетох половината тема от 2017 и цялата за 2018, знам, че някои от Вас са закупили прахосмукачки Дайсън, но не от България /разбирам ги, цените им тук значително завишени/, важи ли обаче гаранцията от 2 или 5 години /в зависимост от модела/ в България и тяхното представителство в София? Как става обслужването, ако Ви се е наложило? Насочих се към модела Dyson Big Ball Multi floor
Скрит текст:
, ще го купя онлайн, през Амазон, но за сервиз, ако се наложи, дали ще трябва да го пращам някъде или може и тук в България?

Имам 10 годишен Филипс https://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/FC9222_01-IM … 35&$pnglarge$ който ми вършеше чудесна работа, наистина чудесна, обаче му изгоря мотора, сервиз на Филипс няма от две години в Пловдив. Филтри и консумативи трябва да си поръчвам от сервиз в София, от сайта на Филипс не може. Как да си купя техен продукт, като няма кой да го обслужи? Освен това разгледах новите модели, които се предлагат в среден клас, мога да кажа, че не покриват моите изисквания, нито от към вложени материали, нито от допълнителните приставки, нито промените в дизайна.

# 656
  • София
Не съм питала за гаранцията, но се надявам и да не ми се наложи. Винаги можеш да питаш в сайта на Дайсън или да пишеш на представителството им тук.
Препоръчвам ти закупуването от сайта на Дайсън (английския), но да платиш през Амазон. Когато стигнеш до плащане, ще ти изскочи бутонче за тази опция. Разбира се, ако цената не е много различна в полза на Амазон.

# 657
Аз моята я взех от ebay.uk чрез приятели в Англия. Тогава беше по-трудно пазаруването. Не съм се интересувал от гаранцията, защото при нужда съм в състояние да я оправя сам стига да има части. Миналата година счупих пантите на капака за изхвърляне на боклука  и си взех от немския ebay за 22 евро цялата прозрачна част иначе самият капак беше нещо от сорта на 13 паунда. Филтри предмоторен и HEPA си купих година-две след като я взех и си стоят така за резерва, а си ползвам оригиналните. И според мен трябва да се пита директно на сайта на Дайсън съпорта как стои въпроса с гаранцията тук. Според мен трябва да имат оторизиран сервиз тук който се занимава с гаранционната поддръжка.
На този Филипс да не би да са му свършили четките на мотора? Пушеци, звуци, миризми имаше ли или просто отказа да работи?

# 658
Аз моята я взех от ebay.uk чрез приятели в Англия. Тогава беше по-трудно пазаруването. Не съм се интересувал от гаранцията, защото при нужда съм в състояние да я оправя сам стига да има части. Миналата година счупих пантите на капака за изхвърляне на боклука  и си взех от немския ebay за 22 евро цялата прозрачна част иначе самият капак беше нещо от сорта на 13 паунда. Филтри предмоторен и HEPA си купих година-две след като я взех и си стоят така за резерва, а си ползвам оригиналните. И според мен трябва да се пита директно на сайта на Дайсън съпорта как стои въпроса с гаранцията тук. Според мен трябва да имат оторизиран сервиз тук който се занимава с гаранционната поддръжка.
На този Филипс да не би да са му свършили четките на мотора? Пушеци, звуци, миризми имаше ли или просто отказа да работи?
Филипса,  работеше на 31-ви, на 1-ви го пускам, не тръгва Simple Smile, изчистих щателно, прегледах дали всичко е коректно сложено, но не тръгна. Светят два от индикаторите за мощност, както индикатора за самопочистване, което означава грешка, но каква не знам, не търсих в нета, защото най- близкият сервиз е в Пазарджик, а пък вече правих смяна на мотора преди две години (80 лв), мисля, че още една е безмислено.

Ще попитам в Дайсън БГ, как стои въпроса с гаранцията и сервиза. Обнадеждена съм, че не Ви се развалят прахосмукачките, дано и аз имам такъв късмет. Въпреки, че изчетох много отзиви, най-вече в Амазон, не е като да няма изобщо проблеми.
Ще пиша за развитието, може да е полезно и за други след мен.

# 659
Вчера пристигна моето дайсънче, V8. Заредих го, сглобих го, жестоко е! Понеже имаме котка, взех го предимно да си минавам дивана и дебелите мокети в спалните. В дневната и коридора сме с лааминат/гранитогрес. Там вършее едно роботче, дайсъна не събра почти нищо след него. Обаче с меките настилки се справи сууупер добре. Очарована съм и препоръчвам!

Общи условия

Активация на акаунт