Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 13

• 79 543
  • 701
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Абе половин година си ми се пушеше, каато казаха по- горе, гледай да са ти заети ръцете, независимо с какво Flushed

# 136
На 16-ти декември направих 5 г. без цигари Simple Smile
Смешното беше, че  същата нощ сънувах как сме на някакъв купон и видях на масата пакет Мелник, къде пък точно за него се бях сетила  Joy

Ако устискаш 1 месец после няма да ти липсват. Толкова трае абстинентния период Simple Smile
Това за първи път го чувам. Има ли някакво обяснение?
Чела съм, че седмица до 10 дни е никотиновия глад, т.е. физическата зависимост. При нея още бях в еуфория от решението и така и не я усетих. Първия месец ми беше много лесен. Но в края на втория направо не издържах и запалих.

# 137
Баща ми не пуши от 8-9 години, казва, че все още понякога сънува, че пуши, но не му идва и наум после да запали. Той ги отказа, защото се разболя и се уплаши, а пушеше по две кутии на ден. Мъжът ми по същия начин, издържа три години без цигари, после от глупост пак пропуши. Сега не пуши от пет месеца. Решила съм след празниците и аз да пробвам - ще ми е за пръв път, пуша от 32 години. И съм решила парите, които спестя от цигарите, да ги харча за пътувания. Мъжът ми ги отказа с табекс втория път. Ох, голяма борба ще е, но ще трябва да го направя. Обаче след празниците... Стискайте ми палци!

# 138
На 11 декември станаха 3 години откакто не пуша. Отказах ги с табекс. Направих си подарък за празниците, много ми беше изкушаваща идеята да оставя отказването за след тях, но вече ми беше писнало. Много се радвам, че спрях да пуша. Сега съм много по-спокойна, не мисля само кога, къде и как да запаля. Не се предавайте пред гадните димилници, захвърлете ги и не се обръщайте назад. Просто си дайте време да свикнете без тях и те няма да ви липсват. Simple Smile

# 139
Аз ще пробвам за трети път от първи януари. Хич не ми се ще да ги спирам, защото ми носят удоволствие, но ме е страх за здравето ми. Пуша от 6 години, примерно, плюс-минус 1. Пуших по 15тина, през последния месец някак естествено по 5-7 на ден, 10 ако излизам или пия.

# 140
8 месеца от нас.
Аз хич не се справям добре с това второ отказване. Пуши ми се.
Преди два месеца запалих даже. Не ми хареса вкуса, замайването. Бързо я загасих и реших, че съм приключила с тая гадост.
Но в мислите си смятам, че ми се пуши. Някакво имагинерно желание за приятно усещане, което в действителност е смрадлива гняс.

# 141
Случайно ми попадна темичката, която толкова много ми помогна. На 13 май мисля, ще станат 5 години от моята свобода. Все още съм много щастлива и доволна от това си решение. Ползите са много и всички ги знаем. От вас се иска първата крачка и повече никога назад. Успех на всички.

# 142
Здравейте,аз съм страстен пушач вече 14 години,обичам ги гадните цигари с удоволствие пуша,но ми пречат на здравето...затруднява се дишането ми,лесно се изморявам,усещам пробождане при дълбоко вдишване..като цяло се усещам че не ми е добре от тях,но ми е много трудно да ги откажа..Моля ако има справили се с проблема да изкажат мнение..Моля за поправка ако не съм пуснала темата където трябва!

# 143
Здравейте,аз съм страстен пушач вече 14 години,обичам ги гадните цигари с удоволствие пуша,но ми пречат на здравето...затруднява се дишането ми,лесно се изморявам,усещам пробождане при дълбоко вдишване..като цяло се усещам че не ми е добре от тях,но ми е много трудно да ги откажа..Моля ако има справили се с проблема да изкажат мнение..Моля за поправка ако не съм пуснала темата където трябва!

Пробвай да пушиш електронни цигари.

# 144
  • Велико Търново
От раз.Пушех по две кутии на ден синьо Виктори/говоря за преди 2006/, пушех и като бременна с първото ми дете/не съм горда, но е факт/.Последната цигара изпуших преди да вляза да ми направят секциото.Обожавах да пуша, непрекъснато имах цигара в ръката.След като родих професора каза, че с детето има проблем и а тогава казах, че само да ми се оправи детето, докато съм жива няма да пипна цигара.Въпросният професор беше объркал бебетата и на моето нищо му нямаше, но думата си е дума.Близо 12 години не съм пипвала цигара, а от 7 не пия никакъв алколол, по никакъв повод Simple Smile Simple Smile

# 145
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз ги отказах когато забременях.Започна да ми става лошо от тях и добре че стана така,защото нямаше да мога да ги спра.И аз бях непрестанно с цигара в ръка.Пушех по две кутии на ден,а при сбирки отварях и трета  Crazy Вече 5 години не пуша.Докога не се знае.Не се заричам.Но тази година загубих баща си  Cry Млад на 54 години от рак на белия дроб.Не съм запалила и си мисля,че може би съм се отървала окончателно от този навик.

# 146
Пуша електронна цигара, и скоро спирам и нея.
Дядо ми пушел от тийнейджър, изкара няколко инфаркта, здрав човек беше, нищо не го болеше, само дето не чуваше. Това с изключение на последиците от цигарите. Преди няколко години му казаха, че трябва да си изчисти дробовете, пиеше лекарства, а баба ми го гледаше как изкашля парченца от унищожения му бял дроб. Живя няколко години с памперс гушнал кислородната бутилка. Когато отивахме да го видим май не знаеше кои сме, човекът в дробовете нямаше кислород, за мозъка да не говорим. Ставаше само за да пуши, последната си цигара изпуши в деня, в който почина.
Колкото и тъпо да звучи - той си е виновен, сам взимаше решенията. Спрях ги заради баба ми, не искам да причинявам на някого това, което дядо причини на нея.
И да не кажете, че не обичам дядо ми, той е най-добрия човек, когото познавам, отгледал ме е.

# 147
Бременноста не ме отказа,след нея рак пушех,точно от болестите ме е страх..вътрешен страх че ще се разболея..ако тичам 20 метра ме болят страшно гърдите(дробовете)..мъжът ми настоява също да ги откажа..никой от семейството не пуши освен мен.

# 148
Пуша електронна цигара, и скоро спирам и нея.
Дядо ми пушел от тийнейджър, изкара няколко инфаркта, здрав човек беше, нищо не го болеше, само дето не чуваше. Това с изключение на последиците от цигарите. Преди няколко години му казаха, че трябва да си изчисти дробовете, пиеше лекарства, а баба ми го гледаше как изкашля парченца от унищожения му бял дроб. Живя няколко години с памперс гушнал кислородната бутилка. Когато отивахме да го видим май не знаеше кои сме, човекът в дробовете нямаше кислород, за мозъка да не говорим. Ставаше само за да пуши, последната си цигара изпуши в деня, в който почина.
Колкото и тъпо да звучи - той си е виновен, сам взимаше решенията. Спрях ги заради баба ми, не искам да причинявам на някого това, което дядо причини на нея.
И да не кажете, че не обичам дядо ми, той е най-добрия човек, когото познавам, отгледал ме е.

Глупости!
Дядо ти не е бил сам виновен, така както ти не си виновна, че не си осведомена по въпроса.
Виновна е единствено дрогата никотин, който цигарените концерни ни продават без да ни кажат какво е точно това.
За последиците бяха принудени да започнат да печатат ужасии по кутиите, които надали са отказали някого от цигарите. А всъщност никотинът е ДРОГА, от която ставаш зависим и то много бързо. Завинаги. Единственият начин е да се спре от раз и след това да знаеш, че първата цигара е 1000% гаранция, че влизаш отново в адския кръг и този път може и да не излезеш.
Инвестирайте някой лев в книгата на Алан Кар!
Помогнала е на милиони!

# 149
Да бе, дрогата е виновна.
Ти като си нямаш акъл и воля, все някой ще ти е виновен.

Спрях ги като забременях.
Бях пушачка 15+ години.
Съжалявам дълбоко, че съм пушила!
Само минуси има от цигарите!
Сега няма земна и неземна сила, която да ме накара да запаля цигара! Ненавиждам ги!

Общи условия

Активация на акаунт