Привет.Аз също от скоро не пуша.На 11.09. става един месец.Вече не ми се пали ,дори не се сещам за цигара.Първите дни обаче беше ад.Стискай зъби ,първите 10 дни са тежки
. Може да прочетеш и в нета, какво се случва с тялото при отказване, за да знаеш какви неразположения да очакваш/това само в първите дни/, после идва хубавото. Чиста, свежа кожа, бели зъби, енергия, въздух, повече време/това много ми хареса, на мен все не ми достигаше време да свърша всичко и все претупвах нещата, за да имам време за цигара/ и още много позитиви. Ако те вълнува нещо конкретно, питай.

. Ииии... пропуших отново.
. Ииии.... пропуших отново.
. Добре поне, че за 2-3мин отминаваха. Ама след 20мин. хайде пак на ново. След няколко дена направо си знаех кога да очаквам поредната криза. На всичкото отгоре ми се смени вкусът в устата. Нямаше го онзи така познат и "скъп" горчиво-кисел вкус. / Та аз дори след като си измия зъбите запалвам цигара, та да си оправя вкусът в устата/. Ииии.... ами таз уста не беше мойта.
. Иначе не се дразнех от пушещи около мене. Кафето ми беше някак тъпо без цигари, и вместо да му се наслаждавам го гълтах за минута, но иначе не мога да кажа че ми се е пушело повече докато го пия. Та на мен и без кафе непрекъснато ми се пушеше зверски.
. Мъжът ми, който е пушач, когато ме целунеше направо дъхът ми секваше. Така се задушавах само от дъхът му на цигари, че въздух едва си поемах и започвах да кашлям ужасно, все едно съм вдишала от ауспух. И въпреки това пак ми се пушеше. Изведнъж се сдобих с прекалено много свободно време, през което иначе пушех, и буквално не знаех какво да правя с него. С ръцете си също не знаех какво да правя и къде по дяволите да си ги завра. Сигурно ще кажете че това е част от положителните промени при отказването от цигарите, ама за мен си беше чак стресиращо. Всичко беше толкова различно... та чак изпаднах в шок. Изрично е да казвам, че първата цигара след това беше ужасна. То кашлица, то световъртеж, то гадене, ама нали съм ПИЧ.... Бързо им свикнах, че си и наваксах пропуснатото през тези мъчителни 2 месеца. И отново се върнах към своят стар и така "скъп" и познат начин на живот.
. За това отсега съм започнала да си записвам стратегия за това как и какво би ми помогнало, освен ината разбира се