С какво ви дразнят свекървите- 83

• 88 986
  • 803
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Понякога е по принуда- имахме приятели, които оставиха щерката при бабата до първи клас, а малкият го даваха на седмична ясла, тъй като работеха на смени.
Много нечестно беше към голямата, която тръгна на училище с диалектен говор и трябваше да наваксва във всичко.

# 721
  • София
Понякога е по принуда- имахме приятели, които оставиха щерката при бабата до първи клас, а малкият го даваха на седмична ясла, тъй като работеха на смени.
Много нечестно беше към голямата, която тръгна на училище с диалектен говор и трябваше да наваксва във всичко.
Предполагам, говориш за соцвреме. Не зная доколко седмичната ясла е за предпочитане пред баба и дядо.
Но такива бяха времената и разбиранията.

# 722
  • София

Предполагам, говориш за соцвреме. Не зная доколко седмичната ясла е за предпочитане пред баба и дядо.
Но такива бяха времената и разбиранията.

Да, те затова решиха поне голямата да не седи по цяла седмица в градината.
Не беше добро решение, но по онова време се плащаше майчинство няколко месеца...........

# 723
Аз съм ходила на седмична ясла, много е гадно.
А майка ми каза че баба ми я е принудила да ме даде, за да работи и да внася пари в общия бюджет.
И това при положение че и двете ми баби бяха пенсионерки.
За щастие майка ми е издържала само една седмица и категорично се е противопоставила на натиска на свекърва си.

# 724
  • при късмета
Лично аз не мога да си представя да си оставя детето, в яслена/градинска възраст нито на седмична ясла, нито при баби. Та точно тогава се изгражда връзката дете-родител и ако детето не е в такава среда, после и да не се отлепват от него родителите, чувството за изоставеност не напуска детето.
Като можеш да гледаш едното, ще гледаш и другото, или ако толкова много ти се налага (има случаи, когато наистина е по принуда) ще ги оставя заедно, независимо къде.
За соц времето не знам какво се е налагало, но сега нямам в обкръжението си разделени деца от един брак. И от един родител нямам, ако някой е с втори брак и дете от първия, си гледа и двете деца

# 725
Аз съм ходила на седмична ясла, много е гадно.
А майка ми каза че баба ми я е принудила да ме даде, за да работи и да внася пари в общия бюджет.
И това при положение че и двете ми баби бяха пенсионерки.
За щастие майка ми е издържала само една седмица и категорично се е противопоставила на натиска на свекърва си.
Представяш ли си каква драма пък щеше да бъде, ако майката на майка ти те гледаше. Те някои свекърви не гледаха, ама и на другата баба не даваха,  защото какво ще кажат хората.

# 726
Лично аз не мога да си представя да си оставя детето, в яслена/градинска възраст нито на седмична ясла, нито при баби. Та точно тогава се изгражда връзката дете-родител и ако детето не е в такава среда, после и да не се отлепват от него родителите, чувството за изоставеност не напуска детето.
Като можеш да гледаш едното, ще гледаш и другото, или ако толкова много ти се налага (има случаи, когато наистина е по принуда) ще ги оставя заедно, независимо къде.
За соц времето не знам какво се е налагало, но сега нямам в обкръжението си разделени деца от един брак. И от един родител нямам, ако някой е с втори брак и дете от първия, си гледа и двете деца
Точно така е , но по соца се създаваха "роби на труда" , а не-личности. И аз много се радвам , че нещата много се промениха. Иначе се насърчаваше раждаемостта с ергенски данък , облекчения при повече деца и раздаване на жилища , но това беше с цел популация . Гадно беше , да. И добре , че не всички се поддавахме на модела, макар , че унификацията беше на почит.
ПП  Аз пък как се изказах , като че ли съм "Вечната Амбър" Laughing Раждах деветдесетте. Но визирам и родителите ни.

# 727
  • София

Точно така е , но по соца се създаваха "роби на труда" , а не-личности. И аз много се радвам , че нещата много се промениха. Иначе се насърчаваше раждаемостта с ергенски данък , облекчения при повече деца и раздаване на жилища , но това беше с цел популация . Гадно беше , да. И добре , че не всички се поддавахме на модела, макар , че унификацията беше на почит.
ПП  Аз пък как се изказах , като че ли съм "Вечната Амбър" Laughing Раждах деветдесетте. Но визирам и родителите ни.

За съжаление, не е точно така- днес родителите също са роби, но не на държавния труд, а на частника.
Яслите са пълни- и частните също, нищо че се плаща майчинство 2 години, а можеш да останеш и третата вкъщи.
Защо ли?

Днес, не само че не те бръснат за нищо, като имаш деца, не само не ти "раздават" жилища с предимство, ами лихвите по кредитите нямат нищо общо с преди, когато бяха 2% през целия период на изплащане.

# 728
И днес всички са роби на труда.Или по-скоро, роби на вещите....цял животсе бъхтиш за къща, кола, плазма, почивка и сервизи.     Laughing
В това отношение промяна няма кой знае каква, дори е към по-лошо.
Сега "робите" са по-тероризирани в сравнение със соц. времето......
Помня, мама отиваше на работа в 8.30, прибираше се към 17.30.Събота и неделя-почивни.2-3 седмици на море, понякога зимата на планина.....
Сега масовия "роб" не може да живее така.

# 729
О, отнесохте се в мечти по социализма. И някои млади може да ви повярват. 

# 730
О, отнесохте се в мечти по социализма. И някои млади може да ви повярват.  
Joy
Не ща да се и сещам и да правя сравнителен анализ. Сега можеш да си наемеш гледачка , дори и за кучета има пансиони. Тогава - откъде гледачка , всички трябваше да са на трудов договор Shocked. Иначе, нямаш ли печат У пашапорта , айде у полицията Mr. Green
А че не се работеше , не се. Не всички , де.

# 731
taуs,  доста изкривена представа за социализма имаш.
Трещи, много от младите вярват на легенди. Пропагандата е била силна по всяко време.

# 732
  • Стара Загора
Ох  Laughing Трудно може да ме очаровате мен с този социализъм.
Една от книгите, които ми минаха през ръцете преди малко беше една стара за сексуалните отношения "Култура на любовта" от 1990г
Отворих на произволна странца и попадам на "В модерния секс жената е на равно с мъжа, следващите илюстрации са за хора с разкрепостено мислине" и какво виждам на следващите илюстраници- орална любов.  Crazy
1990г се е смятало че жената не е на равно с мъжа в леглото? Това шега ли е? Обяснете моля на тези като мен родени в началото на 90-те

# 733
Оказва се, че всички имаме различна представа за социализма. Дори и ние, живелите тогава.  

# 734
Ох  Laughing Трудно може да ме очаровате мен с този социализъм.
Една от книгите, които ми минаха през ръцете преди малко беше една стара за сексуалните отношения "Култура на любовта" от 1990г
Отворих на произволна странца и попадам на "В модерния секс жената е на равно с мъжа, следващите илюстрации са за хора с разкрепостено мислине" и какво виждам на следващите илюстраници- орална любов.  Crazy
1990г се е смятало че жената не е на равно с мъжа в леглото? Това шега ли е? Обяснете моля на тези като мен родени в началото на 90-те
И моят син тогава е роден. Не можах и до днес да му обясня филми като "Вчера", "Всичко е любов" , ти за сексуалната ни култура питаш  Joy

Общи условия

Активация на акаунт