С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 928
  • 803
  •   1
Отговори
# 270
Нито на свекървите може да се угоди, нито на снахите.

Четейки темата и аз констатирам, че е точно така! Joy
Присъединявам се към последните 2-3 поста, че тук има 2-3 потребителки, възрастни жени, които откровено се заяждат злобливо, обиждат и преиначават написаното от други. Много ниско ниво за  жени с опит и въпрос на манталитет.

# 271
  • София
Я да се върнем на всяка една тема /чела съм ги всичките/ и да прочетем колко коментара са на оплакващи се снахи и колко СТРАНИЦИ след това са плювки, заяжданки и остроумия на съфорумки, кои снахи, кои свекърви... а вече колко страници се вихрят свободни съчинения на тема - е ли или не е длъжна бабата да си гледа внуците.
Точно така...особено червеното.
Ма ко, според мен двама души заедно градят семейство. И няма начин да ме убедиш, че жената въобще не се съветва с майка си, но всички скачат мъжът да не даде акъл от своята мама. Да, тук сме жени, но лично аз никога не съм била на мнение че сме по-великият пол.
Едва ли някоя свекърва се вълнува за потника на сина си, и ти мина на откровени измишльотини
Но снахата може да не иска да работи, а да тормози сина ти за още и още пари, може да ограничава и манипулира внучето си да не се вижда със свекърите - това в реда на нещата ли е? Сякаш няма жени боклуци и използвачки...

# 272
  • София
Никога не съм се съветвала с майка ми отн. семейството ми.  От нея намеса не бих и не съм допускала, както не бих и не съм допускала от свекървата (когато беше жива). Доколкото знам тя не се е и опитвала.

Сега се сетих, че преди да сключим брак с мъжа ми, това беше една от точките, на които много държах и му казах – никакво външно вмешателство. Не че това не му беше ясно и преди това.

# 273
  • Бургас
Я да се върнем на всяка една тема /чела съм ги всичките/ и да прочетем колко коментара са на оплакващи се снахи и колко СТРАНИЦИ след това са плювки, заяжданки и остроумия на съфорумки, кои снахи, кои свекърви... а вече колко страници се вихрят свободни съчинения на тема - е ли или не е длъжна бабата да си гледа внуците.
Точно така...особено червеното.

Е да, де, ама те тия в червеното и те не пишат по темата, а са в ролята на нашокващи канчето. Демек, бъдещи, неосъществени още свекърви Mr. Green
Аз мисля, че много добре се разбира какво аз и други потребителки имаме предвид. То даже не е и нужно нещо да се разбира, вижда се с просто око, стига да искаш да видиш. 83 теми, доказателства да искаш.

Аз съм жена, която не се съветва с майка си. Да ми е жива и здрава, но нейният модел ми е много далеч и всячески се стремя да го избягвам. В слугиня не ща да се превръщам, пък нека съм лоша. И от свекърва си не търся съвети как да градя семейство, нейният модел е още по-лош. Но тя и не се е натискала да ми ги дава, де. И назад писах - в чудесни отношения сме с нея и взаимно сме си угодили.  Та и това е възможно.
Сега, колкото до това дали жените сме по-великия пол... аз пак имам особено мнение и сигурно пак ще разбуня духовете, но съвсем не саркастично, не иронично и нескромно ще заявя, че съвсем сериозно считам, че жените сме по-еволюиралия пол. Кой както иска да го разбира.

# 274
  • при късмета
Точно защото и аз казах, че двамата си градят семейството. Жените добупскат много по-малко вмешателство Cuckoo. И има огромна разлика м/у това да се съветваш с някого, независимо родител, приятел, според случая, а съвсем, съвсем различно да не предприемаш никакво действие, докато не се произнесе свекървата. Нали намираш разлика? Съветите нямат нищо общо с налагането. А свекървите държат да се налагат. Жена дори да се посъветва с майка си, но да вземе различно решение, майка ѝ дали ще тръгне да я разнася по форуми и приятелки, как са я игнорирали? Обаче като снаха не послуша свекърва си, се случва точно това.
Сравняваш несравними казуси

# 275
Никога не съм се съветвала с майка ми отн. семейството ми.  От нея намеса не бих и не съм допускала, както не бих и не съм допускала от свекървата (когато беше жива). Доколкото знам тя не се е и опитвала.
И аз.  
Имам си глава на раменете и за умности, и за глупости. За второто особено, държа да си шетам на личната глупост, не на чуждата. За умното и хубавото и сама го припознавам, не се налага някой да ми влива. И съм избрала с кого да се съобразявам. Един е. От мъжки род. Съпруг. Не майка, не свекърва, не някой си друг или върволица рода по отношение на собствения ми малък личен свят - моето семейство.

П.П. Напълно споделям няколкото мнения с изводи как типично свекървенски се държат две, три свекърви в темата. Увъртания, извъртания, превъртания и всякакви салтоморталета словесни...  Mr. Green последвани от самодоволство от успешното представяне и надговаряне. Отстрани е смешно. 

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 13:58 от luna

# 276
  • при късмета
Забравих да добавя, че за семейни въпроси и аз не съм се съветвала с майка си. Като се замисля и двамата в това отношение не се съветваме с никого. Решаваме ги само и единствено по между си.

# 277
  • София
Точно защото и аз казах, че двамата си градят семейството. Жените добупскат много по-малко вмешателство Cuckoo. И има огромна разлика м/у това да се съветваш с някого, независимо родител, приятел, според случая, а съвсем, съвсем различно да не предприемаш никакво действие, докато не се произнесе свекървата. Нали намираш разлика? Съветите нямат нищо общо с налагането. А свекървите държат да се налагат. Жена дори да се посъветва с майка си, но да вземе различно решение, майка ѝ дали ще тръгне да я разнася по форуми и приятелки, как са я игнорирали? Обаче като снаха не послуша свекърва си, се случва точно това.

............каза жената, която никога не е имала свекърва, отглежда вече 10 години златното мъжко яйце вкъщи и ще стане свекърва........... Joy

# 278
  • София
Слагате всички жени под един знаменател - че не допускали вмешателство.
То не е нужно изрично да се афишира, има достатъчно методи со кротце и со благо
Ти също. Дъщерята е дете на майка си и не виждам как родната й майка ще я разнася - това говори лошо и за нея, демек не я е възпитала добре. Докато свекървата и снахата са чужди, сами виждате как си разнасяме свекървите.
Колко от тук пишещите разнасят майките си - единици... Вие самите писали ли сте в темите за неразбирателство с майките си?

# 279
На мен друго ми е интересно - какви са тези точки, по които сте се разбирали с мъжете си преди брака. Лично на мен никога не би ми хрумнало да правя такова нещо с човека, когото обичам и за когото ще се омъжа. Може би съм сбъркала, но къде е любовта, мама му стара.

# 280
На мен друго ми е интересно - какви са тези точки, по които сте се разбирали с мъжете си преди брака. Лично на мен никога не би ми хрумнало да правя такова нещо с човека, когото обичам и за когото ще се омъжа. Може би съм сбъркала, но къде е любовта, мама му стара.

Някой пусна списък ли? С клаузи и договорки!? Simple Smile

# 281
Не, никой не е пускал списък. Прочетох мнение на потребителки.

# 282
Прочетох. Сега.  Simple Smile
Не мисля, че откровеността или поставянето на проблеми в разговорите изключва любовта.

# 283
  • при късмета
absurT, като ще продължаваш да се заяждаш на ниво детска градина, поне нещо елементарно като възрастта на детето ми да беше запомнила. Дори нея си измисляш. За другото да не говорим.
Слагате всички жени под един знаменател - че не допускали вмешателство.
Казах, че допускат по-малко вмешателство. Което значи, че това е по принцип, а изключения винаги има. Както за теб стана ясно, че първия за когото се сещаш за съвет по семейни въпроси е майка ти, а поне 3 до тук писахме, че не го правим.
Тук мога да отговоря само от свое име. Хубаво обичаш някого и правиш планове да живееш с него доста време напред, но все има какво да гледаш. Ако с мъжа ти (бъдещия) решавате къде да ходите на почивка и ти стане ясно, че докато не се обади на мама да пита дали да ходи на Китен или Варна, няма да ти даде ясен отговор, това няма ли да е сигнал за теб, че нещо не е наред? И това е съвсем елементарен нагледен пример. Представи си какво ще се случва като дойде време да се избират имената на децата, а пък за начина им на отглеждане, изобщо да не отварям дума.
Чисто илюстративно, не се хващай за примера.
Любов, любов, ама колко време би оцеляла при такива обстоятелства?

# 284
Luna, ясно ми е, просто ми звучи някакси така... не мога до обясня. Не твърдя че съм права или нещо от сорта.
Ма ко, доста мъже познавам, но не и такива, които питат майките си дали да идат на Китен или Варна. Не знам къде се намират тези, питащите. Ааа, всъщност знам, за доста такива четох в темите за свекървите и снахите Grinning

Общи условия

Активация на акаунт