С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 928
  • 803
  •   1
Отговори
# 345
  • София
А тази вметка, че те са напъвали за второ дете е не на място. Вие, заради тях ли го родихте, или за себе си?
Аз - за себе си. И както е за себе си, мога утре да си отида при нашите с детето, има място, докато свекърите ужасно се страхуват от такова развитие. След като зет им си позволява агресивно поведение към дъщеря им, а те само вдигат рамене (не че ми е работа, просто виждам) - какво да говорим.
Къде е кучето - жилището ни е собственост на моите родители, другата страна не е дала стотинка, дори когато навремето имаше нужда, а те имаха възможности. При дъщеря им - е същото. Ако ме разбирате накъде бия...те чудесно умеят да си правят сметката.
Down Under, в момента не ми трябва контакт от типа "аууу, на баба, колко си пораснал" и 10 лв. при гостуване там и раздуване в селото на това, което само са чули по телефона.
Не са длъжни, но и аз не съм. Те са губещите, на децата все по-малко им трябват баби и дядовци, докато растат. Дъщеря ми е безкрайно далече от тях, без да са се карали, апропо - братовчедка й също. И за двете деца са помагали сватовете.
Зелена салата, Cuckoo може да бъде доста злопаметна и дистанцирана, щом така са си постлали.

# 346
  • при късмета
Аз не разбирам къде ти е проблема? С другите внуци от собствената им дъщеря положението е такова, с другото ти дете също, сега очакваш с това нещата да се променят. На какво основание? Сама виждаш, че изгледи няма. И защо точно с това дете да се променят и то да е някакво изключение?

# 347
  • София
А защо е трябвало да ви дават пари за жилището? Мисълта ми е, че сте имали такава уговорка, а те са се отметнали, или с мъжа ти сте решили, че трябва да ви дават?

# 348
А тази вметка, че те са напъвали за второ дете е не на място. Вие, заради тях ли го родихте, или за себе си?
Аз - за себе си. И както е за себе си, мога утре да си отида при нашите с детето, има място, докато свекърите ужасно се страхуват от такова развитие. След като зет им си позволява агресивно поведение към дъщеря им, а те само вдигат рамене (не че ми е работа, просто виждам) - какво да говорим.
Къде е кучето - жилището ни е собственост на моите родители, другата страна не е дала стотинка, дори когато навремето имаше нужда, а те имаха възможности. При дъщеря им - е същото. Ако ме разбирате накъде бия...те чудесно умеят да си правят сметката.
Down Under, в момента не ми трябва контакт от типа "аууу, на баба, колко си пораснал" и 10 лв. при гостуване там и раздуване в селото на това, което само са чули по телефона.
Не са длъжни, но и аз не съм. Те са губещите, на децата все по-малко им трябват баби и дядовци, докато растат. Дъщеря ми е безкрайно далече от тях, без да са се карали, апропо - братовчедка й също. И за двете деца са помагали сватовете.
Зелена салата, Cuckoo може да бъде доста злопаметна и дистанцирана, щом така са си постлали.

Нямам и идея, защо се обръщаш към мен. Къде съм казала, че имаш нужда от подобно?

# 349
  • София
А защо е трябвало да ви дават пари за жилището? Мисълта ми е, че сте имали такава уговорка, а те са се отметнали, или с мъжа ти сте решили, че трябва да ви дават?
Случайно И синът и внучка им живеят там. Тогава още нямахме стабилни доходи, а беше и време, когато цените на жилищата бяха... меко казано непосилни. Купувано е изцяло от моите родители.
Не е проблемът, че е на моите родители, парите са им наследствени. Но баща ми е говорил със сватовете да помогнат за още 1 стая, дори бил готов жилището да е на името и на двама ни. Ама не... (това го разбрах доста по-късно, затова говоря в преизказно наклонение) Свекърва ми също имаше някакво наследство, но то си е само за нейното дете, дори не зная подробности.
Проблемът е доста по-сериозен, гледането е само едно от нещата. Явно аз бях прекалено лежерна преди години и пусках много неща покрай ушите си.
Яд ме е само защо тези хора са толкова късогледи... Може да ми падне пердето при някое гостуване и после ще разправям.  Joy

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 14:47 от Cuckoo

# 350
Не знам що се ядосваш, като явно не е от вчера това
Около мен също са такива, ми не им оставям децата, хем моите са големи и дори не получават по 10 лева на празник Simple Smile ми още по-тънко:no_mouth:
Детето също би се натоварило да е при тях, да не мислиш че би спечелило нещо от общуването с тях
И мен ужасно ме е яд и ми е странно, когато някой близък роднина не обича децата ми и гледа на тях като на маймунка, но какво да направя, да им ги натрапя насила ли...аз и баща им си ги обичаме, другите...явно не и толкоз

# 351
  • София
Случайно И синът и внучка им живеят там. Тогава още нямахме стабилни доходи, а беше и време, когато цените на жилищата бяха... меко казано непосилни. Купувано е изцяло от моите родители.
Не е проблемът, че е на моите родители, парите са им наследствени. Но баща ми е говорил със сватовете да помогнат за още 1 стая, дори бил готов жилището да е на името и на двама ни. Ама не... (това го разбрах доста по-късно, затова говоря в преизказно наклонение) Свекърва ми също имаше някакво наследство, но то си е само за нейното дете, дори не зная подробности.
Проблемът е доста по-сериозен, гледането е само едно от нещата. Явно аз бях прекалено лежерна преди години и пусках много неща покрай ушите си.
Яд ме е само защо тези хора са толкова късогледи... Може да ми падне пердето при някое гостуване и после ще разправям.  Joy
Вина в тях не виждам. Вие сте поели отговорността да създавате семейство, вие си я носите. Разбирам да са обещали нещо и да са излъгали, но явно не е така.
Освен това... Техните доходи са тяхна работа. 

# 352
  • при късмета
За първи път чета някой да държи отговорни свекърите, за това какво ползва и къде живее синът им. Защо претенциите не са към мъжа ти? Макар за мен в едно семейство да има натякване това и това е мое, да не се връзва изобщо с думата семейство

# 353
За първи път чета някой да държи отговорни свекърите, за това какво ползва и къде живее синът им. Защо претенциите не са към мъжа ти? Макар за мен в едно семейство да има натякване това и това е мое, да не се връзва изобщо с думата семейство

Това е и моето мнение.

# 354
  • София
Говоря за хора с равни възможности, не че нашите са милионери и аз съм благоволила да го взема, пък сега му натяквам.
Съжалявам, но на 25 не сме изкарвала луди пари, та да ги даваме за ипотека, а и не съм сигурна за условията. А през 97-ма, когато заплатата ми по едно време беше 4 долара?
Спирам с моите размисли, тази тема край няма.

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 16:37 от Cuckoo

# 355
Ех, 97-ма. Тогава моя колежка със 130 долара си изплати апартамента.

# 356
  • София
Ех, 97-ма. Тогава моя колежка със 130 долара си изплати апартамента.
...взет по соцвреме на някаква смешна цена. Обаче ако нямаш скрити долари от евтините?
Много хора не признават как са забогатели покрай кризата, хранили и поили са студентите по стачките, за да продължи повече на скъпия долар. Нашият апартамент беше 11 700 - 12 000 долара.

# 357
И баща ми си изплати апартамента по този начин, но удобно го премълчава
Сега ни се подиграва че сме си взели малък апартамент в смотан квартал...но такива са ни възможностите
Та не се връзвай, хората са такива Simple Smile

# 358
  • при късмета
Няма никакво значение какви са им били възможностите. Правиш сметка на чужда собственост. Можеш да го правиш единствено със своята. Другите са свободни да правят същото.

# 359
Няма никакво значение какви са им били възможностите. Правиш сметка на чужда собственост. Можеш да го правиш единствено със своята. Другите са свободни да правят същото.

Принципно е така.
Ама, ако парите те бият през ръцете, а виждаш, че детето ти изнемогва, как ти дава сърце да си ги къташ или харчиш за нещо си, а да гледаш спокойно как детето ти мизерства?
Аз поне няма да мога.Колкото и да подкрепям идеята децата сами да се справят с живота и  сами да си гледат децата.

Общи условия

Активация на акаунт