С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 055
  • 803
  •   1
Отговори
# 660
  • при късмета
Аз не отричам старанието му да угоди на жена си. Напротив, похвално е. Още повече, че оплакванията ѝ са съвсем основателни. но те са в началото на брака си и според мен нито един проблем няма да бъде окончателно решен от него, какъвто и да се появи. И точно защото са в началото на брака си, ако покаже на всеки къде му е мястото, защото е негово задължение, занапред изобщо няма да възникват драми.
Те и сега са отделно, в друга държава са даже, но спират ли да я обиждат, даже и по скайп? А тук колко му е, като са само в съседното населено място?
Мъжа ѝ ако искаше да няма проблеми в бъдеще, до сега да беше направил нещо по въпроса. А той просто се изнася, за да угоди хем на жена си, хем да не се конфронтира с майка си и сестра си, а основания за недоволство от тях има предостатъчно. 
За това така смятам

# 661
Аз затова казах, че гоненето е последната, крайна мярка, ако изобщо първо си направи труда да обясни на майка си и сестра си как да се държат с жена му, и те не възприемат. Но ми се струва, че той просто бяга от проблема, вместо да се заеме с него. ТК.е. по лесно му е да се изнесе, отколкото да каже на майка си, че не се държи както трябва и, че се държи така със собствената му жена, все пак.
Така просто заблуждава(може би и самия себе си), че решава проблема и уж всички са доволни. Но каквито и проблеми да се появят в бъдеще, той ще действа по същия начин. А именно ще бяга от тях, вместо да ги реши реално.
Това ми е личния прочит та казуса, не ангажирам никого с него
Ма ко, моят личен прочит е, че на проклетията и простотията, ако трябва да обясняваш колко са в грешка и е добре да се поправят, щото те, видите ли, не са схванали, че върху Избраната от Теб Жена /за добро, за лошо, за майка на децата ти, за човека, на когото да разчиташ ти/ се упражняват,  ще получиш повече проклетия и повече простотия, и още повече злоба. Нито една жена не бива да се чувства зле в дома си, нито един мъж не бива да се превръща в копой за най-близките си и да следи за реда, дисциплината и добрите взаимоотношения. Небъдна работа е това, да знаеш от мен. Grinning Личното ми светоусещане не определя излизането от подобно съжителство като бягство. Напротив! Даваш правото и на двете в случая като мъж. На майка си - да не живее с жена, която не понася и все й намира кусури. На жена си - да не живее с жена, която не понася и й трови живота. Ти, мъжът, избираш с кого да живееш. За мен е просто.
Е, в коментирания случай, човекът се е блъскал, за да осигури дом за себе си и семейството си, но не е взел предвид, че четирите стени не са гаранция за щастие и спокоен живот. Човешкият фактор е. Човешкият фактор дава и дома, и спокойствието, и любовта, и уважението.
Гоненето не може да бъде мярка по мое скромно мнение, нито първа, нито последна. Изнасянето може. Хубава, лоша, проста, проклета, каквато и да е, майката си е майка и такава си остава. Не докато тя е жива, а докато ти дишаш. Има начини да покажеш несъгласие с проявената лошотия, без да унижаваш собствената си майка, без да я гониш от дома, който си й дал...  

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 15:56 от luna

# 662
  • при късмета
Точно защото има начин, без да гони майка си, да ѝ обясни как трябва да се държи с жена му. Може би дори би било достатъчно само да спомене факта, къде живее, не, че тя не знае. Обаче той не иска. И за тази цел няма нужда да обяснява, а просто да го заяви.
Авторката обаче каза, че те обиждат нея, говорейки се с него по скайп, като сестра му го питала "нали нямало да си взима дебела жена". И той какво прави? оставя къщата си на майка си и сестра си и се изнася, чакащ бебе. Някак според мен, не е решил въпроса по най-добрия начин, но това си е техен проблем.
Иначе за това, че да обясняваш на прости хора каквото и да е, съм съгласна.
Може би аз, в тяхната ситуация също щях да прежаля къщата, само и само за да не сме заедно, но със сигурност щяха много добре да разберат причината за това.
А те си мълчат и двамата. Там е проблема. Те ще мълчат и занапред, ако трябва не къща, ами каквото и да им поискат и кажат. Но няма да се учудя и да е заради възпитанието в конкретния етнос. Обсъждахме вече, че при тях думата на свекърите има значение до живот

# 663
Ма ко, май каквото и да си говорим, жените сме по-остри, по-заядливи. Mr. Green Hug Joy
Не забравяй, че този човек не съществува откак се е появила жената в живота му. Той си има история с майка, сестра и други братя, сестри. Имат си техни отношения, трудни моменти, през които са раснали заедно, отношенията им вече са изградени.  Близостта с родните братя и сестри може да я отреже само човекът. И то ако той иска. 
Само си помисли, на твоя съпруг всичките му реакции, думи и действия ли ти харесват на теб???

# 664
  • при късмета
Разбира се, че става само ако той иска. Повече от ясно е, че си имат вече изградени отношения. Пък и никой не го кара да ги прекъсва, а само да не тормозят и обиждат жена му. Едното няма нищо общо с другото.
Друг е въпроса, че ако той е свикнал на въпросните отношения и обидите и язвителността им е просто начин на общуване, как изобщо не го е било срам да запознае жена си с роднините си? И другия въпрос, ако за него е нормално такова отношение към друг член на семейството )каквото е към снахата) и неговото рано или късно ще стане същото.
А ако мой родител или роднина се държи по подобен начин с мъжа ми, аз ще съм първата, която ще го сложи на място. Правила съм го вече, на майка ми сестра ѝ, от много близки контакти я отрязах за 3 минути

# 665

А ако мой родител или роднина се държи по подобен начин с мъжа ми, аз ще съм първата, която ще го сложи на място. Правила съм го вече, на майка ми сестра ѝ, от много близки контакти я отрязах за 3 минути
Е, аз нали това ти писах. Ние сме по-хард.  Просто, с годините и порастването на децата, от едната страна на барикадата минаваме на другата.  Wink Първо браним мъж, синове и дъщери , после продължаваме в същия дух, ама "враговете" от по-стари, по-задръстени и по-проклети стават по-млади и по-красиви, по-глупави и прочие...  Да се чудиш после, що искаме да ни бранят и да са мъже, като не им го позволяваме или изземваме функциите... Най-общо казано.

# 666
  • Стара Загора
На моменти се чудя хората от възрастта ли стават такива проклети, или винаги са си били такива.  newsm78
Манипулации, обиди, реване...  ooooh!
Завива ми се свят като чета в раздел "Семейни отношения"
баща, който иска дъщеря да му слугува
свекърва, която кара снахата да спи без гащи, за да може сина й да се обслужва лесно
сега и това момиче горкото само на 21, пък да търпи това нещо, вместо да се радва на младостта си
Истина ли е всичко  #Crazy

# 667
Истина е, истина е. Хората изтрещяват, не само с възрастта! Rolling Eyes

# 668
  • Асеновград
На моменти се чудя хората от възрастта ли стават такива проклети, или винаги са си били такива.  newsm78
Манипулации, обиди, реване...  ooooh!
Завива ми се свят като чета в раздел "Семейни отношения"
баща, който иска дъщеря да му слугува
свекърва, която кара снахата да спи без гащи, за да може сина й да се обслужва лесно
сега и това момиче горкото само на 21, пък да търпи това нещо, вместо да се радва на младостта си
Истина ли е всичко  #Crazy
И аз да кажа - истина. Хората полудяват на стари години.
А това с гащите направо ме втрещи, в коя тема го прочетохте?

# 669
Това с гащите е добро. Линк! Линк!

# 670
  • Стара Загора
Ох то много стара тема, има я някъде в архивите на семейни отношения ама не знам къде точно.
Беше нещо от типа, че живяха там в една къща всички, а те не правили достатъчно секс, че сина май се беше/или не беше оплакал на свекървата. И свекървата казала на снахата да спи само с нощница тип рокля и без гащи, че сина й си имал нужди. Абе някаква такава история беше УЖАС!

# 671
Ох то много стара тема, има я някъде в архивите на семейни отношения ама не знам къде точно.
Беше нещо от типа, че живяха там в една къща всички, а те не правили достатъчно секс, че сина май се беше/или не беше оплакал на свекървата. И свекървата казала на снахата да спи само с нощница тип рокля и без гащи, че сина й си имал нужди. Абе някаква такава история беше УЖАС!
Shocked Това нали не е семейна история и свекървата да е от края на 19 век  Shocked
Верно има много упадъчни нрави още .
А колкото до последната авторка , и там е ужас. Но не съм учудена много , защото имам приятели , които станаха много богати с денонощен труд и прецизност. Там мъжът на моята приятелка беше от бедно селско семейство , в което са живяли и деца и стока , в една стая. Та той , при забогатяването си , вдига някаква хипер скъпа къща за родителите си в селото-е това за мен е еманацията на комплексарщината , но може и да бъркам. Много ги уважавам и не съм питала за мотивацията. Явно мизерията в детството води до уродливи бъдещи проявления.

# 672
# 673
О  , не , още съм на първа страница и умрях от смях . Онази свекърва сигурно 38 години спи без гащи . Дали има цистит  rotfImbo
Много благодаря за линка към темата , страхотно четиво  bouquet

# 674
Благодаря страхотни сте. Направихте ми вечерта.
Бронираните гащи още се смея... Joy

Общи условия

Активация на акаунт