С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 099
  • 803
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Е, защо, аз пък съм оптимист. Двамата се обичат, теглят в една посока, имат едно мнение по важните неща.

# 646
  • при късмета
Първоначално и аз си помислих, че мъжа ѝ е зад нея. Но някак не говори съвсем добре, че при наличие на собствена къща, ще излиза на квартира с бебе при това. Има повече опции по принцип. Първата, да покаже на майка си и сестра си къде са в картинката. Втората, те да се изнесат или за тях да се оправи неизползвания етаж, като с това пак ще им се покаже мястото и напомни, че те са в чуждата къща. Третата (при най-лошо развитие на нещата) да ги върне, откъдето ги е взел.
Мъжа ѝ колкото и да си мисли авторката, че е зад нея, на мен ми се струва, че никога няма да спре да се съобразява с майка си и сестра си. Щом ще ги остави в собствения му имот, а той на квартира, ще се месят и на луната да отидат и той ще продължава да държи първо на рахата на майка си, а чак след това с този на жена си.

# 647
  • София
Родата цигани ли са?

# 648
  • София
Съдейки по надписа на лентичката й - всички са от турския етнос.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 10:25 от Cuckoo

# 649
Идеални отношения  и идеални хора няма.
От моя гледна точка, ако, както някои предлагат и намекват, мъжът изгони майка си от новата къща, няма да пърхам от щастие като жена, съпруга, майка и човек. Ако е способен за майка си да го стори, не се ли замисляте, за кого какво още може... Ако е по-добродушен и мекушав и под въздействието на жена си го стори все пак, няма ли да му тежи... И това основа за лично и семейно щастие ли е, за доверителни отношения!?
По-добре на квартира. Къщите нито имат свойството да си турят крака и да бягат, нито си заслужават заради тях да си тровиш живота.
Понякога, осъществявайки мечтата си, човек се озовава в неособено красива действителност. Същината е, като го осъзнае, да действа и да върви напред.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 10:21 от luna

# 650
  • Варна

По-добре на квартира. Къщите нито имат свойството да си турят крака и да бягат, нито си заслужават заради тях да си тровиш живота.

Така е. Къщата няма да избяга и един ден ще си е пак негова. И не съм съгласна, че той слага рахата на майка си пред този на жена си. Ако беше така щеше без много да му мисли да ги набута в една къща и да ги оставя да се оправят сами. А той очевидно обича и зачита жена си щом е готов, при наличие на собствен дом, да плаща квартира за да може тя да е спокойна.

# 651
  • София

От моя гледна точка, ако, както някои предлагат и намекват, мъжът изгони майка си от новата къща, няма да пърхам от щастие като жена, съпруга, майка и човек. Ако е способен за майка си да го стори, не се ли замисляте, за кого какво още може...

Това трябва да си го закачат на стената всички бетонни глави и да се опитат да вденат. Peace

# 652
absurT, не са бетонни. Peace
 Съвсем естествено и напълно нормално е една жена да желае, някой, който по стечение на обстоятелствата е влязъл в живота й, не е поканен, не е пожелан, да не опитва да я одяла и преправи за своя угода. Грубо е, безпардонно е и съвсем естествено получава ответна реакция. Такъв тип поведение рядко предизвиква любов и уважение. Но и да отвърнеш със същото, не носи полза никому. Просто се завърта една спирала, която увлича все повече хора и все повече вреди. Не е работа на жената да превъзпитава и моделира майката на съпруга. Не е работа на свекървата да превъзпитава и премоделира снахата. Това си е лична задачка на всеки отделен индивид.   Simple Smile

# 653
  • София
Съгласна съм с всяка една дума, но всъщност, болднатото не се разбира от бетонните глави- не само снахите, а от двата пола.
Когато се радват, че човекът до тях се е държал отвратително с родителите си, за да угоди на претенциите и капризите  им, не си дават сметка, че утре те са наред. Peace

# 654
Чакай сега, между гоненето и подлогата има много много място. Не е нужно да се държи отвратително с родителите си( които си позволяват да се държат отвратително с жена му), но и не е нужно да се прави че проблем няма.

# 655
  • София
Когато се радват, че човекът до тях се е държал отвратително с родителите си, за да угоди на претенциите и капризите  им, не си дават сметка, че утре те са наред. Peace
Този път преекспонираш. Човек след детска възраст се отнася според държанието на другите, а не само защото се явяват роднини. Ако собствената ти майка ти прави мизерии - трябва да го подминеш мълчаливо ли? Има и такива случаи.
Може да не е съвсем коректно, но за всеки човек, мъж или жена - родителите са миналото, съпругът и децата са бъдещето. Така че е добре, без да забравят миналото, да гледат малко повече бъдещето.

# 656
  • София

Човек след детска възраст се отнася според държанието на другите, а не само защото се явяват роднини. Ако собствената ти майка ти прави мизерии - трябва да го подминеш мълчаливо ли? Има и такива случаи.
Може да не е съвсем коректно, но за всеки човек, мъж или жена - родителите са миналото, съпругът и децата са бъдещето. Така че е добре, без да забравят миналото, да гледат малко повече бъдещето.

Абсолютно съгласна съм с всяка една дума!
Говоря за крайностите в които лесно изпадат някои по отношение действията на милото спрямо родителите.

# 657
В крайности изпадат и снахи, и свекърви, пък не е нужно. Злорадството, че скъпоценният син или мъж, според гледната точка, е насмел и "поставил на мястото й" другата, е много голяма глупост. Няма човек с по-значима значимост или по-важна важност в семейството.
И предишните ми постове са не само за снахите, и за свекървите важат. Въобще не искам да засягам третата страна в такива отношения - синът/мъж..., пък четвъртата...  Confused

# 658
  • при късмета
Аз затова казах, че гоненето е последната, крайна мярка, ако изобщо първо си направи труда да обясни на майка си и сестра си как да се държат с жена му, и те не възприемат. Но ми се струва, че той просто бяга от проблема, вместо да се заеме с него. ТК.е. по лесно му е да се изнесе, отколкото да каже на майка си, че не се държи както трябва и, че се държи така със собствената му жена, все пак.
Така просто заблуждава(може би и самия себе си), че решава проблема и уж всички са доволни. Но каквито и проблеми да се появят в бъдеще, той ще действа по същия начин. А именно ще бяга от тях, вместо да ги реши реално.
Това ми е личния прочит та казуса, не ангажирам никого с него

# 659
Все пак да се изнесат отделно е по-добър вариант от това да са в една къща или да ги изгони изобщо
Може би е по-добре да прати тях на квартира, но така или иначе едва ли ще стане, и освен това нека младите са в по-големия град, за да си работят и имат повече възможности. Пловдив е прекрасен град, ще им е по-добре отколкото в малкия град, където роднини да ги одумват как е натирил собствената си майка и прочие простотии...

Общи условия

Активация на акаунт