Астрология - 9 тема

• 45 000
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Титания, ще имаме двойна доза ревност ли?  Laughing Laughing

Абе честно да си кажа не е супер аспект това, но се преживява.
На мен изобщо не ми харесва да съм ревнива - имало е моменти, в които направо съм стигала до нервни кризи. Венерата ми прави и хубави аспекти, но определено мога да кажа, че тои го усещам силно.  Peace

# 511
Ами дано е само ревност.  Simple Smile
За хора с Плутон на Асц чета доста страховити неща. Дори и не искам да ги намеквам или изброявам.

# 512
Титания, ще имаме двойна доза ревност ли?  Laughing Laughing

Абе честно да си кажа не е супер аспект това, но се преживява.
На мен изобщо не ми харесва да съм ревнива - имало е моменти, в които направо съм стигала до нервни кризи. Венерата ми прави и хубави аспекти, но определено мога да кажа, че тои го усещам силно.  Peace
Зависи къде е  ( в кои домове) транзитната опозиция . Но във връзка с паричната тема всеки аспект Венера/Плутон носи нещо голямо ( дали ще е срив или придобиване на средства,зависи от цялата картинка ).

# 513
Извинявай аз не ти отговорих на въпроса за АС. Не, Плутон не ми е на АС, в 3Д ми е - Скорпион. А Венера ми е в 9 - Телец. И 2-те са в много силни позиции - у дома са си, та и може би затова усещам толкова силно аспекта между тях.

# 514
Титания, писали сме заедно, в 3 и 9 Д са ми Simple Smile

Ами другата седмица сме на сватба и сме кумове, ще се харчат пари - то вече се дадоха доста, снощи сметката ми се пооопразни.

# 515
Adriana11, благодаря за отговора и весела сватба ти желая!
Да си хубава и радостна кумица. Hug

# 516
Според някои модерни астролози Нептун и Уран също се броят за малефици, макар че им се придават и много възвишени характеристики. Далеч не всеки човек обаче стига да високите вибрации на тези планети. Енергията на всяка планета има различни нива на проявление. В този смисъл и Сатурн може да бъде позитивен, но повечето го живеят по "лошия" сценарий, защото или нямат готовност, или не им стиска да отговорят на неговите изисквания. За работа със сатурновите енергии е нужна голяма доза вътрешна честност.

Ako Сатурн ми притесява Луната И Слънцето , доказано -  и е с негативен аспект в моята карта, аз не мисля, че на мен ми липсват качества като Честност или не ми стиска !
Малко се изказвате непремерено....
А Катеричка не вижда положителното в Плутон - малифици са много планети.  Peace

# 517
Новолунието утре ми е в съвпад с Венера <1гр. в 9Д, тригони с нептун и юпитер и сексил със Сатурн и Венера ми е У7 е У12. Кажете моля какво да очаквам?

А Катерица със сигурност искам да участвам в проучването ти, обаче не разбирам какво да направя?!, ако кажеш малко повече...

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 22:50 от ♥♥ Fiesta

# 518
  • в 1001-та нощ
.. Ще се направя на ударена и ще пренебрегна транзитен Плутон, че той така или иначе ще битува върху слънцето ми следващите няколко години Blush

При мен транзитът на Плуто върху Сънцето (У6 в 10 дом) беше найзапомящ се транзит на обект над натална позиция. Много мощно и силно влияние. Пр теб Сънцето управлява партньорствата, но тепърва предстоят трансформациите  Peace

TheHotChili, благодаря за споделените данни. При посочения от теб час на раждане - не го приемам за съвпад., освен знаков, но това е различно. Въпреки това има доста информация в картата ти  от къде идваш и накъде отиваш.  Била си с висок ранг  държавник, пъловодец, законодател, а може и духовник. Решаваа си съдби. А мисията ти е да се научиш да бъдеш балсам за душите, хармонизатор.

# 519
  • София
Аааааа Алена, надявам се по запомнящ транзит от Сатурновия възврат да нямам Stuck Out Tongue Winking Eye
Както и написах -за себе си много наблюдения относно Плутон нямам.
Да като Феникс съм но това си ми е от натала, да остра съм и хапя лошо като ми писне, да на моменти изпадам в крайности ама пак според мен е от Тао квадратите и цялостното разположение на планетите по домове и знаци.
Мая ама то лошо няма да си дарк Sunglasses аз лично изпадам в някой крайности като ме захапят лудите Stuck Out Tongue Winking Eye лошото е че и последствията трябва да си търпиш Blush
Аз Сатурн хем го харесвам хем не харесвам, има неща за които ми е голям помощник, явно съм ги изучила и други за които много ме тормози.
По въпроса за малефиците - в моята  карта големия бенефик Юпитер хич не е от добрите, носи само неволи.

# 520
  • в 1001-та нощ
При СЛВ съвпад Луна и Уран съвпад Луна /в скорпион/ кое е по-силното и определящото? Кое дава насоката?
Досега съм установила, че в екстремни ситуации ставам повече от желязна. Докато другите губят самообладание, аз, напротив, моментално виждам решението, обикновено за другите е невидимо. За мен е естествено. Другото е, че съм като феникс, буквално. но се съмнявам дълбоко, че е от съвпада, а не само от Уран например. Вредите, които са ми във възможностите да нанасям, когато ме "ударят",  са големи/не намирам най-точната дума/, но засега е непроявено, нереализирано и овладяно. Луната, според лаишките ми интерпретации, би трябвало да "помогне" да се изуча и да се отърва от някои вредности, поставяйки ме в подходящите ситуации, но как и трите си влияят??? И в правилната посока ли разсъждавам?  
П.П. Благодарна съм на всеки отговор. Не се свенете да отбелязвате и ако е напълно неоправдано от астрологична гледна точка написаното от мен. Предпочитам да го знам.

Луната ти е в падение, а Уран екзалтира  Peace освен това, той е доста да далеч от възела, Луната е по-близо Peace

# 521
Ами дано е само ревност.  Simple Smile
За хора с Плутон на Асц чета доста страховити неща. Дори и не искам да ги намеквам или изброявам.
Би ли споделила, стана ми интересно. Аз съм с Плутон, Слънце, Меркурий и Сатурн на Асц. Плутон ми е най-силната по бал планета в хороскопа.

# 522
Maya Bee,

разбирам те, понякога изказването може да провокира доста особени чувства и да се възприемат трудно, с огорчение или просто да бъдат неправилно разбрани.  Simple Smile
Ние всички сме с много различни енергетики, от там , чувствителност, очаквания и преработка на информация, събитие, преживяване.
По този начин един и същи аспект при един може да фукнкционира коренно различно , в сравнение с друг. В това сме всички тук убедени, сигурна съм.
Бях чела, че има астролози, които в аспектите на всеки отделен  натив виждат енергетиката им според индивидуалната карта. Виждат какви "антенки" правят връзка с Космоса и  ги виждат като лъчение, като цвят. Дори ги наричат "лъчи", а не аспекти.  Simple Smile В зависимост от цялата карта, дали картата е Ин- ска, Ян-ска, дали е на мъж, ма жена и т.н. И само тези антенки реагират на планетната енергия, която за тях е в съответната специфика. Т.е. една и съща планета има различни лица и нюанси, според индивида.
Така, понякога един супер напрегнат аспект може да носи дори топлина, а не  студ и загуби...
Някои хора имат толкова развита сенсорика, че цялата им карта пулсира и аспекти не между светила с орбиси над 10 градуса ги усещат. Такава е майка ми.
Като млада това е действало на съответното ниво, с годините, на осъзнаване, вибрацията се измества и съответно енергетиката я претворява в друг план и събитийност.
Ще дам един пример, който прочетох в книгата на Л.  Червенков и който много ми хареса. Simple Smile

В днешно време  стана много разпространено неяденето на месо. Ако преди това звучеше доста неприемливо, особено за малки деца, то сега се предпочита все повече и повече. И опасенията, че децата ще израстнат със заплаха от протеинов недостиг се стопиха.
Да, обаче, много зависи от готовността на духа и душата за това. Ако някой се насилва и спре да яде месо, само заради тази тенденция, заради модата, или заради суетна диета, може и да си навреди и да заболее от анемия или друга болест. Ако го прави като дълбока вътрешна потребност, убеденост и осъзнатост, а не от суета и модност, то Нептун ще му влияе благотворно и вибрациите ще кореспондират  хармонично с тялото и душата му, а няма да му причиняват деструкция и болест.
Написах Нептун, защото той уж не се води малефик, но може и да се окаже такъв, точно както Sotis е написала,  всичко е много индивидуално. За поколението на хората с Нептун в Стрелец по принцип да са вегетарианци не е проблем. Но пак трябва да се види цялата карта.

Ето, за Lailah Юпитер фукционира като малефик. Тя си го е усетила и аз й вярвам.

♥♥ Fiesta, много благодаря за проявеното желание Hug

Да те предупредя- чети с филтър,  понякога някои обрисовки са страшнички.

Какво се прави.
Изписваш си на лист градусите на планетите от наталната си карта и вадиш/прочиташ от линка, който посочих за градуса на  всяка планета съответното описание. Там са подредени в списък за всеки  зодиакален знак по градуси. Като кликнеш върху, примерно  ако имаш планета във Везни, "Интерпретация градусов знака Весов" , излизат всички градуси за Везните. Търсиш кой градус те интересува и четеш описанието.
Като прочетеш всичките интерпретации, споделяш в темата дали са релевантни за теб.  И ако не, до каква степен е отклонението в интерпретациите.
Надявам се да ти е интересно и полезно.  Hug

Стана много дълго, извинявам се  Blush

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 23:59 от Катерица

# 523
Ами дано е само ревност.  Simple Smile
Би ли споделила, стана ми интересно. Аз съм с Плутон, Слънце, Меркурий и Сатурн на Асц. Плутон ми е най-силната по бал планета в хороскопа.
О, при теб ситуацията е съвсем друга. Твоят 1 дом е със Стелиум, те се интерпретират различно.  Simple Smile
При всички положения , Аз-а ти е силно изявен. Физически промени имала ли си през живота си? Операции, пластични разкрасявания, често боядистване/смяна на цвета/имиджа на косата?

# 524
Нептун е много хлъзгава планета, независимо как ти е поставен в натала, каква му е "проработката" и дали използваш правилно енергията му. При все това, че при мен участва в конфигурация с тригони и няма негативна изява, когато се включи по прогресия или дирекция в мажорен аспект към ъглите, винаги носи спънки, нестабилност, загуба на положение, жестоко приземяване. А съм доста далеч от негативните му изяви. И пак си носи разочарования в материята, понякога и поради наивност, предоверяване, неправилна преценка, ако не послушаш интуицията си. И в доста карти така го наблюдавам – включи ли се по дирекции/прогресии, изисква повишено внимание, да имаш едно наум. Даже дирекции на/към Плутон, които според някой астролог биха дали заплаха за живота, хирургична интервенция, болест, при мен са минавали без никакви щети, само с трупане на вътрешно напрежение, привличане на по-конфликтна среда. Но Нептун с неговите тригончета намеси ли се, не е за разказване. Вместо ти да мамиш, теб те мамят. Сигурно защото не използвам енергията му по предназначение, трябва по-често да се упражнявам в лъжи.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт