Астрология - 9 тема

• 44 970
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Всеки дом си има управител, дори ако е празен. В някои школи се работи с т.нар. алмутени. Също така се гледат естествени и тематични сигнификатори. И триплицитетните управители, но само в случай, че се работи по система дом/знак. Ако в отсрещния дом има планети, те също го аспектират, но това пак е от античната школа.

# 586
Всеки дом си има управител, дори ако е празен. В някои школи се работи с т.нар. алмутени. Също така се гледат естествени и тематични сигнификатори. И триплицитетните управители, но само в случай, че се работи по система дом/знак. Ако в отсрещния дом има планети, те също го аспектират, но това пак е от античната школа.
Да благодаря.  Simple Smile , ясно, Управителят, съуправители и пр. Отсрещният дом също е празен  Simple Smile всъщност, там е Селена. Т.е., пак нещо, различно от планета и Лунен Възел.   Grinning
Но все пак има "нещо "....и така се получава, че двамата дома се оказват не съвсем "празни ".

# 587
За всеки дом си има сигнификатори, зависи по какъв въпрос се гледа. Селена, Лилит и Хирон далеч не са с определящо влияние при оценка на темите, символизирани от съответния дом.

# 588
  • Sofia
Аз гледам също така къде е куспидата на такъв празен дом. И да, разбира се, противоположният дом.

# 589
  • в 1001-та нощ
И движението на куспидата и управителя на дома по прогресии и дирекции, рецепции Simple Smile

# 590
Благодаря ви много за отговорите.   bouquet

Изкушавам се да предложа една карта,  на особа, която има доста напрегнати аспекти и два интерсептирани знака в дома.(Съответно, и срещуположния.)  Просто да провокирам вашите догадки, кой как би я охарактеризирал.....
Нещо като експеримент. Навити ли сте?  Simple Smile

# 591
Пускай картата, но кажи и в каква посока да се гледа. Хороскопът съдържа многопластова информация. Понякога излизат неща, които ние не забелязваме, или чак толкова добре не познаваме човека, а понякога и нямаме обективна преценка за живота му. Участвала съм в такива експерименти. Случва се и този, който пуска картата, да не е наясно с някои неща и да не може да даде обратна връзка за човека, да има само повърхностни впечатления. Познаваш ли добре живота на въпросната особа?

# 592
Да, знам, че е многопластова информацията от една натална карта Simple Smile. Нямам за цел нито прогностики, нито задълбочаване. Просто обща характеристика, упражняване на теория с практика. Ще кажа за кой става дума, но после. Не познавам човека лично, нито имам връзка с него чрез трети лица Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 12:14 от Катерица

# 593
Добър вечер. Аз се интересувам от нумерология и астрология от 12 годишна. На 17 си направих първия хороскоп. В момента живея във Варна и тук има поне 3 школи, обучители по астрология, в т.ч. на Снежана Георгиева, Цветомира Борисова, Росица Пармакова, Кирил Стойчев и др. Знаете ли кой от тях би бил по-добрият лектор и кой от тях би ми дал качествени и обширни познания?

# 594
Във Варна при Димитър Кожухаров можеш да научиш доста неща, но в момента не знам дали активно се занимава с преподаване. Практикува традиционна астрология – елинистична, арабска. Школата му се казва Astroart.

# 595
  • София
Коя планета/знак управляват пишките при момчетата?Питам,защото сина ми направи "заклещване" и се наложи да ходим по спешност до Пирогов.Нищо кой-знае какво не виждам в картата му.Обикновено гледам аспекти на Лунациите.При мен последното Новолуние беше на АС/съвпад Сатурн (У6,7).Но при него само хармонични аспекти виждам...

# 596
Мисля, че по Марс беше половият член.
От гледна точка на домовете и съответствието им с определени части от тялото – по 7 дом са външните полови органи /гениталии/, по 8 дом са вътрешните /и отделителната система/.

# 597
  • в 1001-та нощ
Да Simple Smile Марс е Simple Smile

Кога се случи това?

В натала му Марс е в падение. Диспозиторът му е заточен и на К12. И са в опозиция. И тази опозиция образува тао с връх Слънцето. А Слънцето се управлява от Марс в падение. Доста напрегната ситуация в радикса.

На 19 юни е започнал нов марсов цикъл в 8 възвратен дом (!)

В момента Марс е на десцендента, заедно със Слънцето.  По дирекции таото се завърта така, че включва и нат.Юпитер в опозиция на СД Марс, в съвпад със СД Луна и квадрат със СД Слънце..

# 598
  • София
Благодаря за отговорите!
В сряда вечерта на 26-ти ни се случи.За 9 години го отчитам като 3-ти сериозен инцидент.Преи 2 години по това време бетонна плоча му премаза палеца на крака.А като бебе при пренасяне на количката по едни стълби се свлече от нея и падна на глава пак на бетона...

# 599
Хора, усещам, че съм на прага на депресия. Снощи на тръгване от България плаках като дете. Днес едва се държа на работа, усещам се направо заклещена.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт