Банята - 29-та тема

• 117 972
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Като си знам каква съм - все искам неща, дето са трудно осъществими в дадения момент в България - дано този път не е така!

Но трябва да се съобразяваме с наличните дадености и условия. ........

Избери си цветова палитра първо. Като знаеш какво искаш, е много по-лесно. После тръгвай на лов за плочки, не очаквай, че някоя ще те "грабне" току-така, защото са стотици и са скупчени на едно място, поради което човек не може да ги види в пълния им блясък. Peace

E, да докладвам - послушах съветите, че трябва да си избера цвят и че по-големият избор е в магазини на края/извън града, и си организирах пикник до Околовръстното с такси до Керамо.
Резултат - 23 лв. за такси по сметката на банята, 20 мин. крачих нервно покрай платното като професионалистка, докато чаках такси за към града. Плочките за баня са на втория етаж, в най-тъмната част (мивките и ваните са в най-светлата), никой не ми обърна внимание, след запитване от моя страна - за лазурно синьо като морето на тропически остров в различните му нюанси, един младеж ми отговори, че би искал да живее там и ми предложи 3-4 вида синьо, които нямаха нищо общо с лазурното  Embarassed
Та така, май, за съжаление, аз ще се окажа права, че съм прекалено претенциозна.

Имам пак въпрос, този път към почитателите на Мараци - в шоурума на Черни връх има ли достатъчно мостри? В смисъл дали другата събота да бия път до там или да си го спестя  Wink

Съжалявам, че не си открила това, което търсиш, но без обикаляне няма да стане. Попита къде има големи шоурумове, отговорихме ти, а и всички посочени магазини имат сайтове, където горе-долу може да се ориентираш какво предлагат, за да прецениш дали има смисъл да ги посетиш. Simple Smile А и телефони има все пак. Wink

Ако имаш предвид някакво такова лазурно синьо: http://djiabg.com/bg/Chroma/p264.html (аз поне така си представям лазурното и едни от плочките, които бях харесала, бяха точно тези Wink ), защо просто не се обадиш в "Джия" на Черни връх (предполагам за тях говориш) и не попиташ дали имат мостри, за да знаеш дали да се разхождаш до там? "Студио Сенс" също работят с Marazzi, може да попиташ и там.

И не, изобщо не си претенциозна! Simple Smile Просто предлагането в Бг е на чудовищно катастрофално ниво.

# 151
На Цар Борис III имаше едно магазинче с богат избор на плочки, всякакви испански и полски марки. Баня + се казваше, близо до САП.

# 152
... Но като цяло без кола ще ти е трудно, по-добре мобилизирай познат за шофьор и обиколи всичко наведнъж. .....

Ааа, нямам толкова добър познат шофьор, когото да подложа на непрекъснато мрънкане, редувано с истерии  Joy, след посещение на поредния магазин, в който, първо, не са ми обърнали капка внимание, и второ, не съм си харесала нищо.
Големите строителни магазини ги пропускам - миналата година ходих заради познат и останах разочарована - нищо не ми хвана окото.
Аз обаче си мисля над един друг проблем - банята ми, освен малка, е в много странна конфигурация - представете си две П-та, едно срещу друго, с размери 60/138/60 и 70/138/70. Разстоянието между двете П, т.е. между 60-те и 70-те сантиметра са два отвора един срещу друг - единият е вратата, а другият е към част, където е пералнята, а ще слагам и сушилня там. Та със стенни плочки ще облицовам само вътрешната част на П-тата. С тези размери мисля, че изборът ми на плочки се ограничава допълнително. Така популярните широкоформатни плочки - с дължина 50, 60, 75 и нагоре няма да стоят добре по една плюс една окълцана на ред. От друга страна пък дългите плочки стоят по-стилно, като няма толкова фуги, които само ми загрозяват пейзажа.
Накратко - не е лесно, може би ще търся нещо мозайчесто, на квадратчета, но ненатрапчиво, че си падам повече по изчистения дизайн.
И поради тази причина и казах, че като ги видя моите плочки, ще ги позная  Wink Че обикновено като си намисля предварително нещо, не го намирам и изпадам в депресия  Laughing след истерията.

# 153

Аз обаче си мисля над един друг проблем - банята ми, освен малка, е в много странна конфигурация - представете си две П-та, едно срещу друго, с размери 60/138/60 и 70/138/70. Разстоянието между двете П, т.е. между 60-те и 70-те сантиметра са два отвора един срещу друг - единият е вратата, а другият е към част, където е пералнята, а ще слагам и сушилня там. Та със стенни плочки ще облицовам само вътрешната част на П-тата. С тези размери мисля, че изборът ми на плочки се ограничава допълнително. Така популярните широкоформатни плочки - с дължина 50, 60, 75 и нагоре няма да стоят добре по една плюс една окълцана на ред. От друга страна пък дългите плочки стоят по-стилно, като няма толкова фуги, които само ми загрозяват пейзажа.
Накратко - не е лесно, може би ще търся нещо мозайчесто, на квадратчета, но ненатрапчиво, че си падам повече по изчистения дизайн.
И поради тази причина и казах, че като ги видя моите плочки, ще ги позная  Wink Че обикновено като си намисля предварително нещо, не го намирам и изпадам в депресия  Laughing след истерията.
Размерите не ограничават по мое скромно мнение, а дават възможности да твориш. Simple Smile   
Иначе и аз съм решила да е синьо и бяло едната баня. Мислех, че трудно ще намеря цвят, който да ми допада, но и това се случи. Grinning По-скоро гледам производителя да е БГ и качеството да е първо.

# 154
Значи с едно ходене по магазини, не знам дали някой си е харесал плочки. Ние търсихме месец, месец и половина. За този период си изчистихме изискванията, изяснихме си сами на себе си какво харесаваме и така избрахме. Освен много обикаляне по магазини, много дълго време гледахме и сайтове. Аз лично, ако трябва отново да избирам плочки, бих отишла в Баня Стил или Хикови. Имат огромен избор, поне Баня Стил в Младост 4 и Хикови на Опълченска. Цените са им също много добри.

Аз в крайна сметка си купих този горен шкаф: https://vsichko-za-baniata.com/Огледален-горен-шкаф-за-баня-Дея-27616. Поръчах го от Сириус Керамика - там цената беше най-добра - 182.75 лв. Ако не държах да имам шкафче горе, цялата работа можеше да ми излезе 60 лева - огледало от Кристиан Нейко за 20 лева и осветление от Икеа за 40 лева, ама здраве да е  Crossing Arms

# 155
... Но като цяло без кола ще ти е трудно, по-добре мобилизирай познат за шофьор и обиколи всичко наведнъж. .....

Ааа, нямам толкова добър познат шофьор, когото да подложа на непрекъснато мрънкане, редувано с истерии  Joy, след посещение на поредния магазин, в който, първо, не са ми обърнали капка внимание, и второ, не съм си харесала нищо.

Днес се прибрахме от Белчин баня и по пътя към дома в отсечката от Симеоново до бул. "Мадрид" (Симеоновско шосе - Семинарията - Черковна ) мернах десетина магазина за плочки и бански неща. Една подобна отсечка има и по бул. България в крайната му част. Та просто не можеш да изходиш всичко без кола, а като си толкова взискателна без много ходене няма да стане.
Другият вариант е както аз направих - бях казала само, че искаме нещо в пясъчен цвят с гарнитури от кафяво и с кафяви врати. И което ми пасна горе-долу като цвят и комбинация  (гледахме обаче да е първо качество, испанско и т.н.). И се свърши историята. То като е ново, добре замислено и добре изпълнено винаги е хубаво.  Ако обаче държиш на тюркоазено може и да не намериш, защото ако този цвят не е модерен в момента никой няма да го прави.

# 156
Такова синьо ли търсиш: https://baniastil.com/плочки-за-баня/tubadzin/плочки-за-баня-maxima-azure-(12)-7172.html? Аз никога не бих си сложила такъв тип плочки, защото като им мине модата след 1-2 години ще ме дразни. Обаче ги видях поставени в банята на една приятелка и смея да твърдя, че доста добре се е получило, доста приятно.

# 157
  • Sofia
Като си знам каква съм - все искам неща, дето са трудно осъществими в дадения момент в България - дано този път не е така!

Но трябва да се съобразяваме с наличните дадености и условия. ........

Избери си цветова палитра първо. Като знаеш какво искаш, е много по-лесно. После тръгвай на лов за плочки, не очаквай, че някоя ще те "грабне" току-така, защото са стотици и са скупчени на едно място, поради което човек не може да ги види в пълния им блясък. Peace

E, да докладвам - послушах съветите, че трябва да си избера цвят и че по-големият избор е в магазини на края/извън града, и си организирах пикник до Околовръстното с такси до Керамо.
Резултат - 23 лв. за такси по сметката на банята, 20 мин. крачих нервно покрай платното като професионалистка, докато чаках такси за към града. Плочките за баня са на втория етаж, в най-тъмната част (мивките и ваните са в най-светлата), никой не ми обърна внимание, след запитване от моя страна - за лазурно синьо като морето на тропически остров в различните му нюанси, един младеж ми отговори, че би искал да живее там и ми предложи 3-4 вида синьо, които нямаха нищо общо с лазурното  Embarassed
Та така, май, за съжаление, аз ще се окажа права, че съм прекалено претенциозна.

Имам пак въпрос, този път към почитателите на Мараци - в шоурума на Черни връх има ли достатъчно мостри? В смисъл дали другата събота да бия път до там или да си го спестя  Wink
А ти опита ли първо да им разгледаш сайта? Защото не всичко може да се изложи в шоурума.
Имат например тези и много други
https://www.keramo-bg.com/Raspail-Marino-серия-стенни-плочки
https://www.keramo-bg.com/Royal-Azul-серия-плочки-от-Cifre
https://www.keramo-bg.com/Key-West-Turquesa-гранитогрес-от-Halkon
И на гугъл ако напишеш плочки за баня Marinе, Azur, Turquoise може да си харесаш и да звъннеш първо, а не да очакваш всичко да е налично.

Ние имаме биде в голямата баня и съм много доволна - не мокрим помещението, не акаме върху него и тъ нъ  Laughing

ПС Не излизат линковете нещо тук, което често се случва, но с десен бутон Go to address се получава или с Copy-Paste. Сериите, които съм имала предвид, се виждат като имена.

https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0 … ,+Azur,+Turquoise

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 17:29 от Liya_LT

# 158
И поради тази причина и казах, че като ги видя моите плочки, ще ги позная  Wink Че обикновено като си намисля предварително нещо, не го намирам и изпадам в депресия  Laughing след истерията.

Аааа, не трябва така!  Naughty Каква депресия, каква истерия какви пет лева?! Няма да им се даваш, как така няма плочки по твой вкус - глупости!  Grinning Просто продължаваш да търсиш. И ако отново не намериш - продължаваш да търсиш пак, и пак, и пак... Не очаквай плочките сами да те намерят, това не са чифт обувки - два броя виждаш и решаваш - край, това е! Тук говорим за цели стени с плочки, в комбинация с таван, под и т.н... съвсем различно е да видиш една и да ги видиш много, наредени една до друга, че и с фуги... Напълно заставам зад думите си - трябват ти концепция, цвят, визия на цялата баня. Ако не можеш да харесаш един вид плочки, помисли да сложиш 2,3,5 - съчетавай, разделяй и владей! Когато знаеш какво искаш, просто няма "няма" - така се случат нещата!  Wink

Междудругото синьото никога не е излизало и никога няма да излезе от мода. Wink Това да не е розово...  Rolling Eyes  Grinning

# 159
Синьото ми е любим цвят по принцип, ама голям проблем с него - десетки нюанси, просто нямам 2 сини дрехи, които да са еднакво сини  Joy И често едното синьо ама хич не се съчетава с другото синьо. Наситените сини нюанси в малката ми баня няма да вървят, много ще ми тежат, затова търся блЕдо тюркоазено/аква/много светло небесно синьо. Вероятно няма да намеря и ще се ориентирам към нещо друго, но наистина трябва да ме "грабне", дори и да не е намисленият цвят.
Черна станция, вероятно грешно съм използвала думата "претенциозна", по-скоро може би екстравагантни или нестандартни са ми щенията  Laughing Пример с плочки: 1998 г. исках да си купя ярко червени и ярко (светло) жълти плочки за кухня. Ами нямаше, само с поръчка от Италия и на цени невъзможни, без да става дума за някакви дизайнерски серии. Сега червени има, жълти - наистина жълти, не оранж - има, макар и по-рядко.
За търсенето - само с Интернет не става, изръшкала съм сайтовете на по-популярните фирми по няколко пъти, вече знам имената на сериите даже, но в зависимост от монитора цветовете са различни, няма как да пипнеш плочката да усетиш колко е гладка/грапава и т.н. Практически едни и същи плочки (серии и производители) се предлагат от повечето фирми. Да речем, че си харесах на монитор едни плочки, но пък ги има само в един магазин и то само част от серията - в синьо е останал само декора, и то единият от двата (гледах каталога на производителя). Пуснах името на серията в Гугъл - няма я в други магазини, не че е някаква ексклузивна. При това са и в по-малък формат, което за моята баня вероятно е по-добре. Другата събота ще ходя да ги гледам на място.
В Керамо ми показаха тези плочки от линковете - много са ми наситени или пък убити, не ярки. Залепнах за един декор на разпродажба - имаха струпани на купчини на пода единични декори, но как да купя една плочка и по нея да правя цялата баня.
Нищо де, все още съм оптимистка, че ще успея да си харесам плочки, че алтернативата е да остана с настоящите, които са в стил "ранен капитализъм/преход към пазарна икономика"   Mr. Green.

# 160
Някой има ли в банята си смесител на марката Mixomat от Bauhaus? Интересува ме дали са китайски, никъде не пише и дали са хубави.

# 161
А откъде си купувате аксесоари за банята?

# 162
А откъде си купувате аксесоари за банята?

Гледам в интернет най-напред, защото на крака човек не може да обиколи всичко. И ако си харесам нещо отивам да го видя. Директно от нета не купувам, защото не се вижда всичко. И по принцип разликите в цените са огромни и само на живо човек може да прецени дали нещо си заслужава парите или не. Последно купувах държачи за тоалетна хартия, закачалки, сапунерки, силиконова чистачка за душкабина и такива метални неща. Харесах си такива от по 40-60 лева парчето. Има и двойно по-евтини, които на снимка изглеждат същите, но на живо нито са толкова масивни, нито покритието/блясъкът им е същият. По 100-200 лева за един държач за хартия обаче няма да дам, вече няма смисъл.
Много трудно си избрах решетест рафт за шампоани и други за душкабината, защото не исках да дупча (почти всички след време ръждясват и ако си дупчила и не намериш същия после става гадно), а опитът ми с вакуумните показва, че винаги падат. Дали след седмица или месец, но посред нощ чуваш трясък в банята и се надяваш да няма щети. Затова си избрах поличка, която се окачва на стъклото на душкабината. Можеш да я махаш за миене, да я слагаш обратно, да я местиш малко насам или малко натам, за мен това е оптимално. Но на екрана не се виждат добре. Първо бях харесала една друга, но се оказа, че е с много широки куки, като за врата, а не за 8 мм стъкло. И на живо избрах друга, която пасна като гащи на дупе Grinning Но без интернет никога нямаше да я намеря сигурно.

# 163
Ние също сложихме по 2 стъклени полички за шампоани и т.н. в душ-зоните. Аз не харесвам металните решетести аксесоари, никога не знаеш на какъв боклук ще попаднеш. Уж неръждаемо, а пък само след няколко месеца употреба и вече на нищо не прилича. И закачалки за хавлии засега не мисля да слагам, параваните са с дръжка-хавлийник, която е доста удобна.

# 164
  • в света на неограничените измерения
И на живо избрах друга, която пасна като гащи на дупе Grinning Но без интернет никога нямаше да я намеря сигурно.
ЧС, ако я покажеш и кажеш от къде я купи много ще ми помогнеш.
 И аз не искам да дупча плочки.
Тенк ю.

Madeleine
, и твоите паравани чакам с нетърпение да  покажеш, когато си готова.
Тях все още не съм поръчала.

Общи условия

Активация на акаунт