Банята - 29-та тема

• 118 064
  • 773
  •   1
Отговори
# 405
Търсейки плочки да сте попадали на нещо като первази, които биха завършили красиво плочки до някъде на стената. Идеята е да са с някакъв профил и да не вижда лепилото с което са лепени. Идея нямам дали изобщо съществува подобно нещо, но много ми се иска да има Grinning

Ако правилно разбирам искаш плочката да е с нещо като скат назад, който плътно да опира до стената и да крие лепилото. Мисля, че няма такива плочки, защото никой не знае колко дебел ще е слоят лепило, а и стените рядко са абсолютно равни. Има заоблени плочки за фриз, но те са със съвсем равен гръб и винаги отгоре се получава около 1 см отстъп от стената и той се запълва с фуга, с бял цимент, с теракол или каквото там ти каресва и може да се боядиса като стената. Общо взето се слива със стената и не бие на очи.

# 406
  • Варна
Търсейки плочки да сте попадали на нещо като первази, които биха завършили красиво плочки до някъде на стената. Идеята е да са с някакъв профил и да не вижда лепилото с което са лепени. Идея нямам дали изобщо съществува подобно нещо, но много ми се иска да има Grinning

Ако правилно разбирам искаш плочката да е с нещо като скат назад, който плътно да опира до стената и да крие лепилото. Мисля, че няма такива плочки, защото никой не знае колко дебел ще е слоят лепило, а и стените рядко са абсолютно равни. Има заоблени плочки за фриз, но те са със съвсем равен гръб и винаги отгоре се получава около 1 см отстъп от стената и той се запълва с фуга, с бял цимент, с теракол или каквото там ти каресва и може да се боядиса като стената. Общо взето се слива със стената и не бие на очи.

+1! За мен това си е варианта.

Други опции -не зная дали няма да стане с лайсна за плочки (то пак зависи колко е права стената), макар не ги долюбвам много, или стиропорен молдинг, те са по гъвкави, мажат се тънко с лепило и могат да се боядисат с цвета на стената.

# 407
Други опции -не зная дали няма да стане с лайсна за плочки (то пак зависи колко е права стената), макар не ги долюбвам много, или стиропорен молдинг, те са по гъвкави, мажат се тънко с лепило и могат да се боядисат с цвета на стената.

С лайсни става (втория вариант на картинката по-долу):

http://www.logostrade.net/img_preview.php?image_file=web/images/ … &ratio=strict

Но според мен става ако няма фриз, а просто да се завършат плочките. Иначе ще станат прекалено много натрупани различни елементи, а и лайсната няма да пасне на заоблен фриз, тя е за равна плочка. Идеално стои на фризове около подовите плочки в антрето или кухнята, защото обикновеното замазване се цапа.

Със стиропорен фриз също става, но някак си не го виждам за това приложение. Иначе аз по неволя прибягнах точно до такъв фриз, защото плочките ми свършиха десетина см под планираното ниво на тавана. И трябваше или да си сваля тавана нежелано ниско и да ме захлупи, като загубя височина, или да остане една тънка ивица стена. Е, вместо това купих декоративна лайсна около 7 см и я залепихме над горния край на плочките, а таванът стъпи на нея. Стана доста добре, но то е защото фризът опира тавана и е боядисан като него, а не е по средата на стената.

# 408
Благодаря за мненията, и аз май вече клоня към интериорните врати. Мисля, че отворът ни е за врата 60 см., дали се предлагат такива?

Аз да си споделя моят опит от преди месец, че ни беше много наболяла тази тема с вратите. Минахме през всички варианти, но накрая се спряхме на интериорна /макар, че изобщо не съм доволна от резултата  Confused/. Нашата баня е с прилични размери и имаме отделно пространство за душа, отделено с душ параван - изцяло затворен с плъзгаща врата. Зора при нас беше, че трябваше да вкараме и пералня там, за което ми трябваше светъл отвор на вратата поне 61 см. Като започнахме да търсим се оказа, че масовото са 60 см. Гледахме алуминиеви, но на мен от самото начало не ми харесват и доста поспорихме с мъжа ми. Отказахме се от алуминиевата и поръчахме интериорна. За съжаление попаднахме на супер несериозна и непрофесионална фирма за вратата. Скъсаха ми нервите и на края ми монтираха вратата без насрещник  #2gunfire. А бяхме договорили по-висока цена на вратата, за да ми я изработят в по-кратък срок, тъй като ми беше спешна. Чаках ги сума ти време и буквално си говорихме всеки ден с тези хора, защото все нещо имаше да се уточнява и така и не ми казаха до последно кога ще е монтажа. В деня на монтажа разбрахме, че са ми затрили размерите на 2 комарника и са ми направили само 1..... Пълна подигравка! Още се разправям с тях и ги чакам да ми монтират насрещника. Хубавото в цялата история, че ги вързах и не съм си доплатила 50% от стойността на договора и ще се замисля дали изобщо да им платя в пълен размер. Та, за тези на които им предстои да се разправят с фирми за врати - НЕ се занимавайте с Пласт маркет! Пълни лаици и несериозно отношение към клиента. А и вратата е под всякаква критика... Ще я погледам още някоя година и с най-голямо желание ще я сменя.

# 409
  • Варна

С лайсни става (втория вариант на картинката по-долу):

http://www.logostrade.net/img_preview.php?image_file=web/images/ … &ratio=strict

Но според мен става ако няма фриз, а просто да се завършат плочките. Иначе ще станат прекалено много натрупани различни елементи, а и лайсната няма да пасне на заоблен фриз, тя е за равна плочка. Идеално стои на фризове около подовите плочки в антрето или кухнята, защото обикновеното замазване се цапа.

Със стиропорен фриз също става, но някак си не го виждам за това приложение. Иначе аз по неволя прибягнах точно до такъв фриз, защото плочките ми свършиха десетина см под планираното ниво на тавана. И трябваше или да си сваля тавана нежелано ниско и да ме захлупи, като загубя височина, или да остане една тънка ивица стена. Е, вместо това купих декоративна лайсна около 7 см и я залепихме над горния край на плочките, а таванът стъпи на нея. Стана доста добре, но то е защото фризът опира тавана и е боядисан като него, а не е по средата на стената.

Да, или фриз или лайсна.

А за молдинг имах предвид едни мноого тънички

# 410
  • Бургас
Благодаря на всички включили се по моята чуденка! Нещо такова си представям https://www.pinterest.com/pin/162129655307380822/
Става дума за отделна тоалетна, която категорично не искам да е цялата с плочки, но и с трима мъже май не искам да си причиня само боя Mr. Green
Та за тази ситуация ако ви хрумне нещо - приемам идеи Hug

# 411
  • Варна
Благодаря на всички включили се по моята чуденка! Нещо такова си представям https://www.pinterest.com/pin/162129655307380822/
Става дума за отделна тоалетна, която категорично не искам да е цялата с плочки, но и с трима мъже май не искам да си причиня само боя Mr. Green

Има такива фризове, може да се залепят със силикон за да не се трупа теракол зад тях и да не се получи като с плочките.

# 412
Не се знае как ще си паснат - плочките с 1 см теракол, а фризът с 1 мм силикон newsm78
По-скоро да си сложат и плочките, и фриза по нормалния начин, а после да поставят гипскартон от фриза нагоре. Така гипскартонът ще почне точно от където трябва и ще скрие лепилото.

# 413
  • Бургас
Явно трябва да пообиколя и да видя какво има по магазините. Мисля си и за дървен профил, боядисан newsm78

# 414

и аз съм се спряла на такъв вариант за малката тоалетна, за да не се схлупва помещението.  С фирмата, кяоот прави ремонта, говорихме, че може да се сложи завършваща лайсна (от Дженезис),  вместо фриз.

Смятам плочките да са малко над мивката , нещо 130-140 примерно грубо казано и от тях да почва огледалото.

# 415
Прокапа бойлера... Уж слагахме редуцир вентил, уж не знам какво... Препоръчайте ВиК човек да го погледне. Освен това трябва да се върже една пералня...

# 416
Виждали ли сте такива етажерки някъде: https://www.vivre.bg/p-503855/%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D1% … 373&ch_type=3

Проблемът е, че не ми се дупчат плочките и второ - етажерките, които се предлагат не ми допадат особено

# 417
Точно тези не, но в Икеа има етажерки, които се закачват на този принцип.
http://www.ikea.bg/bathroom/Bath-Shower-and-Toilet-Accessories/S … n-18943/30252633/

# 418
Не са много удобни тези етажерки, много се клатят.
Ей такава си вземи https://www.enikom-m.com/bg/product/0/teleskopichna-etajerka-za- … 4021-7_39_64.html, в Кауфланд са по 30-40 лв.

# 419
за малка тоалетна, в която няма сифон и няма душ, т.е. има само санитарен де, трябва да сложа плочки, но не искам да са до горе, за да не се схлупва помещението. В момента съм се спряла на варианта да са до към 135 см, защото мивката ще е на 90 см, като искам плочките да покриват и над нея и оттам да почне огледалото. 135 за начало на огледало ок ли е или е високо?  Структурата на ВЦ ще подравним по това ниво, което избера.

Общи условия

Активация на акаунт