Банята - 29-та тема

• 118 064
  • 773
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,

С мъжа ми сме в чуденка каква тоалетна чиния да купим, измежду следните варианти:
1. Тоалетна чиния rimless, с вградено биде.
2. Тоалетна чиния с aquablade.

Чуденката е защото принципно искахме акваблейд, но също така искахме и с вградено биде, но такъв вариант има май само един и т.чиния струва над 1000лв. Затова трябва да избираме поотделно. Моля за мнения, тези от вас които ползват една от двете функции -римлес и акваблейд да кажат предимствата и недостатъците. Благодаря!

# 436
Здравейте,

С мъжа ми сме в чуденка каква тоалетна чиния да купим, измежду следните варианти:
Затова трябва "тест драйв" да пуснат за тоалетните.
Първата ми се струва по-лесна за почистване, втория вид им се чудех с четка за шишета ли трябва да се пробвам, за да я почистя добре след наслояването на ръждата от водата. Опит имам засега само от обикалянето по магазините  smile3550.

# 437
Nikoq_ne_sum, виждала ли си акваблейд на живо?
ММ искаше такaва, но аз като видях какъв тънък процеп има и ми се стори, че ще е ужасно за чистене. А дори ръбът се вижда и набива на очи, за разлика от другите чинии с ръб.
Ще се радвам да сподели мнение и някой, който ползва в практиката такива.

# 438
  • Розовата долина
Здравейте,
И аз като повечето тук съм се впуснала в предизвикателството - стара , нова баня.Плочките са изкъртени, ВИК подменено.Нелесно избрах плочките, тоалетна чиния.Сега имам питане за сифона.Някъде бях чела препоръки какъв да бъде, но не го намирам.Нямам нужда от лентов.Дайте съвет какъв да бъде, за да нямам грижи след това!
И още - как правите ъглите на плочките,с какъв кант?
Подовите плочки как стоят по-добре?Прави или на ромбове?

# 439
  • Варна
Здравейте,
И аз като повечето тук съм се впуснала в предизвикателството - стара , нова баня.Плочките са изкъртени, ВИК подменено.Нелесно избрах плочките, тоалетна чиния.Сега имам питане за сифона.Някъде бях чела препоръки какъв да бъде, но не го намирам.Нямам нужда от лентов.Дайте съвет какъв да бъде, за да нямам грижи след това!

Предполагам питаш за лайсна за ръбовете - аз предпочитам без такива, ако майсторът ви е добър да ги изпили на 45 градуса.

За пода зависи от самите плочки, съвпада ли размера с тези на стените? Тогава може да се поставят право и да се следи фугите да съвпаднат.

Ако не съвпадат и подовата плочка е квадратна може да се налепи диагонално. Ако стените/ъглите  не са много прави това според мен е по удачен вариант. При такива помещения, много е видимо при рязаните плочки в края.

Разгледай картинки на бани в нета и прецени за теб кое е най красиво.

# 440
  • Бургас, София
Здравейте,

Чуденката е защото принципно искахме акваблейд, но също така искахме и с вградено биде, но такъв вариант има май само един и т.чиния струва над 1000лв. Затова трябва да избираме поотделно. Моля за мнения, тези от вас които ползват една от двете функции -римлес и акваблейд да кажат предимствата и недостатъците. Благодаря!
Нашата е rimless„ но без биде. Изглежда визуално добре, чисти се много по-лесно от стандартна. Единствено по-специални грижи изисква мястото, от където излиза водата и където се случва насочването на струята. Там е тесничко, но определено е по-добре от цялостен ръб. Aquablade не съм виждала на живо, но ми се струва доста тесен процепа - няма ли да е още по-трудно чистенето дори и да е на по-рядко? Thinking Гледах рекламното видео на aquablade и твърдяха, че водата обливала цялата чиния, ами и моята rimless е обляна цялата. Чак имам чувството, че водата ще прелее, но не се случва за щастие.

# 441
  • Розовата долина
Здравейте,

Предполагам питаш за лайсна за ръбовете - аз предпочитам без такива, ако майсторът ви е добър да ги изпили на 45 градуса.

За пода зависи от самите плочки, съвпада ли размера с тези на стените? Тогава може да се поставят право и да се следи фугите да съвпаднат.

Ако не съвпадат и подовата плочка е квадратна може да се налепи диагонално. Ако стените/ъглите  не са много прави това според мен е по удачен вариант. При такива помещения, много е видимо при рязаните плочки в края.

Разгледай картинки на бани в нета и прецени за теб кое е най красиво.
Благодаря!
А за подов сифон какво би ме посъветвала?

# 442

Най-добре е, според мен, плочките да бъдат изпилени под ъгъл 45 градуса. Тогава няма нужда от лайсна, но за да се случи това има две важни условия - първо майсторът ви да е много добър, и второ плочките да не са гранитогрес, защото това нещо страшно трудно се реже, пробива, пили и т.н. Все пак, ако се наложи лайсна, може да си вземеш от тези фини лайсни, които стоят страшно красиво:

Скрит текст:

Аз имам и от двата вида завършек - изпилени плочки в едната баня и ръбове с точно такава лайсна в другата, понеже там плочките са гранитогрес. И двете стоят красиво:

Скрит текст:
Изпилени ръбове:

с горната тънка лайсна от Genesis - нишата и външния ръб:

# 443
  • Варна
Ще има ли оформена душ ниша с по-ниско ниво? Два сифона или един предвиждаш? Цената важна ли е? Бих препоръчала рогов сифон, който и без вода спира миризмите, особено за помещения, като тоалет.

Може да пуснеш схема на банята ако имаш.

# 444
  • Розовата долина
Баня и тоалетна са заедно, няма да има обособена суха част и всичко е на едно ниво.В момента нямам схема, за да я пусна

# 445
  • Варна
Баня и тоалетна са заедно, няма да има обособена суха част и всичко е на едно ниво.В момента нямам схема, за да я пусна

Тогава рогов сифон с клапа. Например на Viega

http://www.geraka.com/podov-sifon-za-banya-s-klapa-viega

# 446
Здравейте,

Нашата е rimless„ но без биде. Изглежда визуално добре, чисти се много по-лесно от стандартна. Единствено по-специални грижи изисква мястото, от където излиза водата и където се случва насочването на струята. Там е тесничко, но определено е по-добре от цялостен ръб. Aquablade не съм виждала на живо, но ми се струва доста тесен процепа - няма ли да е още по-трудно чистенето дори и да е на по-рядко? Thinking Гледах рекламното видео на aquablade и твърдяха, че водата обливала цялата чиния, ами и моята rimless е обляна цялата. Чак имам чувството, че водата ще прелее, но не се случва за щастие.

Благодаря много на всички за мненията. Акваблейд не съм виждала и аз наживо, но днес като отидем пак до магазина ще попитам дали имат изложена да видя. След още една вечер умуване преценихме, че ще ни бъде по-необходимо с бидето, т.е. тази която е rimless. Все пак така или иначе тоалетната ще се чисти ръчно с препарат, не виждам кой знае какво предимство на акваблейда. И цепнатината на акваблейда и според мен ще е проблемен за почистване, затова наистина отпада като вариант. Обаче и мен точно това ме притеснява на римлес-а дали не прелива вода като се пуска или поне да хвърчат капки насам натам? Досега не съм обръщала внимание дали такива тоалетни пръскат, а тук където живеем в момента си пръска :/ но тя е от най-обикновените, което е нормално за тях.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 14:57 от Nikoq_ne_sum

# 447
А да, пропуснах да ви питам и какви структури за вграждане сте си купили? Бях се ориентирала към Грое, но продавачите в магазините упорито ми предлагат Виега. Също били качествени и още какво ли не, но на мен тази марка нико не ми говори, изобщо не ми е позната. Важно и колко години гаранция предлагат и двете марки.

# 448
  • Бургас, София
Благодаря много на всички за мненията. Акваблейд не съм виждала и аз наживо, но днес като отидем пак до магазина ще попитам дали имат изложена да видя. След още една вечер умуване преценихме, че ще ни бъде по-необходимо с бидето, т.е. тази която е rimless. Все пак така или иначе тоалетната ще се чисти ръчно с препарат, не виждам кой знае какво предимство на акваблейда. И цепнатината на акваблейда и според мен ще е проблемен за почистване, затова наистина отпада като вариант. Обаче и мен точно това ме притеснява на римлес-а дали не прелива вода като се пуска или поне да хвърчат капки насам натам? Досега не съм обръчала внимание дали такива тоалетни пръскат, а тук където живеем в момента си пръска :/ но тя е от най-обикновените, което е нормално за тях.
Не съм видяла реални пръски, не мисля, че прелива. Предполагам има някакво значение и самото казанче колко вода пуска. Моето казанче е вградено, но не е същата марка като чинията. Като ги купувах никой не ме е предупреждавал да следя за литрите, но може би не е лоша идея да се информира човек.

# 449
Да това също е важно, тези които съм набелязала са с по 3 и 6л на пускане.

Общи условия

Активация на акаунт