Боледуване на децата ни - тема 53

• 52 904
  • 783
  •   1
Отговори
# 435
Да аз го написах точно защото ми се видя пресилено това с домашните продукти. По-добро от това няма  Peace няма и аз да дам сурови яйца и мляко.
А кокошките вижте в нета, аз и на живо ни бяха водили от университета в един селскостопански двор тук ги видях. Наблъскани натясно, лекуват ги с антибиотици..аз затова и пилешко вече не взимам. За детето взимам био пилешки хапки с формата на динозавър  Joy ние много рядко консумираме такива антибиотични меса

# 436
  • Варна
Е вие съвсем изтрещяхте! Домашни яйца не били давали! Пак напомням за купешките, заразени полски яйца, които бременна жена и цялото й семейство бяха консумирали. Мн крайно се изказвате в тази тема, честно. Не мисля, че детето на африканчо е заразено от домашни яйца. И да гадаете смисъл няма, заразата може  да има много източници.

# 437
Виж сега...нова си,не ни познаваш. Тук всички леко сме изтрещяли по принцип, кой повечко,кой по-малко, кой в една посока,кой в друга....но сме си свикнали и си се уважаваме  Naughty

# 438
  • Варна
О, да то и аз съм изтрещяла, признавам. Но такива крайни изказвания " аз затова домашни яйца на детето си не давам" , ми идват в повече.

# 439
Ами ти си давай и сурови даже.
Както и Месечинка каза, като изтеглеш късата клечка, не е гот..

Всеки се решава ...къде е драмата ?

# 440
  • Варна
Къде си написала, че трябва да се дава сурово яйце на дете? При положение, че е имало случай за заразени купешки яйца, да се твърди, че домашните са опасни е меко казано смешно.

# 441
Момичета,връщам се при вас за съвет.Не,че няма отново да звъня на педито,но в момента не си вдига телефона.Бях ви разказала,че синчето ми беше с повръщане и разтройство.Уж нещата отшумяха,обаче пак се върнаха и то още по-зле.Той категорично спря да аде и пие вода.Накрая просто легна и нямаше сила да стане.Щем не щем....приеха ни в инфекциозна.Днес ни изписаха,обаче го направих с кашлица.И сега не знам какво да правя.Той е на диета заради раздразнения стомах.направо ме е шубе да му давам сироп за кашлицата.Вие какво мислите?За проспана прочетох,че има нежелани реакции по отношение на стомаха.За Стодал нищо конкретно не пишеше.Имам и ериус като противоалергично.Как мислите,дали ще имаме проблеми със сиропите в това положение със стомаха ни?

# 442
Делте...може да питаш и в ИБ. Още се водите техни пациенти...до месец след изписването.
Да не е раздразнено гърлото от повръщането. От стомашните сокове, които са минавали от там. Те са силни и киселинни...да не е за това кашлицата.

# 443
Мислила съм за този вариант,но той има и силна хрема.От ИБ влизаш с едно и излизаш с друго.Не ми казаха нищо за кашлицата.Като питах за сироп ми казаха да се обърна към лекуващия лекар на детето.Общо взето един затворен,омагьосан кръг.Пак ще звъня на педито.

# 444
Къде си написала, че трябва да се дава сурово яйце на дете? При положение, че е имало случай за заразени купешки яйца, да се твърди, че домашните са опасни е меко казано смешно.
За мен...домашни яйца от познат..нито знам кога е снесено,нито как е съхранявано,нито здрава ли е било кокошката. За това ме е страх. Ако са от двора на баба..малко по-добре. Купешките са с най-малък риск според мен.
Аз ям много яйца. Детето почти не близва.

# 445
DeLLtaA, инхалации с физиологичен защо не опиташ преди сироп? И някакъв бронхо чай - например ружата знам, че помага и за кашлиц и за гастрити и колити.

Домашни яйца и мляко давам само ако знам къде и как са съхранявани и за колко време преди да стигнат до мен. И с какво са хранени животните. В магазин поне има срок на годност, а и не от всички магазини купувам, обикновено ровя най-отзад да си извадя - има и доста магазини с проблеми в съхраняването.

# 446
Баба ми цял живот държеше яйцата в картони за яйца в една стаичка на земята покрити. Дори в най-големите жеги. Значи по седмица са стоели докато не минем ние да ги съберем по 2-3 картона. Сега и на мен това ми идва множко, но едно време не са ги мислели тия работи. А хладилник си имахме

# 447
DeLLtaA, инхалации с физиологичен защо не опиташ преди сироп? И някакъв бронхо чай - например ружата знам, че помага и за кашлиц и за гастрити и колити.

Точно преди малко му направих инхалацията.До времето за сън мисля поне още две.Аз винаги щом има кашлица и хрема вадя инхалатора.Той ни е най-добрия приятел вкъщи.Сега ще отида до аптеката да взема чая,за който ми каза.Дано да имаме успех!Благодаря ви,момичета! bouquet

# 448
  • Варна
О, да то и аз съм изтрещяла, признавам. Но такива крайни изказвания " аз затова домашни яйца на детето си не давам" , ми идват в повече.
Ами аз НЕ давам! А случаите на заразени купешки яйца, месо и т.н. ги има, но съм сигурна, че са по-малко, отколкото домашните, особено пък от непознати. Все ми е на акъла, че бабите на село си правят труда да си изследват кравите и кокошките! Айде няма нужда. Давайте каквото си искате, не съм крайна инстанция и не мога да забраня на никого да дава домашно. Споделих си мнението. Крайно, средно, това е положението! Точка!

Делта,
от огромно значение е каква е кашлицата, за да решиш дали и какъв сироп да даваш. Ако е от раздразнено гърло е едно, от сополи второ, от секрети в бронхите трето... ЛЛ ще каже най-добре или ти ако си го познаваш и можеш да прецениш.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 19:38 от Месечинка виторога

# 449
  • София
Бабите на село не полагат никакви усилия за спазване на каквито и да е правила - нали ги гледам на вилата какви са; пък на някои животните се отглеждат и в условия на доста съмнителна хигиена. Но пък тяхната продукция не е толкова химизирана, въпреки че и те купуват смески с антибиотици.

На мен домашното прясно мляко ми е много по-вкусно, но след като веднъж ми го дадоха в бутилка, която миришеше на бензин, повече не взимам. Отказвам и месо от домашно отглеждано животно - много ме е страх да не е заразено. Дори ягодите, които децата берат от нашия двор, минават на щателно измиване, защото имаме много котки, които използват поляната ни за своите си нужди  Whistling.

Общи условия

Активация на акаунт