Боледуване на децата ни - тема 53

• 52 708
  • 783
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Уф, Дани, ужасна случка  Sad Дано да няма нищо сериозно и при теб и бързо да минава  Hug
Силве, и моето е така, особено с корема се убедих вече на 100%, че е на емоционална почва.
Иначе сега с този никаквия вирус и ми грачеше малко, абе от всичко по малко и ни е болна, ни е здрава. Вече е ок де, ама нея още от петък вечерта я усетих, та днес вече 6ти ден, нормално е да минава, вече и на градина я пратих.

# 76
  • shumen
Аш,да се оправя скоро щерката.Дано не е нещо сериозно и при Вас.
Светле,дано е добре Таня и да не се разболява повече.

# 77
  • София
Мерси, Дани. Стискам палци за ръката  Peace.

# 78
  • shumen
Благодаря.Сега заминавам при доки да я погледне.

# 79
  • Варна
Няма да се окаже от нерви нашето, пак вдигнал 38,2. Иначе бил бодър. Дано е хилав вирус...
Аш,
твоята как е? Джуниър ангин на пастили ли даде? Че след малко отивам до нашата аптека и в обедната почивка ще се прибера да го видя и да му занеса.

# 80
Мда, вирус е вероятно някакъв...да го стъпквате бързо Peace

# 81
Аз току що получих обаждане от градината...имало още едно дете със съмнение за скарлатина и госпожата ми се обади да ме информира, тъй като като носех бележката споменах, че в понеделник на 5.06. ще го пускам. Така или иначе карантината им свършваше на 26.05., формално...
Обади ми се, защото била поела ангажимент....след разговора ни. Аз така или иначе в петък щях да ходя на разузнаване де..

Не съм изненадана хич, че има и други случаи. не съм си и мислела, че само с едно дете ще се размине.

Недоразумявам, защо пишат карантинен период само от седем дена, като инкубационният период на болеста е далеч по-дълъг. ???

# 82
  • София
Месечинке - на пастили, да. Сега измерих 37.2 с живачния.

Тете, а то какво беше нормативното изискване - при един случай ли се обявяваше карантината? Нямам идея защо е толкова къса  newsm78.

# 83
  • София
Аз доколкото разбирам е толкова, защото ОБИКНОВЕНО инкубационният период е по-къс - 3 - 5 дни. Най-вероятно са изключения случаите, при които болестта се проявява по-късно. При нас има залепена бележка на вратата на групата, че гърленият секрет на всички деца е чист.

# 84
Не ми се рови да търся, забравила съм. И без това на глава с никого не можеш да излезеш...

Логично е при първи случай да се обяви карантина. Все пак е заразно заболяване. Значи обявяват карантина, но защо толкова кратка? На 19.05. последно е ходило болното дете. Значи следва от тогава да се броят 21 дена ли беше инкубационният период..

В яслата сестрата беше споменала, че било заради болничните. Че едно време давали дълги болнични , а сега не. Ама то не е баш така - и сега дават болничен за гледане на дете под карантина....

Доволна съм на този етап, че от разговора ми има полза и получавам навременна информация какво се случва в градината. Това исках.

Миамим...може и да си права, но не ми се вижда редно...според мен карантината трябва да покрива целия инкубационен период. Ама коя съм аз де.. Simple Smile
Ето...това дете, което сега е втасало, е било последно в контакт с болен на 19-ти...значи на 12-ти ден се разболява...

# 85
  • София
Тета, и ти си права, ама .....
Инкубационният период на скарлатина е 12 дни, на варицела - 21.
А сигурно ли е за детето, че е скарлатина, или само съмнения?

# 86
Не е сигурно...пратили са го на лекар, нещо такова разбрах. Със съмнение за скарлатина..
Госпожата рече, че има и много отсъствуващи, но не се знае причината-дали са болни, или просто спрени..
Аз да видя нашия гърлен, че да отдъхна лекинко викам... Tired

Скрит текст:
Подозирам, че махнаха толкова бързо карантинното съобщение от вратата, защото за 29.05. бе насрочен някакъв спортен празник на градината. А директорите много държат на тези събития, знаете. Неразбираемо за мен. На 25.05., когато го вземах и когато цъфна прословутото съобщение с карантината, директорката въздъхна, че било сложно, защото за 29-ти бил насрочен празника. Директно й казах, че не трябва да събират групата с другите деца, а тя си замълча... Rolling Eyes сега след великото омешване на празника, дано не цъфнат случаи и по другите групи. Разбира се, гаранция няма, че от друго място извън градината не може също да се прихване, но аз като един педант Mr. Green да кажа,  че ако се спазваха докрай правилата, щяха да се предотвратят някои нови случаи на заразени...

# 87
Звънях в лабораторията - открили са бета хемолитични стрептококи в гърлото Tired Попитах за микробното число - не ми каза, не било задължително, тъй като не било МБ на урина. Казах да пуснат антибиограма. Обадих се вкъщи - не е окапал още.

Сега,1.тази антибиограма кога ще стане готова? Дали утре сутринта ще мога да я взема и да тичаме при педи, че утре й е последен ден за прием, после чак във вторник и е извън града до тогава.?

И 2. Аш, при малчо, когато беше само носител, помниш ли какво микробно число беше?

# 88
  • София
Тет, не пишеше число, а пишеше нещо от рода на "умерено количество". Иначе другата мярка на същата лаборатория е "сигнификантно к-во". Само да ти кажа, че около месец или по-малко от месец по-късно вземаха организирано секрет и се беше изчистил.

Абе кофти е, но не се шашкай. Може да започнете АБ капки цилоксан, ако много те е шубе  Hug.

# 89
Аш, благодаря.
Проблемът е, че вдигна една тросната лаборантка, същата, от която вчера следобед взех резултата за нивата на АСТ-а. Вчера ми хвърли листчето и се скри. Аз го погледнах, но нищо не разчетох и си позволих пк да натисна звънеца. Помолих я да ми разчете резултата, че трябва да го докладвам на педи по телефона уж. Чак тогава разбрах, че заврънкулките значели числото 200. Та не смея днес повече да звъня, да не я ядосам съвсем..а сутринта ще е лекарката, която ни взе пробата-тя е много любезна.
Та съм в невидение в момента какво точно е количеството, сигнификантно ли е, ниско ли е и т.н.  Confused

Най-вероятно в понеделник ще пусна още един гърлен в друга лаборатория обаче  Peace

Общи условия

Активация на акаунт