Боледуване на децата ни - тема 53

• 52 711
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
Тет, носителство не значи, че детето е болно. просто трябва да го наблюдаваш, не е задължително да се разболее, нито ако се разболее - да изкара скарлатина. може да не се развие в скарлатина, моята изкара една гнойна ангина покрай скарлатинесто дете. то гнойната ангина пак се лекува с орален аб, но инфекцията е локализирана основно в гърлото и се смята за по-малкото зло. дано не се разболее!  Hug

# 91
Дано. Аз помолих да изляза по-рано от работа и се прибирам тъкмо. Hug

# 92
Тет, аз при разни носителства съм пробвала и с хомеопатичните на боарон, за мое успокоение, че нещо правя по въпроса. давам и витамин ц, правя гаргари и въобще гледам да подсиля малко детето.

# 93
Страх ме е мен. Ако вдигне Т,почвам АБ веднага.Ако не вдигне,ще повторя изследването. А левкоцитите са в норма.
Странно.

# 94
  • shumen
Тет,дано не е лепнал скарлатината Бобчо.
Месечинке,как е малчо?Дано е някой хилав вирус при Вас.
Около мен доста хора взеха да се оплакват от стомашен вирус и някакъв с кашлица.Дано моето не лепне нещо точно сега преди да го пусна на градина от Понеделник.
Аз ходих днеска до доки.Ръката не е счупена,но е доста натъртена.Изписа ми едно за мазане и аз си взех и Хума както каза Датура и сега съм я наложила.Ще видим утре сутрин какъв ще е резултата.

# 95
Хумата я махай или сменяй задължително на 2-4 часа, недей да спиш с нея, не трябва да стои по-дълго. Натоварва сърцето или нещо подобно имаше.

Ние сме във ваканция вече, не знам да се радвам или да рева Mr. Green Вярно, че настъпва сезонът на стомашните вируси, носталгично ми е за кърменето -не го ловяха такива гадове тогава.

# 96
  • shumen
Датура,благодаря,След малко ще я махна като да лягам.

# 97
Записвам се в темата с болно дете. Отново ангина. Отново мисли за операция след като се бях успокоила, 3 месеца не беше боледувал, но не е ходил и на градина. Тъкмо мислех таз седмица от сряда да ходи и той цъфна в понеделник. А като ходихме миналата седмица при личния и той още като ни видя и възкликна, че отдавна не сме идвали. Направо си го урочаса. А ние отидохме зарад алергичните реакции. И ето, една седмица след това болен
Стрептококите на Аш и Тета не са ли различни? Едното бета, другото нещо с П...Макор, че аз бих се замислила с тия случаи на скарлатина и болките в коляното много сериозно за АБ. Аз май толкоз се изтормозих с тия ангини, че и при носителство ще дам АБ.

# 98
Оскъден растеж на бетахемолитичен стрептокок гр.А. Взех и антибиограма. Отивам при педи да обсъдим резултатите.. Rolling Eyes
Касае се за носителство..разпитах док.в лабораторията. Не е масов растеж.
Сега остава чуденката носителството лекувя ли се или не..аджеба  Thinking

# 99
  • Варна
Аз още вчера се зачетох за тези стрептококи, в статиите, които намерих не се споменаваше скарлатина, а фарингит някакъв... Хич не са ми ясни и на мен. Те са алфа, бета и още не знам кви си там разновидности, егати гадините. Тет, доколкото съм чела носителството се лекува при симптоми... но пък зависи за каква находка става дума, тези стрептококи като цяло дали са част от нормалната флора и фауна като златистия стафилокок да речем. Нека и докторката си каже думата и ще го мислиш Hug
Лино,
май сега е сезонът на ангините, тях ги свързвам с лятото Whistling
Борислав е добре общо взето, ходихме при ЛЛ вчера, бил с розово гърло. Вечерта вдигна 37,2-37,4 обаче се оплака от болки в гърлото и му дадох нурофен. Тази сутрин стана весел, ще видим как ще е през деня.
Вчера вечерта излизам на терасата да прибирам хавлиите и с периферното зрение забелязвам под покрива в единия ъгъл нещо розовее. Поглеждам - то един балон с хелий с дълга връвчица Laughing Борислав се размаза от кеф Laughing Кой го знае откъде е литнал и как се е закачил точно на нашата тераса. Цяла вечер си игра с него, през нощта го сложи над леглото си, тази сутрин още не беше изпуснал хелия и се рееше под тавана.

# 100
Месечинке..прилича на хилав вирус при вас. Брой 3 дена...дано,дано.
Пиогениуса не е нормален жител на гърлото. Звъннах на педи...няма да лекуваме за сега. Ако вдигне Т,ще изпише тогава АБ.
Мисля да пусна още веднъж гърлен в др.лаборатория Rolling Eyes

# 101
Стрептококите на Аш и Тета не са ли различни? Едното бета, другото нещо с П...Макор, че аз бих се замислила с тия случаи на скарлатина и болките в коляното много сериозно за АБ. Аз май толкоз се изтормозих с тия ангини, че и при носителство ще дам АБ.

Лино, ти досега пускала ли си гърлен секрет и/или антистрептолизинов титър?

Сутринта педи ми обясни следното: ако нивата на АСТ са над 200/нормата е до 200/, това значи, че в организма има хронична инфекция, която прави проблем на други органи, в коляното например...както беше при нас. Затова и пуснах АСТ и гърлен секрет. Просто изследванията съвпаднаха със скарлатината в градината и тези изследвания ми дойдоха тъкмо навреме.
Тъй като при нас АСТ/антистрептолизиновия титър/ е точно 200-гранична стойност, тя предположи, че в миналото е изкарал стрептококова инфекция, от която може и АСТ да се е бил вдигнал, но в момента е спаднал и това изключва нашата болка в коляното да има връзка със стрептокока и ревматизъм.

А иначе стрептокока ни с Аш е един и същ - бетахемолитичен стрептокок от група А, известен още като стрептокок пиогениус Peace

# 102
  • София
Тет, според мен няма смисъл да пускаш сега. Пусни след около 2 седмици, за да проследите дали се е изчистил.

Моята са я водили на лекар тази сутрин и докторката е казала, че е направила бактериална инфекция от сополите в носа. Не било вирус при нас. Трябва да капем АБ капки с ксило. Днес още няма Т.

# 103
Дребният вади днес някакви жълтозеленикави сополи  Sad Ще пръскам с физиологичен и ще се надявам да се оправи до края на седмицата, добре, че вече не ми трябват бележки и няма нужда да висим пред ЛЛ.

# 104
Тет, според мен няма смисъл да пускаш сега. Пусни след около 2 седмици, за да проследите дали се е изчистил.

Аз по-скоро исках да проверя първият резултат. Да не е грешка нещо, това онова  Whistling

Ще видим, ще го мисля.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт