Боледуване на децата ни - тема 53

• 52 714
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
Лино, три месеца пак е добре, какво искаш  Mr. Green Дано мине бързо.
Тет,щом е оскъдно количество пиогенеса и детето е здраво, няма се лекува разбира се. Може сам да се пребори. При нас бяха масово и с гнойна ангина.
Ние сме в Трявна вече. Гърлото му било с червени дъги и обложен език Rolling Eyes   

# 106
О, Лайт...открихте сезона вече...как е времето там? Бива ли?

# 107
  • На брега на реката
Честит празник на всички малки и големи деца! Нека са ви здрави и щастливи.
Лайт, има ли много хора? Идем утре Simple Smile
Дано е някой кекав вирус и с процедурите да го смачкате.
Ние днес бяхме при лл. Видя топчето на ръката, препоръча да го мажем с арника и като се върнем от Трявна, пак ще го мислим. Да, обаче тава мазило, което изписа, е бъкано с парабени и се чудя сега с какво да го заменя ooooh!
Ооох, трябваше да глася багажа, а съм заспала с децата  hahaha

# 108
  • София - Варна
Честит празник на всички малки и пораснали деца!  smile3540
Влизам с бърз въпрос: бебето отново е с диария, която продължава над седмица. За 3-ти път се случва, откакто е родено. Когато беше на 40 дни, получи диария, след това имаше кървави жилки, а откакто е захранена, редовно си има слуз.
Според педиатърката слузта е от слюнкоотделянето от зъбите, а диарията от зъбите също.
Вчера пуснах микробиология и калпротектин. Последният е завишен доста, 750 - при горна граница 200, което говори за раздразнени черва. То като има диария...
Обаче се изолираха и две бактерии: ешерихия коли и някаква твърде сложна за разчитане, не са резултатите пред мен и не мога да я възпроизведа.
Въпросът ми е дали може да ми препоръчате добър гастроентеролог за бебета. Днес прави точно 11 месеца.
Предполагам, че си носи тия бактерии от родилното. Добре че пуснах микро, дори закъснях...

# 109
  • Северозапада
Аз водех малката в Токуда при Лазарова. Нали в София бяхте? А какво стана с главата? Наскоро си мислех, че не си писала.

# 110
Африканчо...да не е лактазна недостатъчност при бебо? При нея има диарични,редки изхождания..

# 111
afrikancho, ние последния вирус карахме с диария, повече от седмица диета, червата си бяха раздразнени и слуз имаше над десетина дни. Пробиотик и диета. Е колитата са нормална находка по принцип, само някои щамове могат да са опасни, проблемни са обичайно ако ги има на други места. При зъбките и хреми наистина също има слузест редкаш. След като не ти харесва от захранването - колко обща храна даваш - може да не е готова още.

# 112
Тета по принцип ли питаш? Гърлен секрет съм пускала много пъти. От тези с посявка и от тези бързите. В повечето случаи е бил чист секрета от тези с посявка. Само веднъж имаше стрептококи и то с много странни симптоми. Вдигна температура след като си вкара ръката в чайника и здраво се изгори. Мислех, че е от това. Беше си на крак обаче няколко дни, само апетит нямаше. Чак мен като ме заболяха сливиците и аз отидох на УНГ и се сдобих с първата си ангина го тествах и него и излезнаха и на двамата стрептококи. А бързите тестове два пъти са показвали стрептококи. Веднъж беше скарлатината. То аз я познах още преди да отидем на лекар. А този титър му го изследваха и излезна, че никаква следа от него в кръвта и тогава лекаря обясняваше нещо, но не го разбрах. Аз и преди съм казвала, че нашите ангини са досега колкот пъти съм пуснала секрет са чисти. Нито една бактерийка не се завъжда. Затова и за един синдром говореше УНГ, но пък при него няма повлияване от АБ, а малкия се повлиява. Странна работа
А аз си мисля, че твоето дете може да е изкарало скарлатината тогава когато се оплакваше от болките. Има и безсимптомна скарлатина.
Месечинка за нашите ангини сезон няма. Ще хода да говоря с УНГ кога оперира. Това си е адска мъка в тия жеги с 40°. Снощи до 4 будувах и с нищо не се смъкваше тая температура. Гледам още има налепи и ако и днес следобяд няма подобрение ще стягам чанта за болница, че стават 3 дни с АБ, а не знам какъв друг може да приема зарад реакциите зимата

# 113
Лино..много неприятно при вас. Дано спре да вдига. Аз пък четох,че около 60%от ангините били вирусни. Малка част само били бактериални.
Педи днес каза,че не може скарлатина без Т да се изкара. Rolling Eyes
Ако беше карал тогава скарлатина,АСТ щеше да е над нормата. За 16 дена все щеше да се повиши си мисля. newsm78

# 114
  • shumen
Тете,аз не бих лекувала щом е само носител.
Аш,как е момата?Дано мине скоро и при нея.
Лино,сложно е при Вас с тия ангини посред лято.
На моя позната детенцето също кашля и са им казали след направен гърлен секрет,че отново е със стрептокок пиогениус и педи му е изписала АБ.

# 115
  • София
Здравейте,

Извинявам се че така нахлувам в темата, но ако някой може да ми даде телефон на д-р Кая Памукова ще съм много благодарна. В 1ДКК е била днес сутринта и съм я изпуснала, а ми трябва спешно за детето.

# 116
  • Северозапада
Алекс, питай и в темата за астма. По-вероятно някой да има номер.

# 117
  • София - Варна
Не мога да пиша, защото съм от телефон.
Изписаха ни Бисептол. Чувала съм лошо отзиви за него. Диарията продължава. Явно няма да се убие ешерихията само с пробиотици. Тя не може да яде нищо. Само диария. И хумана.

# 118
От Бисептол и Суметролим съм доволна, за респираторни сме пили два-три пъти. Много добре му понасят на моето, за разлика от АБ и Изопринозин.

# 119
  • гр.София
Африканчо а другата бактерия коя е? Незнам при раздразнени черва колко зле може да се отрази антибиотик, но пробиотика трябва да го даваш редовно. Следи детето, че с диария бързо се обезводняват.
Заведе ли я на гастро? Какво каза?

Общи условия

Активация на акаунт