Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама

• 54 479
  • 567
  •   1
Отговори
# 270
Юлия, трябва да разбереш какви са правилата в болницата в която ще раждаш. В болницата в която аз ще раждам изключително подкрепят кърменето. Миналия път раждах пак там, преди 5 години. Мишо беше при мен през цялото време и го кърмех, не са ми носили АМ, само глюкоза , която да давам пожелание. Съответно аз я връщах винаги. Само питаха имам ли проблеми и трябва ли ми помощ. Там хранят само бебетата след секцио, преди да ги дадат на майките.
За помпите. .. Най-добрата стимулация е бебето и ако раждането е нормално а бебето при вас, не виждам смисъл от помпа, шишета или стерилизатор. Колкото и да е добра помпата, тя не може да действа като бебето и травмира млечните жлези. Аз имам ръчна, но когато ми се налагаше да изцедя малко за облекчение предпочитах на ръка. Ако се прекали с цеденето, се влиза в хиперлактация, която създава проблем. При кърменето най - важно е да се помни че е като закона за търсене и предлагане, колкото повече суче детето, толкова повече се произвежда.

Благодаря  bouquet
Ако тази болница за която казвате е в София,може ли да ми пишете на лс ,коя е.  защото аз досега се чудя дали да е държавна,където има добри неонатолози но пък взимат бебета за през ноща,а през деня го дават почти целия ден,но неизбежно го дохрнават с АМ. или да е частна,къдеот ги оставят за през цялото време с теб и там вече би трябвало да имам повече контрол върху това дали ще го захранват.но пък в някои случаи нямат добро неонатологично отделение,и ако не дай боже нещо се случва ги карат в държавни като майчин дом...то това ми е дилемата.

# 271
В държавното АГ в Стара Загора ще раждам. Една от най добрите неонатологии в страната (др Момджиев и екипа му) и чудесни АГ специалисти. За съжаление битовите условия не са особено добре, да не кажа хич, но за 3 дни няма какво толкова да го мисля.

# 272
В София в Св. София /Тина Киркова/ бебето е при майката през цялото време, дават го 2часа след нормално раждане и дават АМ само ако майката поиска. Също подкрепят кърменето. за съжаление обаче не разполагат с консултанти по кърмене, ако има нужда 🤔

# 273
Yuliya_3, мисля че доста изчерпателно ти отговорихме в групата за кърменето.
А ти защо чак толкова си против АМ?

# 274
  • Сливен
Селика,може ли линк към темата за кърменето

# 275
Не е тема, а група във ФБ: https://www.facebook.com/groups/255749434593265/

# 276
  • Сливен
Жалко,нямам ФБ

# 277
Жалко, да. ФБ е много полезно приложение.

# 278
Мами, таман се връщам от преглед и се оказа че съм с намалели околоплодни води. В 35 седмица съм, началото на деветия месец. Засега ми изписаха само желязо и да ходя на тонове. На всичкото отгоре за почти месец бебето е качило само около 200 грама.. 2800 сме. Доктора каза че бебето изглежда добре развито, че сме доста активни и че това е добре. Но.. какво мога да направя, за да подробя нещата ??? Някой има ли същите симптоми ??

# 279
Нормално е в този период водите да намалят. Теглото за 35та седмица даже ми се струва много, при положение че в 40та има такива които се раждат 2.800. Та аз не разбирам какво те притеснява и какво трябва да се подобри? Освен това ултразвуковото изследване не дава точни данни за теглото.

# 280
Добре звучи като тегло, аз в 37+4 гс бях с намалели води, а бебо беше 2850 гр. Щом е активно бебето и го усещаш - не се притеснявай! Тази седмица съм само на тонове,ако не родя до петък, ще се примоля пак да ме видят на видеозон, да проследим как се развива.

# 281
Мен ме викат всяка седмица на преглед в 36 седмица съм и тонове  се надявам вече да ходим защото досега не съм ходила иначе за водите щом докторката ти казва че не е проблем не се притеснявай толкова Simple Smile

# 282
Благодаря ви за успокоението момичета. За теглото се притесних, защото досега наддавахме супер много и изведнъж само 200 грама за почти месец.  А водите... не бях чела нищо затова и ми дойде малко изненадващо и си помислих, че аз съм направила нещо грешно.

А как всъщност преминават тези тонове? И на мен ще ми е за сефте???

# 283
Тонове записват като те сложат да легнеш и с един колан/или два/ слагат слушалки на корема и така около 10-15 Мин. се проследява пулса на бебо и дали има контракции. Нещо като ЕКГ , ако са ти правили.  Simple Smile Много е мило да чуваш как му тупка сърчицето  Heart Eyes

# 284
Мандаринче,до колкото знам,колкото повече напредва бременността,толкова по-голямо отклонение дават резултатите от ехографа.Теглото на бебето е приблизително все пак, сигурно варира с +/- 400гр. Щом АГ-то,казва че всичко е ок не го мисли.Нали това му е работата все пак-да ти следи бременността Wink
Имам едно питане за еднократните бикини:колко да са "еднократни"?Веднъж им слагаш превръзка и когато я сменяш ги хвърляш ли, или с едни еднократни бикини, можеш да използваш 2-3 превръзки?
И друго питане:вие какво правите по цял ден?Аз от почти месец не съм на работа и вече започнах да откачам! За съжаление нямам много познати,които да са свободни през деня и се чудя  с какво да си запълвам времето..Излизам,разхождам се,отивам в някой парк,пазарувам нещо си и до там.Чат-пат правя йога вкъщи,чистя.Ама колко пъти да ходя,като пукал по улиците и да чистя..Купихме всичко необходимо за бебето и болницата и вече се изчерпах откъм "оползотворяване на времето" Confused Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт