ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 157
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
И при нас ваканцията тече с пълна сила. Дребен беше на море 1, сега е на море 2 с баба си и дядо си, на едната вила с едната баба и едните братовчеди, на другата вила с другата баба и другите братовчеди, предстой й още едно море (с което окончателно ще заприлича на африканче) и една планина. Отметнала е няколко книжки, много й допадна "Барон Мюнхаузен", който аз лично не харесвах като дете, също и "Мери Попинз". 

# 121
  • Sofia
Гушкан е абсолютен фен на Мери Попинз - изгълта ги една след друга и 4те книги.  Simple Smile
Тя чете основно следобед, когато се спасяваме вътре от жегата, но се случва освен това и вечер преди заспиване да се отнесе в четене - така равносметката за юни например е 9 книги.

# 122
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И тези започнахме. Даже си беше взел сборното издание с всички книги в едно книжно тяло.
Не съм сигурна дали стигна и до средата на първата книга.
Каза, че Мери Попинз не е права, не се извинява, когато греши, а кара децата да лъжат или замълчат и даже ги наказва.
Аз не си спомням точно такава Мери, но все пак много време е минало от моето четене. Simple Smile

# 123
  • offshore & overseas
Мери Попинз аз навремето дори не успях да я започна, но Калина даже я и препрочете (и то май неколкократно). Също така изгълта и продълженията. Не мога да кажа колко книги е изчела, но със сигурност са доста, без да броим препрочетените, защото съм се запънала и нови не купувам, докато не се подобри отношението към книжните тела.JoyJoyJoy

Само я снабдих с книжките от списъка, разбира се. Единствената непозната за мен книга, Деца играят вън, много ѝ допадна (прочете я 2 пъти). Приличала на Малкия Никола.Expressionless

Ние сме си само тук, чат-пат прескачаме до вилата (през събота), но дворът е джунгла, а мравките са тръгнали да изнасят къщата, но така ще е, докато не се разберат собствениците кой ще ходи и кой ще поддържа (или поне да си драснат едно разписание). Тоест през деня сме там, а вечер си идваме, за огромно неудоволствие на лъвю. Rolling Eyes

И въпреки това, за мен ваканцията препуска.Sad

# 124
  • Перник
И ние засега сме си вкъщи. Калоян спи до обяд, ляга си късно, поиграва с някое детенце, но и на компютъра. Чете - баща му го натиска Grinning Разпечатала съм му малко задачи от математически състезания, ама кога ще ги решава не се знае. От събота си има ново забавление - котката ни роди (за втори път тази година) и Калоян през 5 минути ходи да проверява какво правят 6-те  котенца. Ако някой иска котка - ще са готови за раздаване тъкмо в началото на учебната година Grinning
Вчера бяхме на басейн и се оказа, че Калоян вече има дъно и в големия басейн (130-140 см. е дълбок). Отпуска се да плува без макарона, скача в детския, не се спира и няма изваждане от водата. А бяхме на място, където не му харесва Joy

# 125
Браво на четящите с такова темпо. Моята прочете 3 от списъка, запъна на Том Сойер и хич не й спори.
Иначе преди това 6 книжки от една поредица за Мая и Моте си ги четеше с огромно удоволствие.
Тя също беше на море, на планина за три дни и предстои още една планинска почивка.
Преди 2-3 дни се сети, че ваканцията е наполовина вече и й стана много мъчно.
Освен книги, и то рядко, не иска нищо друго да пипне - нито задачи, нито друго.
Само по руски я снабдих с една книжка - приказки в стихотворна форма и чете по страничка-две.
Но има и задача да прочете книга на английски, още не съм избрала и взела.

# 126
  • София
При нас ваканцията е във вихъра си, т.е. на море с нас. Плаж, забавления, мнооого сладолед, но и четене. Досега сме преполовили списъка. Дочита втората част на Мери Попинз, харесва му, но май се насити на историята и не смятам да настоявам за следващите части. Докато сме на морето сигурно ще прочете и Ян Бибиян и после ще му останат едни тънички книжки, които през август ще ги изгълта. Не го натискам с нищо друго, защото искам да си почива.
Като се приберем ще е на отглеждане при баба си, докато ние сме на работа. Сега голямата му чуденка е колко ли е пораснало котенцето вкъщи и дали ще го познае.

# 127
Ура!И ние от петък -ваканция...Юли месец да се учи е ужасно!

# 128
  • Sofia
Ру, какво е пък това вашето у-ще/учене?!  Племенниците с бяха тук до вчера.
Май не е едно и също при вас.
Аз бих искала лятна ваканция от два месеца - юли и август, с повече ваканцийки през учебната година, ама не че някой ме пита де.  Wink

# 129
  • София
Моичкият си е на село.
През ден ходят с колелата на басейн и това е най- голямия кеф.
Доста е разстроен, че тази година няма да ходи на море.
Освен това, ни излязоха непредвидени задачи и не бяхме ходили три седмици да го видим.
Което също му дойде в повече.
Чете общо взето упорито. Юни месец по- ударно, сега по- полека.
Тяхната класна се е уляла. Та остават още четири заглавия, от които само едно е за един ден. Другите са обемисти. Лошото е, че  до тук е чел само от списъка за лятно четене. Хубавото е, че почти всичко до тук му хареса. Не е написал и ред в дневника.
За размърдване на мозъка решава судоку. Но то му е лятно хоби.

# 130
  • Plovdiv, Bulgaria
Купих им нови раници, спортни екипи, ботуши от намаленията в Амазоните.
Може ли да споделите какви раници и откъде, марки и цени горе-долу?
И аз ще купувам нова раница за малчо, че тази от 1-ви клас е много тежка .

# 131
На нашите са им пратили в ел.дневник KET - тест по английски и речник с думите, които трябва да знаят. Големичък е - над 30 страници с думи в 3 колони, ще го подхващаме скоро.

# 132
  • на Мелмак
Купих им нови раници, спортни екипи, ботуши от намаленията в Амазоните.
Може ли да споделите какви раници и откъде, марки и цени горе-долу?
И аз ще купувам нова раница за малчо, че тази от 1-ви клас е много тежка .
Избраха си и двамата модели на Dakine, не че тук ги няма , но точно в тези цветове - не.
А на мен цената от 15 евро просто ме накара да ги поръчам веднага Laughing

# 133
От 1 клас е с една и съща, в 4 клас ще е пак с нея - немска, на Scout. Не е мръднала.

# 134
  • на Мелмак
И нашите са здрави, на Херлитц са, но получавам мрънкане, малка ми е , такава , онакава и аз като една мека Мария - да им ги сменя .

Общи условия

Активация на акаунт