ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 159
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
И ние няма да купуваме нова раница и чанта за обяд, защото си има от предните 2 години няколко и са в отлично състояние.

Ще трябва само да купим всичките пособия и евентуално обувки за танците/физическото и триката за танцуване и гимнастика. Има толкова много дрехи, якета и всичко, че няма смисъл от още.

Разглеждах металните кутии за обяд в Амазон и имаше много интересни  системи за кутиите за обяд.
Още ни е рано, но към 15и Август вече ще сме на тази вълна.Засега е игра, математика, книги, филми, крафт и арт. Научи се да шие и помоли да я науча и да плете.

# 136
  • Sofia
И нашата раница на Пулс не е мръднала за две години ползване и като десен е хубава (не "бебешка"), та не само и четвърти клас може да изкара. И за от пети клас съм се спряла на модел на Пулс, ако се наложи покупка.
А за обяда съм маниачка, та и кутии, кутичета и чанти бол...  Crazy

# 137
  • Перник
И нашата раница е от първи клас и не е мръднала. Но последната година Калоян едва си побираше нещата в нея, така че ще купуваме нова вече.

# 138
  • на Мелмак
И аз затова купих на каката- много учебници,помагала, тетрадки, чудо голямо.
Малчо просто намаза покрай нея.

# 139
Нашата раница от пук също е добре, но ще купувам и друга, защото старта е тип кутия и като сложи една вода и 3-4 учебника, тежи ужасно.

# 140
  • offshore & overseas
Раницата на Калина също е от Пулс, купена преди втори клас. В първи клас използва една доста боклучава, която се разпадна на края на годината. Пулс не е мръднала, при все немарливото отношение, от което чак тръпки ме побиват.

Сега за бъдещата първолачка също съм набелязала от тази марка и се надявам да няма ревност и врънкане, че Люси има нова раница. Догодина ще мислим за догодина.

Другите неща ще ги купувам на час по лъжичка. Само т.нар. „елементи на униформа“ сме предплатили и се моля да не въвеждат и за четвъртокласниците.Scream

Кутии за обяд няма да купувам, предвид хранителните навици на младото поколение.Frowning

# 141
  • В светлината на слънцето
Моят изкара с една полска раница от първи клас до края на трети. Здрава е, но вече му омръзна. Та за четвърти ще я смени с една на Busquets. И двете са леки като перце, което ми беше важно предвид тежките учебници и помагала. Шишето му за вода си е ок. Кутия за храна няма. Казвала съм го и преди - не виждам смисъл да се тъпче с нещо, пък било то и здравословно, при условие, че сутринта е закусил, в училище има безплатна закуска плюс плод, а на обяд ще се прибере и обядва у дома. Ако е цял ден на училище е друг въпрос. Но ако е само до обяд, носенето на храна е абсолютно излишно. Колко може да погълне детският стомах в крайна сметка?

# 142
  • ГОре на черешата...
Още един глас за Пулс, не е мръднала 3 години и 4-тата ще изкара. Дочета последната книга от списъка и после каквото пожелае, май все към разни енциклопедии го тегли, изгълта двете поредици за Спайдъруик, май Рик Риъдърдън ще му предложа. В събота заминаваме на почивка, море и планина ще е тази година, като се върне ще разказвам, че плановете ни доста амбициозни, да видим...

# 143
  • ГОре на черешата...
...

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 19:04 от mari_eta

# 144
  • Sofia
Лулу, поне при мен например не става въпрос за кличества, а за качество, макар последното да е относително понятие в случая и все пак...
Моята е до обяд, но обядва в стола с децата, вместо в къщи - за разнообразие и със себеподобна компания. А и безплатната закуска не ми харесва, та затова и плод си носи вместо нея. В подписа ми се виждат кутиите, които носи.

Моята прочете Ян Бибиян (двете части) и много ѝ хареса. Съжалява, че е свършила книгата, би искала да има още. От малка харесва Елин Пелин.  Тя ("Ян Бибиян" де) не е от списъка - не си дваме много зор за него.  Сега пък си е избрала Джани Родари с Джелсомино.
И нашето море предстои.

# 145
При нас децата са на навън от 8.40 до 4.15 и имат нужда от обяд, две-три междинни закауски и вода.

# 146
  • София
И Тони чете сега Ян Бибиян, но при нас е в списъка. Харесва му много, въпреки че е още в началото.

Нашата раница нямам спомен каква е, но от 1-ви клас не е мръднала. Голяма е и побира всичко. Вярно е, че тежи сто кила, но седи в училище и реално Тони не я носи.
Това, което ще имам да му купувам, ще са основно есенно-зимни дрехи, анцузи и обувки.

# 147
  • В светлината на слънцето
Морена, дори тази междинна закуска в училище е напълно излишна според мен. Това е едно постоянно хрупане и дъвчене, което в определен момент се превръща в навик. Дори кутията да е пълна с мега, ултра, хипер здравословна храна, пак се създава навик да се яде постоянно. Дори възрастните не дъвчат през час по нещо. Защо смятаме, че децата трябва да го правят?

# 148
  • ГОре на черешата...
Лу, и аз мисля като теб. Закусват вкъщи, после обядват също вкъщи, кой когато се прибере. Калоян понякога след 15 ч. Андриан ако не закусва у дома - яде училищната закуска, в противен случай я носи вкъщи. Общо взето се храним 3 пъти на ден, като съм ограничила междинните до минимум, ако ги има предпочитам да са плодове.

# 149
  • Sofia
Режимът на моята от малка:
Скрит текст:
1.Закуска
след два часа плод/зеленчук
2.Обяд
3.Следобедна закуска
след два часа плод/зеленчук
4.Вечеря
Няма похапвания през останалото време, както и плодове при храненията.

Общи условия

Активация на акаунт