ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 210
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
  • В светлината на слънцето
Ronique, Morena, mmm, Lucy, SvetlaK, благодаря горещо за пожеланията.  Hug Hug Hug

# 241
  • София-Младост
lulumba, честито пораснало лъвче! Да е здрав и все така целеустремен!

# 242
Права си, Добри, всякакви случаи има в милата ни държава. Много би ми се искало и на мен да има някаква оценка на готовността на децата за първи клас, дори групиране учениците по класове спрямо нивото им, ако щеш. Дразни ме тая унифицираност и стремежът всички с еднакъв темп да се развиват, да влязат в коловоза. На моя позната детето, което четеше гладко още от предучилищната, претъпя ужасен регрес в първи клас, защото го карат да срича. Изпитвам непоносимост към това праволинейно мислене и към задължителните неща, сигурно затова и не виждам смисъл в задължителната предучилищна.

# 243
  • на Мелмак
Да е жив и здрав рожденника, много да ви радва!

# 244
  • София
Лулу, Честит Рожден Ден на голямото момче!
Да е жив и здрав, щастлив и много поводи за гордост да имаш с неговите успехи!
Gift HeartBirthdayBalloonParty TimeGiftTada

Относно поредните безумни предложения от МОН:
На мен ми писна всичките им решения да проистичат от една-единствена мисъл: "Как да вкараме циганите в училище?"
Причината, поради която сега предлагат ПГ за 4-годишните, ПАК произтича от същия въпрос, защото масово не говорят български и тепърва трябва да го учат в училище. Което автоматично поставя в ситуация на дискриминация българските деца. Но системата от години е мащеха за българчетата. Вместо да се обърне първо на тях внимание. И как години наред не разбраха властимащите, че не можеш да интегрираш едно общество /без значение какво/, ако то самото не желае да бъде интегрирано. Единственото, което може да се направи, е да се прилага, подчертавам прилага много строг закон. Ако детето не ходи на училище, няма детски надбавки, помощи и пр. Ако майката е малолетна - няма помощи, да са мислили родителите й.
И без това имат повече права от българите, ами хайде сега, пак заради тях всички деца да ги записваме в ПГ една седмица преди термин!

# 245
Лулу, честит ви рожденик! Да е здрав, щастлив и много успешен!  bouquet bouquet

Лично за мен тукашната ваканция от близо 10 седмици е напълно достатъчна за почивка на децата. Учат от началото на Септември до към 28/29ти Юни като имат доста ваканции през годината.
 В Англия лятната ваканция беше около 6 седмици и си бяха доста недостатъчни за отмора.

Пролетен дъждец, просто споделям мнение без оценки.
Доволна съм донякъде, но то винаги може да се изисква повече.  Grinning

Луси, обуч. сайтове са навсякъде такива, но аз лично предпочитам децата да решават задачи повече на листи отколкото на монитори. Но технологиите изземват много голяма част от работните процеси и децата ни ще се учат да живеят в такъв свят, в който ние не сме израснали и трябва и ние да се адаптираме и променяме към ставащото.

# 246
  • Перник
Kally May,  права си - който иска да се интегрира, го прави сам.

Оценка за готовност за първи клас искате - ами ние си имаме. На хартия, де. Не помните ли, че като завършиха предучилищна децата ни, получихме свидетелство с характеристика на гърба и там пишеше нещо от рода "готов за училище".

# 247
  • offshore & overseas
Лулумба, честит ти рожденик!! Да бъде здрав и винаги доволен! Направо ви завиждам за лятното „бебе“. Mr. Green Макар че и ние си имаме един лъв, рожденик в събота.

За идеите на МОН - чудят се какво да измислят, за да отчетат активност. Честно казано съм пълен пас, каквото и да решат. Вече не вярвам, че образованието тук може да се промени към по-добро (виж, към по-лошо винаги). Всичко е въпрос на манталитет (или народопсихология, вземете си което ви харесва).

Затова две поредни години тръгвам да кандидатствам за учител по програмата „Заедно в час“. И се отказвам. Те ме засипват с имейли до сами удължения краен срок, дали не съм разлислила, а аз мисля до последно, дали или. Но истината е, че няма да ме бъде в системата на нашето начално и средно образование (за висшето не знам). Дори и по тази „иновативна“ програма.

# 248
  • В светлината на слънцето
Ала-Бала, etty, kally, Kontesa, Мяуче, благодаря ви момичета!
Благодаря на всички ви от сърце!  Hug  Hug Hug

# 249
Как си личи когато всички са във ваканция Simple Smile

Лулумба, пак заповядай!

Ние вече приключихме с покупките на училищни пособия, раници, дрехи и обувки. Осртават само костюмите по спорт, но там ще се решава дали няма да сменяме у-щето и не бързаме с покупките.

При нас останаха около 3 седмици до у-ще само. На 5ти са на у-ще!
Лека седмица!

# 250
 Ние сме едва от 20-тина дни във ваканция!Преди въобще не обичах август,но откакто това ни е месецът за лято,много си го уважавам!!!

# 251
  • Sofia
Август и аз не обичам, понеже ми "замирисва" на края на лятото.  Sad
Април, май, юни и юли са моите месеци.
Аз обмислям да пропуснем 15.09, който се пада и петък освен другото. Ще зависи от времето - ако е хубаво може и да се разходим до у-щето.

# 252
Аз харесвам Август, защото е много лежерен месец. Като започне у-ще се започват с кръжоци, домашни, спортни тренировки, състезания, срещи и много работа.

# 253
Август ми е любим, защото обикновено всички са отпуска, а аз на работа и няма много работа, не е чак стрес. Отпуска винаги си взимам юли, за да сме на морето за рождения ден на мъжа ми.

# 254
Така е, Кристин. Август е страхотен месец.

Докъде сте с подготовката на всичко за у-ще?
Чудим се какво да оставим тази година като занимания и как да ги съчетаем?

Общи условия

Активация на акаунт