ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 225
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
  • на Мелмак
Ние в края на другата седмица заминаваме на море за 10-дни, като се върнем ще видим какво да подновим от униформите,  обувките.
Тогава ще взимам и тетрадки.
От заниманията -моите са с немски език в училище, ще ходят на английски, плуване, малкия иска и футбол.

# 256
Ние сме още на ваканционна вълна. Приготовленията за училище ще започнат, като се завърне в София ученичката, че без нея вече почти нищо не купувам. Раница си има, малко тетрадки ще вземем, дрехи, обувки, нищо особено.

Допълнителните занимания ще видим как ще ги наместим, трябва да видя училищната програма първо. Тази година мисля да я запиша на английски в училище, школите "Престиж" предлагат такъв вариант и ще ми отпадне една логистика. Другите ще ги мислим като му дойде времето.

За протокола - и аз обичам август. Purple Heart Nature High Brightness

# 257
  • София
Докъде сте с подготовката на всичко за у-ще?
Почти с всичко сме готови, останаха само есенно-зимни дрехи и обувки, които ще се купуват в края на септември. А за училище останаха тетрадки и химикалки да вземем, както и здравната карта от педиатъра. Взехме униформата, нови очила, чакаме другата седмица да стане готова и шината за горните зъбки, защото се налага да сложи такава. И в общи линии е това. При нас допълнителните дейности са към училището и си остават същите - пиано, шах и фехтовка.
Доволна съм от Тони много - ще успее да прочете всички книги от списъка, че дори и една-две извън него.
Подготвяме и рожден ден скоро Birthday

Август и аз го обичам. По-малко работа и повече свободно време, което прекарвам с детето си.

# 258
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на спортен лагер е. а ние продължаваме с ремонта и вече съм на ръба.
искам си спокойствието и почивката.
няма да купувам обувки и дрехи без него - тези, купувани юни миналата година на 15 септември му бяха малки и си останаха нови, те си търсят нови собственици. от по-миналата пак така, но ми станаха на мен Simple Smile
купила съм само папки с цип и раница от промо.бг. не помна кой пусна линк но му благодаря.

# 259
Ние накупихме някои есенни дрехи. Девойката е станала много суетна. Кара ме да обикаляме моловете и да си избира сама дрехи.
Тетрадки ще купувам в последния момент. Раница още не съм поръчала.
Сега сме на море и ни предстои още една планина и едно пътуване при едните баба и дядо. На 15ти също мислим да идем за два дена на планина, че после като започне учебната година, е трудна организацията.
Аз обожавам цялото лято  Grinning

# 260
Почти 1/3 от ваканцията предстои.
 И Септември е топъл, а детето си расте, така че още не мисля за есенни дрехи. Училищни пособия купувам за 30 минути като разберем какво му искат от училище.
Предстоят лагер и почивка. На ваканционна вълна сме още.
Извънкласните се запазват. Има желание за допълнителни, нямам против.

# 261
  • София
И моят е станал много суетен. Явно ни е генерална репетиция за пубертета.
Но при нас не е за дрехи, отдавна съм го оставила да си избира сам как да се облича и се намесвам само при крещящо несъответствие на цветовете. Ноооо, прическата е друго нещо. Поиска да има собствен гребен и пяна за коса. Не даде да бъде подстриган лятно, по войнишки, държи на перчема си. Сега чака да свърши лятото, защото иска дълга коса.
А каква драма настана, когато разбра, че трябва да сложи шина! Цитирам: "Ще ми се развали репутацията в училище!". Като му обясних, че шината ще я носи само вкъщи и през нощта, прие нещата.

# 262
  • На морето!
И ние сме на вълна прически- той си избира разни, които не са подходящи са косата му- права, остра, твърда и руса, но той настоява и ме кара да я оправям с пяна. За дрехите също е драма- вълнува се от марки- харесвал Найк и Адидас, а Пума отказва да носи, иска да купим "накъсани" дънки за есента и всеки път се налага да обяснявам за училищния етикет и спретнатия вид на учениците. Речникът му е пълен с чуждици и някакъв геймърски жаргон, който на моменти ме затруднява. Общо взето пубертетът чука на вратата на детската стая с цялата си присъща настървеност.

Тази ваканция ми е много хубава, мъчно ми е почти колкото на него, че вече ѝ се вижда края, той си прочете книгите за лятото и сега му дадох бонус книжки от моите любими от детството.
Разпечатах му и тези материали Какво трябва да знаем в края на 3ти клас и мисля в началото на септември да направим преговор с няколко диктовки и задачи по математика и последните 10 дни да ги оставя за активна почивка.

# 263
  • София
Менина, благодаря ти за линка! Ще се възползвам от него като наближи септември.
До миналата година ни даваха подобни преговорни материали за през лятото, но тази година ще сме с нова класна и не сме пипвали нищо. Не, че съм настоявала, напротив - оставих детето да почива активно, но все пак е хубаво лека-полека да влиза в ритъм.

# 264
  • София
  Нищо не съм купувала. Даже не съм мислила по въпроса! Simple Smile Има още месец ваканция. Магазините са заредени, за 2 часа съм го "приготвила".  Grinning
  Лятото само почита, колкото да не е без хич. Прочете книжките, но те бяха 6-7, не е като да се е презорил. Тази седмица са с брат си при баба им и съм поръчала да решават малко задачи, т.е. дребен да решава, бати да помага при нужда. Доколкото разбрах, решавал по 3-4 задачи на ден  Rolling Eyes, но защото задачите, които брат му измислял, били много трудни. Явно много внимава, да не се преумори.  Twisted Evil

# 265
И моята единствено чете.
Но тъй като се сдоби с абонамент за "Уча се", от време на време влиза и там. Обаче, основно гледа логическите загадки за инспектор Хектор, не толкова уроците.
Ние раница няма да купуваме, нейната е ок, изпрана е, за тетрадките и прочие ще чакам да кажат какви са изискванията и тогава. Нови униформи, слава богу, не са измислили, ще видим наесен какво още ще й става и ще допоръчам.

# 266
От изпълнението на списъка за четене и аз съм доволна. Само "Белият зъб" й се опря на Дребен, не й се интересен и това е. Не я карам насила, взела е да чете една от книгите на братовчедка си - "Деца играят вън".

За суетата не мога да кажа. Има претенции понякога какво да облича, друг път въобще не й пука. С косата решихме проблема генерално - реши да я дари за перука и я отряза доста късо, та там няма много опции.

"Уча.се" за мен е страхотна платформа и мисля да подновя абонамента на Дребен и за тази година.

# 267
  • В светлината на слънцето
Пишете още един суетен в листата. В края на учебната година поиска прическа като на Кристиян Костов (когато пя на Евровизия), сега пък е на "иглички". И с дрехите е мъка. Направо ми настръхва косата при мисълта как ще пазарувам през септември дрехи и обувки (понеже всичко е непоправимо омаляло и окъсяло) с един драматичен пубер (каката) и един начеващ такъв (четвъртокласника). А няма вариант да купя без проба, понеже хич вече не знам какъв им е размера, отделно и двамата имат претенции към избора. Ако оцелея, ще черпя. Crazy

Иначе той продължава да си решава задачи (заради мерака по Туес Crazy), но вече с по-намалял ентусиазъм. Чете каквото му хареса, а не по списък, но ще дойде ден... Twisted Evil И по цял ден хайманосва из селото. Тази година се отказах от уча.се, защото каката има активиран акаунт в изпитай.ме покрай седмокласните курсове, та и той ще може да го ползва, ако реши.

За учебната година нищичко не съм купила, ама съвсем нищо. Ще се наложи да го правим в последния момент, което най-мразя, но няма как.

# 268
  • на Мелмак
Суетата и при нас е с пълна сила, за дрехи, за прически 😃.
Обувки й взехме през Май, затворени, сега са й малки, а ги взехме тогава, защото разбира се предишните бяха малки, много порасна 154 е и 37 номер носи. Поне вече не издирвам детски магазини за обувки.
Поръчах й ски яке за 14 г. , опасявах се, че съм се престарала и ще й е голямо, но точно е.
Иначе е слабичка.

# 269
  • В светлината на слънцето
Ооо, аз отдавна вече не търся из детските сектори и магазини. Нямам никакъв шанс и с двамата. Каката миналата година бе с 41 номер обувки, той - с 39. Сега - не знам. Ходят боси или с джапанки. Тя пролетта беше 164 см, сега е израсла. Той е вече... по-висок от нея.  ooooh! Ще го ориентирам наесен и него към тийнските марки май. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт