ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 271
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • Перник
miron77, браво на твоето момиче!
donsita, браво на момчето! Явно е пораснал и е започнал да се държи като голям човек Simple Smile

Ние и тази година, както и миналата попълвахме анкетни карти за клубове по интереси. Миналата година нещата приключиха до там, надявам се сега да има някакво развитие.
Вчера са имали кисело мляко за пиене. Със сламка. Разбира се, било е изпито, защото било вкусно. А домашното си вкисва в хладилника. Ама като не е в кутийка и със сламка... Grinning

В чатове доколкото ми е известно Калоян не е регистриран. Преди време ме врънкаше за фейсбук, обясних за възрастовото ограничение и спря. На лаптопа гледа клипове на геймъри, играе игри на моя бивш телефон, който е без СИМ карта и работи само с включено зарядно. Има си канал в youtube, където качва собствени геймърски клипове и такива с малките ни котета, които само баба му гледа. И толкова с технологиите.

# 406
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, искам да разбера по каква е програмата на децата като натовареност /часове/.
Малкият ми син е в 4-ти клас и от понеделник до четвъртък са с по 6 часа, само в петък имат 5 часа. Това включва 2 ЗИП-а по англ. език, 1 СИП Човек и обществото, 1 СИП Български и 1 Допълнителен час по физическо. Струва ми се много всеки ден  по 6 часа. При големият ми син не беше така /но все пак преди 8 години/, той сега завършва Английската в Пловдив.
Бих била благодарна , ако споделите.Flowers Sunflower

# 407
  • Sofia
miron77, поздравления за щерка ти!
шушито, и при нас са така и дори и миналата година бяха - 4 дни по 6 часа и един с 5, по 40 мин.

# 408
Шушито, при нас са всеки ден с по 6 часа, няма нито един ден, в който да имат по-малко. Предполагам, че защото освен посочените от теб СИП англ.,бълг, и ЧО, както и допълнително физическо, имат и по два часа втори чужд език.

# 409
Малеее, 65 книги!!!! Моят я е прочел 2, я не... Браво на това момиченце!
Синът ми се е записал на гейминг и фотография, за ИТ не е разбрал, че има.

# 410
  • София
Шушито, според мен е въпрос на свикване от страна на детето.
Моето от 1-ви клас е целодневно на училище. Часовете започват в 8:30 и приключват в 16:40 - общо 9 учебни часа /по 40мин./ всеки ден. В 17:10 детето си е у дома. Но тази програма включва и разширено изучаване на английски, и допълнителни дейности, които са по избор. Има дни, в които се уморява повече от други дни, но като цяло се справя без проблем.

miron77, това е страхотно постижение! Браво на твоето дете!
Моят, откакто се е научил да чете, има-няма общо 30-тина книги да му се събират.

Дъждец, при нас компютъра още не е "открит". Имаше таблет, на който играеше игри и си пускаше клипчета в youtube. Миналият месец го изпусна и му счупи екрана. Оттогава е само на телевизия, като баща му му е обещал нов таблет евентуално за Коледа. За чатове ми се струва твърде рано.

donsita, все така доволна да си след РС!

# 411

Браво за четенето! Това са страшно много книги дори за възрастен.

Луси, ИТ не е от клубовете, а от другите неща за избиране. Обаче сега като се замисля, може и редовен час да е, а просто половината да карат спорт и да се редуват през седмица. Сигурно моята дъщеря не е разбрала, защото ми каза, че може да избира между спорт и ИТ.

Шуши, и моето дете е целодневно с  9 часа, но нямат домашни през седмицата. Тези СИП-ове не са ли свободно избираеми?

Пропуснах да благодаря  за туфлите!

Миа, благодаря за инфото! Ще следя страницата.

Аз съм натрупала една камара стари детски книги, които са четени по веднъж и са като нови. Чудя се къде да ги подаря.

# 412
  • София

Аз съм натрупала една камара стари детски книги, които са четени по веднъж и са като нови. Чудя се къде да ги подаря.
В някоя библиотека. Примерно в училището на детето на последния етаж се намира читалище и те имат библиотека. Децата от училището много обичат да ходят и да взимат книги оттам и понякога като е лошо времето навън четат в междучасията или взимат за вкъщи. Не, че вкъщи си нямаме книги, но някак им доставя удоволствие точно това действие -ходенето до библиотеката, избирането, а и това да виждат, че и другите четат точно една и съща книга и се редуват. Та от тази библиотека са казали, че ако вкъщи им запазени книжки с радост биха ги приели, ако семействата решат да им ги подарят.

# 413

Столична библиотека. Или вашата квартална. Пробвала съм и двата варианта, много са доволни.

Колкото за ИТ и спорт - ясно защо моят не се е записал. Спорт не пропуска, много му е любим. Даже мрънкаше ужасно, че школата по математика съвпада със спорт и рисуване.

# 414
  • Перник
В нашето училище бяха обявили, че който иска на 15.09. вместо букет, може да занесе книга за библиотеката. Ние занесохме и двете. 4-5 деца от класа носеха книги.

# 415
Моля ви за помощ за едно помагало - ако го мернете някъде, моля ви да ми пишете на лични. С още няколко родители го издирваме безуспешно, но е изчерпан тираж и го няма дори в издателството.
“Четенето лесно, писането лесно” - автор Мария Бунева, изд. Просвета
Ето как изглежда: https://www.book.store.bg/p59732/cheteneto-lesno-pisaneto-lesno- … maria-buneva.html

Сигурно го има по малките квартални книжарници.

# 416
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
http://www.evtiniknigi.com/book.php?id=144159
https://www.book.store.bg/p59732/cheteneto-lesno-pisaneto-lesno- … maria-buneva.html

няма надпис "не е налична"
може би ще мога да мина в буктрейдинг по обяд - ще попитам и там  Simple Smile

# 417
Поръчах във всички възможни онлайн магазини и ми отказаха поръчките. Не са налични.

# 418
  • София
Защо не пробваш да звъннеш направо в издателството: http://www.prosveta.bg/kontakti
А иначе при нас- входните нива минаха още около 25-29 септември. За сега е записан на волейбол (много му харесва, а и тренерката му е действаща волейболистка, спечелила с тима 4 място на Европейското), английски, а предстои старта на математиката и плуването Simple Smile

пп- По въпроса за четенето, на щерката на морена мога да сваля шапка Simple Smile , ама и 65 книги ме респектрат

# 419
  • В светлината на слънцето
Миа и Мирон, браво на децата! Все така да получават награди!  Hug
donsita, браво за промяната!  Peace

При нас имаше голяма емоция онзи ден. Часът им по физическо бе проведен от Ивет Лалова - тренирали активно, направили няколко състезания, получили автографи, снимали се за спомен, беше супер въодушевен. Вечерта даже го гледахме в репортаж по новините на Нова телевизия и беше много горд, че снимали точно неговото бягане. Сега ме врънка да го запиша да тренира атлетика при нея. А той за този спорт определено не става, но голям мерак го подгони.

Утре се стяга за награждаване, ще им връчват сертификатите от Кеймбридж на тържествена церемония. Той е с максимален резултат.

По въпроса с четенето, и друг път съм казвала - не е неговия "спорт" това (за голямо мое съжаление), но каквото такова - няма да си връщам детето я. Mr. Green За радост е започнал да пише много красиво, което бе основен проблем при него.

Общи условия

Активация на акаунт