ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 282
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • На морето!
Туфли купувам от Карнавалкидс и Алиекспрес. В спортните магазини са доста по-скъпи и по-качествени, но при този растеж за ходилото не си струва според мен. Ние на сезон сменяме 2 номера /при нас балерината е на 5,5г/, отделно трябва да има бели, телесни /розови/ и черни, т.е. 6 чифта туфли и накрая на сезона всички са за хвърляне.  

# 391
  • Sofia
Уф... наясно съм, че времето вече не е това което беше, ама студено бре, пак прескочихме топлата есен... онзи ден включих парното даже.  ooooh! 

# 392
  • София-Младост
Иде отново топло време, тази седмица до 20 градуса през деня Simple Smile

# 393
  • София
В четвъртък бяхме на Бог-Рок в Маймунарника. Хем да е нещо като клуб, хем да е нещо като концерт, ама не съвсем. Случихме на доста студена вечер. Бях се притеснила, нищо че се беше навлякъл.
Важното е, че му беше интересно. Кога музиката, кога хората, кога пържените картофи.Simple Smile

Още не са минали входните нива, което е странно, защото взимат нов материал.
Подготвя се доколкото може предварително за съчиненията. Мисля, да купя някакво помагало, но още не съм решила какво, за съчинения и преразкази.

Загубени и намерени до сега, портмоне и телефон. Явно големите в тяхната стая следобед са добри деца.
Това е около нас.

# 394
  • Sofia
Ала-Бала, тия 20 с нощна под 10 хич няма да ни стоплят.  Wink
Чакам да видя какво се очертава с входните и отсъстващите.  Нещо тая година са много зле с организацията...

# 395
  • На морето!
И при нас не са минали още входните нива, само по английски са правили някакъв тест.

Според мен /като филолог/ хубави съчинения се пишат от деца, които четат качествена художествена литература, не вярвам помагала да свършат работа. Hands V

# 396
  • Перник
При нас входните нива започват тази седмица - утре е теста по английски.

# 397
Според мен /като филолог/ хубави съчинения се пишат от деца, които четат качествена художествена литература, не вярвам помагала да свършат работа. Hands V
Подкрепям напълно. Колкото повече чете детето, толкова повече му се иска и да пише.
Моята щерка последната година и половина се е отворила на писане на истории, даже сега спечели награда в конкурса на Гринуич с разказ за герои от митологията.
И при нас още не са правили никакви входни, но госпожата им отсъстваше миналата седмица, бяха със заместваща и предполагам, че затова ще са тази седмица.

# 398
  • В светлината на слънцето
Художествената литература несъмнено е голямо богатство и помага много за развиване на езика и начина на изразяване. Но това съвсем не е достатъчно, за да се напише едно хубаво съчинение. За него трябва усет, чувствителност, можем да го наречем магия или муза. Талантът да умееш да пишеш не се получава и не се научава, човек се ражда с него - или го притежава, или не. Останалото е подражателство. Пример - Маркес. Дори не успява да завърши висше образование.

# 399
При нас минаха входните. Гледам, че вече имат 7 оценки в дневника.
От тази година ще имат някакви клубове, които звучат много интересно.
Миналата седмица беше наказана без тел.цяла седмица, защото не намери време да си напише домашното по англ.през трите дена ваканция. Оставих баща й да наложи наказанието, че винаги аз играя лошото ченге Whistling
С организацията и четенето на книги хич я няма напоследък.
Вие разрешавате ли децат да се регистрират в някакви чатове? Помня, че е споменавано тук за чатове към игри.

Мия, браво на твоята дъщеря. Ще има ли други подобни конкурси?

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 08:04 от Пролетен дъждец

# 400
  • sf
Да знаете, че края на света наближава 😂
Доживях да си тръгна от РС доволна. Единственото оплакване беше, че тича в коридора. Иначе коренна промяна и в дисциплината, и в старанието в час и учене. Три пъти питах дали говорят за моя. Пу-пу само да не е всяко чудо за три дни 😂

# 401
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile все така да сте Simple Smile

# 402
  • Sofia
Моята ползва лаптопа си за "уча се", ползва Word и слуша музика от youtube. Относно чатовете - харесвам възрастовото ограничение на ФБ например от 13г., та такова искане не би имало никакъв шанс у нас.

Мире, браво на щерката ти! Simple Smile
Донси, а дано!  Grinning

# 403
  • Велико Търново
Влизам да ви се похваля с наградата,която моето дете спечели за най-много прочетени книги през лятото.В града се организира конкурс Ела в библиотеката и моето момиче спечели първото място с 65 прочетени книги

https://trud.bg/%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%BE … 0%B5%D1%88%D0%BA/

# 404
Мия, браво на твоята дъщеря. Ще има ли други подобни конкурси?
Не знам дали тази година, миналата имаха друг конкурс за разказ, посветен на Роадл Дал и ГДВ. Там има само грамота за участие. Следи сайта на Гринуич. Ние всяка година ходим на акцията за връщане на хартия срещу нова книга и им следя събитията. Ако искаш ще ти пиша, ако обявят. Но като гледам май е веднъж годишно. Миналата година беше по същото време - септември-октомври.
Мирон, браво на твоята щерка. Еха, колко много книжки е прочела!

Общи условия

Активация на акаунт