ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 133
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
От 4-ти при нас.

Хайде да се стопля трайно вече, че така на пресекулки не се усеща наближаващото лято Crossing Arms

# 91
  • В светлината на слънцето
Ние сме си още в София. Поради непредвидените обстоятелства ваканцията се забави. Още миналата седмица трябваше да сме ги закарали на селската къща, но не би. Някои знаят за патилата ни. Сега чакаме петък да видим какво ще каже докторът за каката и евентуално, ако позволи, може още вечерта да ги метнем сред природата. Но вече нищо не планирам.
Бъдещият четвъртокласник е станал първокласен хаймана и с бандата от наоколо по цял ден кръстосват улици и градинки в духа на "Войната на таралежите". Живот си живеят.  Crazy

# 92
  • Перник
lulumba  Hug не знам за патилата ви, но се надявам всичко да е наред и да изкарате едно прекрасно лято.

Калоян хич, ама хич не харесва "Том Сойер". Каза, че го чете само, защото трябва за училище. Ми нека пък - не всичко в живота е забавно, налага се да правим неща, "защото трябва". Баща му също не го бил харесвал на времето, пък на мен ми беше любима книга  newsm78

# 93
И аз не го харесвах. Изпитвах отвращение към двете момчета  Crazy
Лу, сега прочетох. Белите стават толкова бързо. Да се оправя каката.

# 94
  • София
Моето дете пък беше във възторг от "Том Сойер". Чете я миналата година и за 4 дни я изчете - нещо, което за него е ракорд. За сметка на това "Хъкълбери Фин" му беше скучна.

Преди няколко дни му пуснах да гледа "Лигата на необикновените джентълмени" - един, според мен, много тъп филм, но понеже е на вълна супер-герои, та реших да се позабавлява. Не очаквах, че ще предизвикам такъв интерес към книгите за героите от филма. Там са Алън Куотърмейн, Капитан Немо, Дориан Грей, Доктор Джекил и Мистър Хайд, една вампирка и Невидимият човек.
Вчера ми се зададе въпросът: "Мамо, аз малък ли съм да прочета книгата за Дориан Грей?"  Shocked
Казах му, че ако си прочете всички книги за лятото, ще му дам "Портретът на Дориан Грей". Не очаквам да му хареса, защото наистина май не е за неговата възраст, но с такова желание за четене няма да го спра  Mr. Green

# 95
  • В светлината на слънцето
И на мен "Том Сойер" ми бе любима книга, а каката категорично не я хареса. Ще видим това лято брат й как ще реагира. Може пък на него да допадне. Още не съм му връчила списък с книги, но пък смятам да го поизмъча лятото с малко задачки и преразкази - не постоянно, но поне от време на време, че иначе съвсем ще изгуби форма.

# 96
  • offshore & overseas
Том Сойер и Хък Фин ми бяха ацки любими. На Калина се харесват, но я виждам, че не е хептен във възторг. Изобщо, друго поколение, други интереси.

И преди да ми е изскочило от главата, открих ваканционната книга. Ето тази е:

Скрит текст:

Решаваме и се забавляваме заедно. И отделно купих Немото, защото „лятото“ е тънко.

# 97
  • София-Младост
"Том Сойер" и аз не я харесвах като дете...даже не съм сигурна, че съм я прочела цялата.

lulumba  Hug
Стискам палци за каката ви!

# 98
така съм ни изпуснала темата, че поне да кажа - здрасти  Hug

# 99
  • ГОре на черешата...
 tiptoe
Надявам се някои ме помнят Crazy.
Луда учебна година беше за мен, радвам се, че свърши, е почти де Whistling ...
Ще се върна да попрочета назад, надявам се всички бъдещи четвъртокласници са здрави и си изкарват страхотно ваканцията.
Моят е предимно на село, че нещо с батко си са в период "куче и котка", та така /най-вече на мен/ е спокойно.

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 15:15 от mari_eta

# 100
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
помня те  Hug и не само от тази тема  Heart Eyes

в петък заминаваме на състезание в Несебър, а когато се върнем моите двама мъже остават на село да ремонтират. аз ще им ходя на гости само в събота и неделя  Blush
там е по-хладно и изобщо не ни се връщаше в неделя.

Crazy три бригади майстори трябва да минат от сега ми се вие свят.
но детето е много ентусиазирано. баща му обещал да напълнят басейна, да карат колело, да го пуска сам за сладолед....  Crazy
как точно ще стане не знам Mr. Green

# 101
  • На морето!
Изтървала съм ви и аз. Ваканционно съм оставила бъдещия четвъртокласник да почива активно, като единственото задължение е да прочита по една глава от книжките си на ден и да храни, сменя вода на своя домашен любимец /зайче/. Евентуално през август ще включа някоя и друга диктовка и задачка седмично, за да влезе отново във форма. До момента прочете Приключенията на "Барон Мюнхаузен"  и тази седмица би трябвало да приключи "Хвърчащата класна стая". Юли ще пътува на планини и морета и не знам кога ще намира време за четене, но се надявам да е изградил достатъчно навика и да не изостави четенето.
За съжаление около нас няма много деца, а тези които познава са "командировани" по села и баби и той прекарва повечето си свободно време на компютър, телефон, което никак, ама никак не ми харесва.

# 102
  • Перник
Да отчета и аз как върви ваканцията - Калоян чете - по малко и не всеки ден  Laughing Около нас има 2 приятелчета, с които се забавляват предимно у дома - с огромния кашон Лего, в басейна, тичат из двора, понагазват ми градинките  Twisted Evil Ходят и у единия младеж, който пък има голям батут. Един цял ден изкараха на него и вече знаят, че от това боли глава, та не прекаляват  Simple Smile
Не планираме дълги почивки, ще ходим по басейни из района и така  Simple Smile

# 103
  • offshore & overseas
За Хвърчащата класна стая Кали се изказа, че явно била за по-големи деца, защото имало герои и от осми клас и нагоре. Да ѝ имам логиката. hahaha

Но иначе прочете Деца играят вън, Ян Бибиян, неща от Иван Вазов, вкл. Апостолът в премеждие, разкази и повести от Емилиян Станев и други, нейни си книги.

Ние ще ходим на морска почивка къмто края на август и аз съм в тих ужас дали ще ми издържа тнервите. Joy

# 104
Последен ден на у-ще в 3ти клас!!  Laughing

От утре е във ваканция, а ние заминаваме в събота сутрин на слънце и плаж! Нямаме търпение вече и тези две седмици ми се сториха безкрайно дълги.

За ваканцията си е приготвила малка работна тетрадка по Англ. език, новата книжка 'Wonder', 2те списания за туийн момичета и 'НатГео'  (абонирана е за всички ,но съм ги скрила този месец за да има какво да прави в колата) , малко математика на Иннотаб (взела съм й 4 нови картриджа с лог. задачи, фонетика на АЕ и ФЕ и малко игри).
( https://www.vtechkids.com/product/detail/15814/InnoTab_3S_Plus_P … e_Learning_Tablet)

Тя получава по 1-2 картриджа за РД и Коледа за цялата година, като за пътуванията също вземаме нов за да има занимавка в самолета и в колата за дългите преходи. Иначе през учебната година почти не го ползва в къщи. Но за пътуванията си чете, играе, снима и рисува на него от 3 годишна.

Та това ще е до 17 юли, а след това ще сме с две момиченца в игри и забави цял ден до началото на август когато сме 10 дни в почивка и ще се подготвим за у-ще с покупките.
След това сме пак в намален състав и на волни игри цял ден и на 1ви обратно на у-ще. Това е от нас.

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 22:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт