ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 170
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
Е, как пък толкова ще си омажат учебниците, като ядат в междучасията?!
При нас е забранено да носят, но в по-долните класове някои родители писаха, че децата им носели. Не знам къде и кога ядат, но явно са им позволили заради недоволството от храната в стола.
Моето дете не е от най-ящните и общо взето като не хареса храната, минава с хляб и салата.

# 166
Ей, Богу, няма да спра да се изумявам от някои постове. Какво ви брига хорските деца какво ядат, колко ядат и от какво го ядат. Свят шарен, хора различни. Въобще не би ми направило впечатление, ако ще децата в шепи да си носят храната, камо ли да тръгна да го коментирам.  

брига - нямам идея какво означа тази дума на чист български език.
Мен лично изобщо не ме вълнува какво, кога и как го ядат хорските деца, просто имам позиция по въпроса и споделям моето лично мнение, с което никого не ангажирам. Или може би вече е забранено да имаме такова? За другото си права - свят шарен, хора различни.

Разбира се, всеки е свободен да изрази личното си мнение както намери за добре, както и да има позиция по въпроси, които не го вълнуват.

Скрит текст:
брига - интересува, засяга Wink

# 167
Аз пък цял живот ям по цял ден. Не съм дебела, на бюрото ми е пълно с храна. Синовете ми са злояди, и им се радвам като ядат. На големия дори купувах дюнер за училище. Важно ми е детето да е яло, въобще не ми пука за учебниците. Ако трябва в края на годината ще купим нови.

# 168
  • Sofia
Аз приемам чуждото мнение.  
И си казвам и моето.  Simple Smile
Да се заключава от единични случаи, че всички се мажат...  Wink
Например в нашето у-ще го няма това - с чантичката (няма нищо общо с учебниците) отива в стола щерката и там обядва.  И така е и на други места, както има и такива където се омазват.  Закуската в голямото междучасие се носи в стаята от класната, та и Гушкан яде там каквото си носи - нямали сме инциденти.
И вече показах режима (4 хранения и плодове между тях) на хранене на щерката (нали тя е до обяд  Simple Smile), ама къде се видя това толкова често/непрекъснато ядене...  newsm78
За мен е грешно плодовете да се ядат като десерт или каквото е там придружаващо което и да е хранене. Затова моята ги яде на разстояние.
Аз изграждам навици - полезни според мен и това ми е важното.
Тези пък, които не си носят домашна храна - така са си решили и толкова, не ги съдя и окачествявам.
И толкова по темата.  Simple Smile

# 169
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Оживи се темата и да попитам. Simple Smile докъде сте със задължителния списък?
При нас е ... сложно. Simple Smile
Прочел е това-онова, но все с мръщене.
Извън списъка чете с желание, но пак когато го хване мерака.

# 170
  • на Мелмак
Елизабет прочете всичко + малко допълнителни, нейни си книжки.
Само две не е прочела, защото майка й и баща й се помотват и не й ги купуват Laughing
Да дам и аз отчет - моите на стола не желаят да се хранят, понякога носят кутии с нещо си вътре, понякога не,
понякога ядат закуски в у-ще , понякога не.
Но все пак да половин ден , а не цял.

# 171
  • София-Младост
При нас е ... сложно. Simple Smile
Прочел е това-онова, но все с мръщене.
Извън списъка чете с желание, но пак когато го хване мерака.

Снощи точно това го питах, че се прибра от прованса...прочел бил 6-7, май е наполовината на списъка. Другите книги ми звучат интересно, но май ги е нямало в библиотеката. А и като гледам остава 1.5 месец. Извън списъка...нищо не пипва. Зорът при него е да започне...едни пазарлъци, ама може ли не 30 страници а 25...а може ли след малко...аз така насила хич не обичам. Отпочне ли и му става интересно...

# 172
  • В светлината на слънцето

До под кривата круша.  ooooh!
Ударил го е на ваканция. И понеже оставих каката да подиша известно време след болничните неприятности и почти проваленото лято, покрай нея и той намазва с нищоправене. Но ще е до време. Лошият родител ще се появи на хоризонта. Mr. Green

# 173
Моята прочете и последната книга за Хари Потър и сега казва, че нищо друго не я грабва. Влачи Белия зъб, Малкия мъж и малката мис и Пиерета и нито една не я грабва да чете по много. Чака с нетърпение следващите две за Хари Потър. Хари Потър е в списъка ни. От другите нито една не е прочела..

# 174
  • Sofia
Аз съм рекла, че цял ден нищоправене не може. Тя да си разпределя заниманията, та да има време за всичко. Та там някъде е и четенето...  Simple Smile
За списъка писах малко по-напред... нали е препоръчителен - колкото-толкова. Чете каквото си избере и това е. Simple Smile  Снощи подхвана Дейвид Копъфилд и я приключи преди малко - харесана е.
Сега реши да прочете Гаранционните човечета на Едуард Успенски. Бяха останали нечетени.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 16:01 от Morena

# 175
  • София-Младост
За списъка писах малко по-напред... нали е препоръчителен - колкото-толкова.
Съгласна, но ако му обясня какво означава "препоръчителен" и току виж и 1 книга не зачете. GrinningGrinning

# 176
  • В светлината на слънцето
Е, за удоволствие чете. Но не са книгите от списъка, а каквото сам реши. По свое желание решава всеки ден по един час задачи. Но повече играе, кара колело, рита топка, гази из реката, опитва да хване жаба (не му се получава), строи къщи и някакви странни съоръжения от дъски, ремонтира каквото му падне в ръцете... с една дума: ваканция. Grinning

# 177
  • Sofia
Ала-Бала, това че е препоръчителен, класната ни го рече на ухо, щото моята чете. Не го знаят всички деца от класа.  Wink
   О, Гушкан абсурд да пине жаба, потриса се. Обаче пък как я имитира...  Laughing
Онзи ден уловила с кепа (за риболов, на татко ѝ) морско конче и ни тя, ни приятелката ѝ смели да го пипнат.  Laughing

# 178
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
За списъка писах малко по-напред... нали е препоръчителен - колкото-толкова.
Съгласна, но ако му обясня какво означава "препоръчителен" и току виж и 1 книга не зачете. GrinningGrinning

Flushed Нашият знае много добре какво значи "препоръчителен". И точно с това се измъква. Angry

Иска ми се да знам кои книги действително ще изучават, за да понатисна точно там, но май ще си остана само с мераците.
Как пък не успяха да прокарат предложението "един учебник"!

# 179
1 час задачи по свое желание? Браво на детето!
Вкъщи ако се случи нещо такова, ще си помисля, че сънувам. Simple Smile
Моите си подобриха рекордите по мързел това лято. Прибрах на каката телефона и компа за 2 дни и прочете 2 книги. Могло, значи!

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 16:36 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт