ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 223
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И ние се бяхме запътили към СМГ.
Добър е по математика, отдава му се, а и за нас беше No 1, предвид тоталния регрес на образованието у нас (особено 5-7 клас). Обаче, разбрах за тези домашни по 60-100 задачи на ден и вече не съм абсолютно убедена, че е "неговото" училище. Според мен, докъм 14 са си деца и подобно натоварване (поне за моя син) в дългосрочен план не е добра идея. Той има толкова енергия, че да си седи на трибуквието, за да решава задачи и пише домашни по 3-4 часа (а после и 6-7 часа в училище) е мисия невъзможна. За сега, сме останали във фаза "каквото трябва, то ще се случи", без особено натискане.
Покрай волейбола, разбра за спортните училища и е възхитен от идеята, как ще тренира половин ден, а другата половина ще учи... при което на мен ми се накъдри косата Simple Smile Та, ако някой осъществи идеята за школо с колела и компове, това е нашето Simple Smile (ама и дисциплина да има)

# 556
Явно в СМГ е по-сериозна работата
В пловдив позната, чието дете е в 5 ,ми каза че не дават много домашни

# 557
  • София-Младост
Амбиции за СМГ нямам...искам да го преместя поне в математическа паралелка в друго училище в квартала, но да видим. От сега ми се свива стомаха, като си спомня какво напрежение беше покрай "кандидатстване" в първи клас и съответното неприемане.

# 558
  • В светлината на слънцето
Освен да си отворим едно такова училище за компютри и колела.  Laughing Мераклии ще има, даже може и до приемен изпит да стигнем. hahaha

# 559
Аз се интересувам от металната аритметика,  но не състезанието ами курса. Няма обаче за сега в Пловдив. Всичко хубаво е в София...😞

колко му е Simple Smile един час път и ни идвате на гости Simple Smile
Joy
Така де!
Аз сериозно мисля за местене.
Само да видим дали ще сменяме училището, града или държавата.Grin

# 560
  • offshore & overseas
...Само да видим дали ще сменяме училището, града или държавата.Grin
С държавата сменяте трите „на раз“.Joy
Иначе, ако сериозно, не си заслужава местенето в София. Че тука има всичко, е илюзия.

# 561
  • София
Браво на Ивайло. Сега го гледах в новините. Обикновено не успявам да го чуя, когато свири.

# 562
  • София-Младост
Браво на Ивайло. Сега го гледах в новините. Обикновено не успявам да го чуя, когато свири.
Съвпадение...точно ми се обади ММ и ме пита Наси нямаше ли в групата едно  дете Ивайло...бяха заедно в детската градина.Предизвикал е фурор в Москва (май беше), ще гледам в повторението на новините да го видя. Браво на него!

# 563
Тъкмо го видяхме и споменах на мм, че помня детето от клипа пуснат от майка му в темата. Уникално дете! Браво!

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 21:09 от Анонимен

# 564
Браво, страхотен е! И ние с моя син му се радвахме преди малко по новините!  smile3501

# 565
https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/10-godishno-bylgarche-e … art-video-6076029
Ето го талантливото дете, за тези които (като мен) са го пропуснали по-рано днес!
От сърце му желая да е все така усмихнат, целенсочен и да е много здрав! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 11:16 от marini

# 566
  • В светлината на слънцето
Аз съм го пропуснала. Браво! Страхотен Ивайло! bouquet

# 567
Браво на Ивайло, сигурна съм, че ще сбъдне мечтите си, защото знае какво иска и се бори за да го постигне!

# 568
  • София
Браво на Ивайло! Да е жив и здрав му желая! Истински талант Sparkling Heart !

Покрай волейбола, разбра за спортните училища и е възхитен от идеята, как ще тренира половин ден, а другата половина ще учи... при което на мен ми се накъдри косата Simple Smile
Мога ли да попитам защо ти се "накъдри" косата?

За всички, които проявяват интерес към спортно училище, мога да дам изцяло положителен отзив от първа ръка за  СУ "Ген. Владимир Стойчев". Абсолютен мит е, че в спортните училища не се учи. В конкретното СУ, което посочвам, учебната година започва на 01.09. и завършва на 30.06., което прави с  цял месец по-дълга учебната година от другите училища. Дневният режим е следният:
- Сутринта се взимат 3 учебни часа - до 10:00ч.
- Тренировка до обяд
- Обяд - училището има собствен стол
- Следобед - взимат се останалите 3 или 4 учебни часа, които са в програмата
- След 17:00ч. по изискване на треньорите може да има втора тренировка

Хорариумът на часовете е пресметнат така, че децата да имат учебни часове за учене в училище, защото при тази натовареност с включените тренировки, те нямат силите и времето да учат вкъщи. За събота и неделя домашните са минимални, защото децата приключват всичко в училище.
С една дума си представете целодневна форма на обучение за целия период на средното образование.
Да не споменавам колко важни качества развива спорта по принцип.
Дори съжалявам, че моето дете не проявява някакъв спортен талант и спортът не е е неговата област. Иначе направо бих го записала в спортното училище.

# 569
  • София
Здравейте, охх, новините (причини ни го една позната) Simple Smile
Благодаря ви за поздравленията, момичета! Някои от вас сигурно помнят колко трудно приехме решението да го дадем в НМУ ... такива моменти ми помагат да приема, че не сме сбъркали Simple Smile

Това са записите от НТВ и от БТВ.
(Вчера цял ден сме с телевизии - едва успях да разопаковам куфарите)
Беше въобще много вълнуващо пътуване до Москва - имаше време и за разходки, но основно за музика.
Сега е време за наваксване на уроците за училище (има цяла седмица и половина на гони)...

Общи условия

Активация на акаунт