ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 212
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • София-Младост
rally , специални подрави на Ивайло от Наско...снощи го гледа с голямо възхищение и след репортажа ме попита дали имам тел. да му звънне Simple Smile
В спортните училище се учи, но нивото не е особено високо...набляга се на треннировките. Като е абсолютно задължително да се подържа успех, в противен случай гонят от отборите.

# 571
Рали, поздравявам Ивайло и вас, родителите. Браво, възхитителен.

Ала-Бала, от кога е информацията ти за успеха в спортните? Моята е друга. Образованието е кръгла нула и не съм чула да им искат успех, освен ако не е над среден 3.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 10:32 от gerka

# 572
  • София
Според мен не е коректно да се слагат всички спортни училища под един знаменател, че във всичките не се учи и че нивото е зле - това просто не е вярно. Посочих конкретно училище, в което ученето е точно толкова, колкото в една обикновена гимназия и учителите не пишат завишени оценки, заради спортни постижения, просто няма такъв филм. Самите деца, обичайки спорта, с който се занимават, не могат да си позволят ниски оценки, защото това автоматично означава да бъдат изхвърлени от отбора и така имат допълнителна мотивация да учат. Учене и тренировки вървят ръка за ръка. Затова децата там прекарват двойно повече време в училище от останалите си връстници в другите училища.

# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Поздравления за Ивайло, за мама и тате, Simple Smile Simple Smile и за учителката по пиано.
Много слънчево дете. Simple Smile

https://www.novini.bg/news/454026-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0 … %D0%B2%D0%B0.html

# 574
  • София
  Kally May,  не се заяждам, всъщност изобщо не ме интересуват спортните училища, но дори по твоите думи децата там учат много по-малко от децата в нормалните училища. Само като време говоря, не за качество.
  По твоето описание в спортните училища имат 6 учебни часа в училище и 3-4 астрономически спорт. В нормалните имат 6 учебни часа училище и поне 3 астрономически допълнителна подготовка вкъщи. Денят е с точно определена продължителност, не се разтяга особено.  Wink Освен ако в спортните училища са събрани много, много по-умни деца от обикновените, някак ми е трудно да повярвам, че нивото и резултатите са еднакви. Три часа задачи са си три часа задачи, не могат да се компенсират с концентрация в училище и после бокс.  Peace

# 575
  • София
aunt Ogg, и аз съм далеч от мисълта да влизаме в спорове или да се караме Flowers Hibiscus ! Тук сме се събрали да си обсъждаме и да си помагаме.
Има истина и в твоите думи. За времето - затова учебната година в спортното училище е удължена с един месец.
Не убеждавам никого, че децата, като завършат там, излизат професори и доктори по науките. Но е много погрешна масовата представа "Щом е спортно училище, там не се учи въобще и децата стават тъпи спортисти" - срещу този мит не съм съгласна, защото категорично не е вярно. Пък и неведнъж сме казвали тук, че всичко си е до дете. Едно дете може да е слаб ученик и в най-елитната професионална гимназия и знанията му да са плачевни в сравнение с дете от спортно училище, което си учи редовно.
Ако моето дете има огромно желание да се занимава със спорт и видя че му се отдава, лично аз не бих го спряла да отиде в спортно училище, просто защото знам, че нито ще затъпее, нито че след гимназията (друг мит!) единствената алтернатива е НСА. Вярно е, че такова дете няма да е на нивото по математика, например, с дете от СМГ, но спортното училище със сигурност няма да му попречи да стане счетоводител един ден (пак примерно).

# 576
  • Перник
И от мен поздравления за Ивайло! Гледахме го по БТВ Simple Smile Мъжът ми веднага го даде за пример на Калоян.
Който пък тези дни откри гребенът Grinning Реши се постоянно, даже си има и лично огледало, да си гледа прическите. А сутринта отиде на училище "леко отпаднал". Сега чакам да видя ще се разболее ли, или топлото време му влияе странно, като на мен - от вчера съм с кръвно 90/80 Dizzy Face

И аз нямам нищо против спортните училища. Детето на една позната е в такова от тази учебна година - ми учат си децата, тренират си. Според мен това, че времето им е строго разграфено не им позволява да се занимават с глупости и да прекаляват с технологиите.

# 577
  • В светлината на слънцето
И аз съм от невярващите в качественото обучение в спортно училище. Просто там приоритетите са други. Така както са други в една художествена гимназия например. Както и да е, не искам да влизам в спор или доказване на тези - всеки си преценява. Разбира се, винаги има изключения от правилото. Peace

Който пък тези дни откри гребенът Grinning Реши се постоянно, даже си има и лично огледало, да си гледа прическите.

Ох, говори ми. ooooh! Отскоро се къпе по 3-4 пъти на ден, прави си прически, сменя дрехи, категорично е окупирал част от парфюмите на баща си и вече са си само негови. Поне си стиснахме ръцете относно обгазяването. Че се налагаше да проветрявам, иначе не се дишаше. Mr. Green Сега действа по-кротко.

# 578
  • от Луната
Светле, разбрах какво е състезанието. Регионално е и е в памет на известен местен математик Михаил Сотиров. Таксата е 10 лв и се дава на място. Началото е 10:00 ч в гимназията. михаела за първ път изяви желание и аз съм много щастлива, но подозирам, че това ще и е първо и последно състезание по математика  Mr. Green . Дано Не се разболее Калоян, но аз като една бъдеща тъща да си кажа, че при първи симптоми веднага увеличавам приема на клеева тинктура, а по принцип я пие почти всеки ден по 10 капки и миналата седмица след ако течащ нос и червени подпухнали очи на третия ден беше кукуряк без спиране от училище  bowuu

Лулумба, с всички ръце сме за училището с колела и компютри  hahaha

Рали, за Ивайло нямам думи, освен че е надарен от Бога има късмета да има и страхотни, подкрепящи го родители Hug. Веднага го познах и показах на ММ, а щом споменах, че с майката пишем в една тема той се зарадва искрено и каза голямо браво на детето. Дае във фейса в пернишка група го има спомената с тази статия http://www.kmeta.bg/10-godishno-bulgarche-e-noviyat-mocart .

За спортните училища си е до дете, но поне това в наше село не ми вдъхва никакво доверие, защото виждах с очите си дете на наши познати в 7 клас, как ходеше, когато си поиска на училище, как висеше нонстоп на компютъра и бяха важни единствено тренировките.

# 579
Днес измери раницата на детето, само девет кила и то без водата и екипа по физическо, а в някои случаи е била и по тежка. За Ивайло, адмирации, отдавна съм му ФБ фен

# 580
  • Перник
Днес измери раницата на детето, само девет кила и то без водата и екипа по физическо, а в някои случаи е била и по тежка. За Ивайло, адмирации, отдавна съм му ФБ фен

Калоян си мери раницата всеки ден. Обикновено тежи около 4,8 кг.

Виктоалия, на нас защо ни взеха само по 6 лв. за състезанието? Open Mouth Калоян вчера ме уведоми, че е на 23.11. и си е в нашето училище. Засега се отказа да се разболява. Вчера е играл футбол всяко междучасие. Клеева тинктура и аз давам по 10 капки на ден (когато не забравя, де).

# 581
# 582
Привет, дами,

Рали, страхотен е Ивайло, поздравления и от мен. Ще го пусна довечера на Дребната, тя също свири на пиано и ще ѝ е интересно.

Лично аз не смятам на този етап на сменям училището на Дребен. Класът ѝ е добър, децата са амбициозни и я дърпат нагоре, дано да не се развали дисциплината и в пети клас.

За спортните училища не мога да се изкажа. Имам близка, чиято дъщеря учи в балетното училище в София и е много доволна, беше се подготвила сама за матурите след седми клас (без допълнителни уроци) и ги изкара доста добре. Та все пак и учат според мен, не са само танци.

Ние бяхме за дълъг уикенд в Лондон с малката, много й хареса, но заяви, че категорично не желае да живее там.

Хубав ден от мен!

# 583
Препоръчайте помагало по БЕЛ, че сме много зле с преразказите
Повтарям си въпроса, понеже "Четенето лесно , писането лесно" не го намирам никъде
Препоръчайте друго моля

# 584
Инвизибъл, нашето помагало по БЕЛ е това https://www.book.store.bg/p29638/gramatika-uchebno-pomagalo-po-b … ina-mincheva.html
Но не е специализирано за преразкази. Може да правите преразкази и на приказки, които чете, не е задължително да е по помагало, просто да тренира. Моята хич не обича преразказите, виж дай й да съчинява, да измисля, понякога и в стихове ги реди.

Общи условия

Активация на акаунт