ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 190
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
При нас проблемът е, че иска професионален дрон с камера. Иначе от Хиполенд съм купувала, наистина не струват.
И аз от черния петък му купих лаптопа, ASUS Rog. Трябва му и за програмирането в Телерик. Той пък такова диване, бях го записала на алгоритмично програмиране, накара ме да го прехвърля на разработка на игри. Било по-интересно; ходи веднъж и на двете и сравни. Но сега съм го записала на лагера им, да навакса алгоритмите.

# 646
  • София-Младост
Моят младеж се е класирал за областния кръг на олимпиадата, много е доволен 😀
Снощи питал баща си, дали дядо Коледа наистина съществува...отг.бил „може би”, но накрая се разбрало, че всяка година бащ му или чичо му се преобличат в дрехите на добрия старец... после имаше и въпроси за феята на зъбките...сутринта попита къде всъщност са отивали писмата му...

# 647
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашият е писал на добрия дядо да го уведоми, че не е бил за пример през годината, но ако те (дядо Коледа и дядо Мраз) преценят, могат да му направят общ подарък - някакво роботче за програмиране.
ще го получи, но на части - сам да си го сглоби и програмира. Simple Smile да видим докъде ще му стигне търпението.  Simple Smile
на състезания ходи от първи клас, разбрали сме се, че ходи за забавление и няма да кандидатства никъде и той се забавлява.
толкова забавно му е било на КМС, че решил да е весело и на проверяващите и им !нарисувал! отговорите на последната задача. без да разписва разбира се.
0 от 15 точки за нея - явно не са оценили художническите му умения Simple Smile
на олимпиадата твърди, че е разписвал решенията. ще се види скоро. Simple Smile

# 648
Добри, какво е това роботче?
Аз пак се чудя какво да подаря на племенника, който е 6ти клас. Геймърски неща не му харесват.
Много ми е трудно с момчешките подаръци.

И моята ходи на олимпиадата, но не знам какво е направила, не съм гледала и задачите.
Имаше и друго мат. състезание (ТИМО) вчера, но не можах да намеря откъде да се готви и не очакваме добър резултат.
Разписването на задачите е мъка.

Има резултати от Любословие вече, ако някой от вас ги чака.

Моята май още вярва в Дядо Коледа и се чудя дали да не развенчая мита Simple Smile
За подаръци съм взела дребни нещица. Едното е калъф за киндъла, но не догледах в амазон, че е от Китай и няма да пристигне навреме.

# 649
Аз пак се чудя какво да подаря на племенника, който е 6ти клас. Геймърски неща не му харесват.

И моята ходи на олимпиадата, но не знам какво е направила, не съм гледала и задачите.
Имаше и друго мат. състезание (ТИМО) вчера, но не можах да намеря откъде да се готви и не очакваме добър резултат.

Моята май още вярва в Дядо Коледа и се чудя дали да не развенчая мита Simple Smile
За подаръци съм взела дребни нещица. Едното е калъф за киндъла, но не догледах в амазон, че е от Китай и няма да пристигне навреме.

благодаря за информацията за Любословието. Simple Smile бях го забравила това състезание. Simple Smile
не се е класирал за втори кръг, но се е представил добре и съм доволна Simple Smile

Simple Smile явно е говорил с другите деца за дядо Коледа и подаръците и започна да подпитва.
говорихме за вярата и магията, за нещата, които не се виждат с очите... смятам, че е наясно, но иска да вярва. Simple Smile

а роботчето е идея на баща му - купува се на чипове и кабели. Simple Smile
модулно е и след като се сглоби базовия модел може да се купуват останалите модули. всички се програмируеми.
за да не губи време бащицата е поръчал няколко модула.
подозирам, че е играчка повече за баща му, но и двамата да се занимават няма да се оплача Simple Smile няма да мислят за глупости и да ми се пречкат  Simple Smile
поръчал го е онлайн, но не знам откъде.  ще попитам и пак ще пиша.

# 650
Много ще съм благодарна за линк. Дано не е чуждестранен сайт Blush
Аз съвсем забравих за такива играчки с програмиране, а са споменавани и друг път. Май ще се разходя днес да видя дали няма нещо подобно в хиполенд.

Нашите днес ще си разменят подаръци и после ходят при старата класна в новия й клас. Ще разказват нещо за Коледа на първолачетата. Нещо не са ми добри впечатленията от новата класна. Дано да са грешни.

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 09:49 от Пролетен дъждец

# 651
  • offshore & overseas
Вкъщи откъм подаръци не сме добър пример - подаряваме пътувания и емоции.
Скрит текст:
Миналата година между Коледа и Нова година - Музейко, за тази още не сме решили.
Играчки - само за малкия, защото им искат в детската гредина.
Че какво по-хубаво? При нас обаче лошото е, че искат И нещо, което да може да се пипне. Или както отчето от прословутия виц:
- „Дядо попе, какво ще пиеш, вино или ракия?“
- „И бира чадо, и бира.“
Иначе казано, не е луд тоя, който яде баницата, а оня, който му я дава.Laughing

Калина също се осмели за олимпиадата в събота, след като на предходното математическо състезание не се представи кой знае колко добре. Но когато излезе час и половина след старта с думите, „Задачите бяха супер лесни“, аз загубих надежда, че ги е решила правилно (макар че квесторите ѝ били уж казали, че всичко ѝ е вярно). Ще видим, де, все пак дано да е както тя твърди. То ние и безтуй нямаме амбиции за кандидатстване, нито претенции за математическо генийство. Нещо повече, изобщо не знам защо ходи на тези състезания, при положение че математиката ѝ е безразлична, ако не и направо досадна.

Та такива ми ти работи.

Желая на вас и вашите семейства весела, топла и уютна Коледа и много любов, радост късмет и успехи през новата година!

# 652
аз пък съм доволна когато поиска нещо, различно от обичайното. Simple Smile
той така отиде на любословието - от любопитство да види какво е.

за олимпиадата - задачите наистина не са трудни, трика е да се разпишат. Simple Smile а те не са много умели в разписването.

# 653
  • offshore & overseas
Да, и аз съм доволна, радвам се, че иска да отиде, просто съм учудена. И дано после да не ѝ е мъчно, ако резултатът не е добър!

Иначе да, знам, че трябва решението да се представи подробно, което при нея също не е силна страна.

# 654
При нас коледно настроение липсва. В болница сме с малката...
Иначе писмата за добрия старец са написани макар, че знаят истината. Конструктор, дрон, кукла, гоблен, скрабъл, монополи и  по няколко книги. Страхотни издания има тази коледа-за момичета бунтарки, влъхвите на о,хенри, прекрасни илюстрации.
На олимпиадата отиде, ще видим как ги е розписал.
Днес в болницата дойде  Дядо Коледа, малко положителни емоции за нея поне. 
Желая на всички да Ви донесе здраве и благополучие! Светли празници!

# 655
бързо оздравяване на малката.
най-добър подарък ще е да сте си в къщи и здрави, това ви пожелавам.

# 656
Бързо оздравяване и от мен.

# 657
  • Варна
Ай! Много неприятно това с болната кукла Sad Бързо да се оправя, Валерия, и да си посрещнете празниците у дома цялото семейство!

При нас пак беше нощ с висока температура, бълнуване, сомнамбулстване (ходи да ме търси в антрето, в шкафа за обувки). Сега била добре и имала намерение и домашни да пише. Радва се на първия сняг при нас. Иска да ходи в петък да си разменят подаръци, нямало да е честно, някой щял да остане без подарък... Такива ми ти тревоги Simple Smile

Благодаря, че ми напомнихте за книгата за момичетата-бунтарки! Май това ще е нейния подарък от Дядо Коледа! Wink

# 658
и аз съм в чуденка за коледен подарък
общо взето от нищо не се интересува ,освен от компютри
искал някаква памет за компютъра, но няма да е за коледа
много обича чай и съм му купила дървена кутия за чай с различни видове
мислех някаква книга, но едва ли ще се зарадва
за олимпиадата-вчера беше много разстроен
решил е вярно всички задачи,те бяха доста лесни, но толкова подробно е разписвал , че заприличало на съчинение
то аз съм виновна , понеже го знам че смята наум повечето неща-и му казах да пише като  за неразбиращи
макар, че в другата тема ме посъветваха, да претендирам за точки, щом му са верни задачите

# 659
  • София

благодаря за информацията за Любословието. Simple Smile бях го забравила това състезание. Simple Smile
не се е класирал за втори кръг, но се е представил добре и съм доволна Simple Smile

Simple Smile явно е говорил с другите деца за дядо Коледа и подаръците и започна да подпитва.
говорихме за вярата и магията, за нещата, които не се виждат с очите... смятам, че е наясно, но иска да вярва. Simple Smile

а роботчето е идея на баща му - купува се на чипове и кабели. Simple Smile
модулно е и след като се сглоби базовия модел може да се купуват останалите модули. всички се програмируеми.
за да не губи време бащицата е поръчал няколко модула.
подозирам, че е играчка повече за баща му, но и двамата да се занимават няма да се оплача Simple Smile няма да мислят за глупости и да ми се пречкат  Simple Smile
поръчал го е онлайн, но не знам откъде.  ще попитам и пак ще пиша.

Моля те, питай и дай линк - може пък да е добра идея и за мен...

Що се отнася до това доколко точно са реални Дядо Мраз, Феята на Зъбките и т.н. ...
Ами, още докато беше в градината изобретих теорията за Голямата Торба за Знания и Чудеса...

И така, човек се ражда с една невидима торба - много голяма, но все пак не безкрайна, не разтеглива, колкото е - толкоз. От началото цялата е пълна, догоре, с чудеса. Абсолютно всичко е ново, и вълшебно, и необяснимо, и (в добрия случай) прекрасно. Постепенно детето започва да трупа познания... и понеже няма къде другаде да ги сложи, слага ги в торбата. Но с всяко познание, което прибира в нея, някое вълшебство изпада... и така докато се запълни отново - или докато спре да заменя, докато спре да трупа познания - а ги оставя обратно на рафта, примерно, или вади някое по-старо, непотребно познание и оставя него в името на новото. И, разбира се, много хора просто изпразват торбата откъм чудеса - като излишни и ненужни. Общо взето, какво ще направи с торбата си, всеки сам си избира. Но извади ли от нея чудо, не може по-късно да го сложи обратно... понеже то се разтваря във въздуха, безвъзвратно. Ако някое вълшебство се е поомачкало вътре, то може да бъде изгладено и "нагласено" по-късно - когато човекът си има човечета, на които да го покаже, или - особено - внуци, с които да му се радва... но изхвърли ли го отвътре - край.
Но няма как и никое да не се пусне. Все едно... никога да не се научи да яде с вилица, примерно. Просто... трябва да се подбира  - с какво може да се раздели, с кое не би искал...

Общи условия

Активация на акаунт