ДЕКЕМВРИЙСКА мама започва да се чуди, момче или момиче нощем ще я буди - TEMA 3

• 48 168
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Аз се ужасявам от представата за себе си, лед по улиците и бебето в слинга ми..  ooooh! Аз съм като пингвин по снега без да съм бременна/ с бебе.. Не мога да рискувам Joy Не знам дали ще се престраша  newsm78

Тези носилки са много полезни за вкъщи. Аз също зимата се колебаех да ходя с детето когато имаше лед, но като няма си е супер, а и като си помислиш колко са непроходими количките понякога...

# 586
Тонче и аз това мисля-да пробвам на някоя приятелка, за да преценя как ще ми е.
lillynceto, да, и това го има - четох, че е добре да се оставя и в шезлонг или люлка докато майката домакинства. Та и за шезлонг мисля Joy
Billyvd много хубави новини  Hug И на мен ми е отпаднало, днес ми стана адски зле в автобуса...Малко вода пия аз, може и от това да е, да не говорим за горещините.
Днес се записах във втора болница за раждане след като прочетох ужасяващи коментари за първата Joy Сега започнах да чета и за втората - ами то пак има отрицателни коментари Laughing Направо не знам..Колебая се за водно раждане...
Да не забравя да Ви питам понеже Лилинцето е споменала за витамини - моите за първи и втори триместър приключват до дни и се чудя има ли значение какви витамини ще си взема за трети семестър, имате ли представа момичета?

# 587
Alma сподели за кои болници говориш и аз съм на вълна търсене на място и лекар.

# 588
Според мен лоши коментари винаги ще има, за всяка болница.. В крайна сметка е по-важно да се доверите на специалист и отделението за родилки да не е кочина.. Аз няма държавна болница, за която да не съм чувала/чела лоши неща, но и в тях се раждат бебета и от тях има доволни майки..
Може и да е въпрос на късмет, но ако имате доверие на лекарите си, не мисля, че има проблем.

Аз съм за шезлонг също  Peace

# 589
ton4etyyy права си за всяко място има негативни и позитивни мнения и това идва от различния стандарт и търсеното качество от всеки човек.
Мога да добавя, че е важно да се провери на какви грижи ще можеш да разчиташ и ти и бебето след раждането, защото тогава главната роля започват да играят други хора а не водещия раждането.

# 590
Ох аз живея на вечно лято и тези раници са супер непрактични, защото бебока се сварява вътре. Пробвахме, но честно да ви кажа, направо ми беше жал да я гледам каква е смачкана. В същото време имам мн приятелки дето не можеха без раница.
Ох аз пак да ви попитам тази тежка кашлица нали не е опасна за бебока ?

# 591
Слънчице, не знам от какво е причинена кашлицата, не искам и да те плаша, но след настинка моя приятелка кашляше доста, докато беше бременна.. 2-3месец и това причиняваше контракции.. Обърни си внимание и предприеми някакви мерки, за да спре и да се оправяш бързо  Hug Hug Hug

# 592
Мими, аз съм във Виена, ако и ти си тук направо да се видим предлагам Hug
Прави сте момичета - навсякъде има както положителни, така и отрицателни коментари, различни хора, индивидуалности, разбирания...Много е относително, знам. Но мен много ме наплашахи коментарите, че до последно карат майките да се напъват(повече от 20 часа има случаи) да раждат естествено и режат в много краен случай. Адски много случаи с вътрешни и външни кръвоизливи, разкъсвания и какво ли още не, да не говорим и че масово не прилагат упойка - трябвало предварително да се разбират, договарят и т.н Rolling Eyes. Тук изключително и само се държи на естественото раждане, рядко и само, ако е 100% наложащо правят цезарово сечение. На мен също ми се иска да родя естествено, но няколко доктора в София ми казаха да забравя заради проблем с изключително болезнени хемороиди и заради много силно развит астигматизъм на очите. Като казах на доктора тук във Виена ми се изсмя в очите и ми каза, че по-голяма глупост не бил чувал от лекарите в Бг...
Става въпрос за държавните болници тук. В частните е добре, но е около 5000 евро раждането Grinning

# 593
За килограмите, моята приятелка, която вече е в 6-ти месец, първите 4 беше свалила 7кг, а е с нормално телосложение.. Сега трупа по 2кг от преглед до преглед и се е ошашкала Simple Smile Ако бебето расте и всички показатели са в норма при вашите изследвания, според мен, няма повод за притеснения.  Peace

Няма как да знам дали расте, Тонче, ходя на преглед веднъж месечно, а там не ми дават особено подробна информация. Просто ми казват че всичко е нормално. На 12-ти съм на ФМ  Praynig Praynig Praynig

# 594
hyacinth-hya, забравих за това.. Все пак мисли положително, стискам палци за 12-ти  Praynig Simple Smile

# 595
Billyvd, на мен ми изписаха премама дуо до края на бременността да си ги пия тях. Вътре са 2 вида витамини.

Алма, виж шезлонга ми вършеше много повече работа от кенгуруто. Слагах го вътре като имам да правя нещо из къщи или да вляза да се изкъпя.

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 17:04 от lillynceto

# 596
Тук в Америка е абсолютно същото по отношение на раждането. Понеже аз исках секцио и исках да намеря причина за да бъде одобрено от доктора ми, но всяка, за която в България биха те срязали, то тук доктора се смееше.
Нито хемороиди, нито проблеми с очите, нито седалищно бебе и още какви ли не причини не са за секцио. Бебетата ги обръщат ако не са в подходяща позиция. Единствено се сещам за моя позната с наистина мн високо кръвно, която я срязаха за секцио, защото било опасно. При други обстоятелства си е естествено.
Въпреки това моя доктор се съгласи и родих секцио. Сега 2 години след секциото си ме питат как искам - естествено или секцио. Вече не могат да ме задължат да е естествено, но имам избор. Аз честно казано много пъти съм си мислила дали не трябваше да си прибвам естествено и съжалявам за избора си, но важното е че бяхме добре и двете. Сега съм в същия страх и дано всичко да е наред. Това е най-важното.
И двата вида раждания имат + и - черти и просто се молиш да си от леките раждания, защото понякога последствията остават за цял живот..

# 597
Забравих да попитам момичетата, които знаят пола вече, а и тези, които не знаят. Вярвате ли в китайския календар и съвпадна или не с него?

# 598
Не вярвам ине съвпада  Naughty

# 599
  • София
Здравейте момичета и хубав да е денят ни Hug
Би Спешъл, добре дошла при нас и леко и приятно бременеене Simple Smile
Таня, и аз напоследък нямам кой знае какъв апетит или по-скоро се хващам, че от много малко се надувам и не ми се яде. Хапвам много диня за вечеря и нищо друго не мога да поема след това. В края на 16та седмица съм. Но кантарът е безмилостен - води ли са, гърди ли са, плацента ли е, не знам, но всяка седмица вървя нагоре #Crazy. Иначе опитах да се напъхам в дънките отпреди бременността-по краката абсолютно ми стават, само дето не мога да ги закопчая Laughing
Аз броя дните до прегледа в събота...
И аз разглеждам количките и май ще е качествена, компактна и мултифункционална, но втора употреба-като ще огледам детайлно да е супер запазена и всичко да работи по нея. Тук (Австрия) масово подаряват бебешки стоки, повечето са в много добро състояние. Също и продават, но на изключително ниски цени. Решила съм някои неща да са абсолютно нови, с други да мина втора употреба...И слинг искам да се купя, само се чудя каква е разликата между тези, с халките и другите. Дано Дези се включи, че имам спомен беше писала за носенето на слинг Hug

Слинговете са два вида-еластичен и тъкан. Еластичния е от трико, става за новородени и до към 5-6кг бебета. Лесен е за начинаещи във връзването. Тъканите стават за от новородени бебета до малки деца(3-4 годишни). Имат различни плътности, някои са по-дебели, други по-тънки. С тъканите трябват повече умения за връзване, затова някои ги е страх от тях  Laughing Обаче като се научиш и виждаш колко е удобно.
Раничките са регулируеми(платката се разширява и става за новорородено до към година-година и нещо), стандартни(от 5-6 месец до година-година и нещо), тодлър(година и половина до към 3-4), прескуул(над 4 годишни).
Кенгуруто не е ергономична носилка и е нормално да е неудобно. Уред за изтезание не само на бебето, но и родителя  Laughing  Има огромна разлика в усещането, като се носи в кенгуро и ергономична носилка.
Зимата е особено удобно, защото в снега с количка е почти невъзможно да се мине. Докато със слинг/раница си цепиш през снега, минаваш навсякъде.
Ще го видите като трябва да заведете бебето на консултация или ви се иска да отидете на кафе с други жени през три квартала...и трябва да минете през няколко подлеза. Бащите са на работа, вие трябва да вършите задачи -първите месеци има работа в общината, в социалните, болнични разни. Аз не съм шофьор и се движа с градски транспорт.
Пък там как се катери количка  Laughing 
Та човек си купува според условията. Ако живеете на равно, лесно проходимо и смятате да се движите и да си излизате само в квартала и около него, количката е ок.
Аз носех синът ми(2.6г) до втория месец на бременността. Сега ми липсва и е безкрайно неудобно навсякъде пеша или с количката.

Общи условия

Активация на акаунт