Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология и как се извършва?
Какво представлява БХС и какви са неговите цели?
Какво представляват 3D и 4D ултразвуковите прегледи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология и как се извършва?
-
Какво представлява БХС и какви са неговите цели?
БХС (биохимичен скрининг) е кръвен тест, който се провежда по време на бременност. Той измерва определени вещества в кръвта ви, за да оцени риска вашето бебе да има генетични или хромозомни аномалии като синдром на Даун или дефекти на невралната тръба. Целта му е да предостави информация за здравето на вашето бебе и да помогне на вас и вашия лекар да решите дали са необходими допълнителни тестове, като амниоцентеза или хорионбиопсия. БХС е достъпен за всички бременни жени и се извършва в специализирани лаборатории.
-
Какво представляват 3D и 4D ултразвуковите прегледи?
-
Какво представлява ултразвуковият скрининг и какви са неговите цели?
-
Какво означава БХС и защо лекарят забрани секса?
и аз от утре в 16с.
Чета темите, но след драматичното начало на бременността ми, не се престрашавах да се запиша. До днес 
Но тъй като за БХС-то ще съм закъсняла, мисля да направя амниоцентеза. Малко ме плаши това с иглата. Има ли тук мами, които вече са минали през това да споделят опит?