Перилни препарати и омекотители – 47

• 83 740
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Аааа не тотално ме обърка Grinning. Каква е функцията на чашата тогава newsm78? Значи правилно съм разбрала. Такова чудо не бях чувала до сега. Е тоя прах вътре успява ли да се излее напълно? Все едно от небето падам Embarassed.

# 241
  • Русе
Аааа не тотално ме обърка Grinning. Каква е функцията на чашата тогава newsm78? Значи правилно съм разбрала. Такова чудо не бях чувала до сега. Е тоя прах вътре успява ли да се излее напълно? Все едно от небето падам Embarassed.
Успява да се излее. Нали и вода има в пералнята, тя отмива препарата от чашката.

Информация от първа страница, която е добре да прочетеш:  Peace
" Къде и как да дозирам течния перилен препарат?
Течните перилни препарати се изсипват в мерителна чашка и поставаят в барабана върху дрехите. Причината е в консистенцията им и водата, която налива пералнята, невинаги е достатъчна да ги отмие правилно. В крайна сметка, вместо да достигнат до дрехите, течните се полепят по тръбата, водеща от отделението до казана, и с времето може да предизвикат лоша миризма, а и некачествено пране."

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 23:40 от viki_1974

# 242
Е вода има в твоята пералня, в моята дрехите са навлажнение леко Simple Smile. Аз за това и по напред писах, че първо ги пускам на плакнене без центрофуга (6 мин) колкото да се намокрят, че понякога ако сложа повечко дрехи някои са си сухи. Абе смотана работа #2gunfire. Благодаря за цитата от първа страница bouquet bouquet bouquet, но аз за такова пране с чашка в барабана при дрехите за пръв път чувам, та пак щях да питам. Сега се чудя дали и аз така да не направя.

# 243
  • Враца
Слагай по-малко дрехи, доливай допълнително вода!  Peace

# 244
Като чета тук, че пералните ви не мокрят се изумявам....моята е на не повече от 2-3 години и няма такова нещо. Да не би да перете на програми, които са за малко пране, а да пълните догоре? Защото моята само на програма "памук" мога да я ползвам за 9 кг. За другите програми - поне наполовина по-малко дрехи трябва да слагам.

# 245
И аз си помислих това за програмите.

# 246
А вие не прочетохте ли, че става въпрос за САЩ? Там имат модели с горно зареждане, които наливат вода като Ниагарския водопад и модели уж като нашите, с предно зареждане - водят се HE, сравнително нови за пазара, които кой ги знае какви са, за да се водят икономични.
За да не мокри дрехите, проблемът е в пералнята. Нормална пералня ще налива вода дотогава, докато дрехите не се намокрят, съответно нивото спре да пада.

# 247
Аз прочетох. Което не пречи да си помисля за програмите.

# 248
Добре, обаче една нормална пералня независимо от програмата би трябвало да налива вода дотогава, докато дрехите не се намокрят: машината пълни до определено ниво, върти, при което дрехите поемат, нивото пада, машината допълва и така докато нивото спре да пада, т.е. дрехите спрат да поемата, т.е. намокрени са. Е, това е, ако не става въпрос за някоя програма с продължителност 10,3 минути или пък "вълна", защото няма време за такива работи.

# 249
Ами напълно вэзможно е потребителката да е цъкнала някаква такава програма.
За това даваме акъл и в тази насока. Нека види и пусне по-дълга програма.

# 250
  • Стара Загора
А, тя, сигурно за толкова години в щатите все на 10-минутна програма е перяла и не се е сетила да пробва други. Там са съвсем други стандарти и нашите европейски "акъли" едва ли ще са и от полза.

# 251
А, мя...видя се, че не е наясно дори с това къде се слага мерителната чашка. Какво пречи да не е наясно и с програматора на пералнята? Да, точно така...нищо  Stop

Казуси много, ако можеш да помогнеш с идея, помогни. Недей само да репликираш ooooh!

# 252
  • Стара Загора
Това, къде се слага мерителната чашка няма отношение към намокрянето на прането от самата машина. Ти самата преди да четеш темата, едва ли си слагала чашката в барабана, но въпреки това пак си имала изпрани дрехи. Изобщо, ясно е, че и ти не си наясно с проблема и и не можеш да помогнеш, затова наистина е по-добре да спрем.

# 253
Момичета, понеже не бях влизала извстно време във форума и имам над 100 непрочетени мнения, но нямам време да чета, моля, да ми кажете има ли промоция накъде на Омо и Персил. Благодаря предварително!  bouquet

# 254
Тичай в Кауфланд. В момента 60 пранета е на 14 лева..Персила де.

Общи условия

Активация на акаунт