Перилни препарати и омекотители – 47

• 83 747
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Ще ми припомните ли как се дозираше прах при 1/2 зареждане - 2/3 или 3/4 от дозата?
3/4 от дозата.

# 271
Включвам се малко по-късно, понеже в тая част на света тъкмо съмна.Гледам, че съм породила спор.  

Ей девойки съвсем не искам да предизвиквам караници. Благодаря на всички за препоръките. Просто съм вбесена с моето пране, ако мога да го нарека пране изобщо и случайно попаднах в темата. Сменила съм 2-3 перални с предно зареждане (бях решила, че всяка една е дефектна и я връщах и купувахме нова). Всичко пере на един и същ прнцип тук в Щатите. Програми – ако изобщо може да се нарече програми. Имам една за whitest white (ужким за бяло), една за delicate, една за вълна и една за perm press(каквото и да значи това – по-лесно си гладя дрехите след нея, иначе прането си е мръсно пак). На всичко съм прала, еднакво мръсно излиза всичко. Вода не мога да доливам – пробвах. В момента в който плисна още две чаши вътре и почва да ги точи и си държи на локвата, в която ги плацика. Веднъж прекъснах цикъла да видя какво аджеба става вътре – нищо. Едвам мокри дрехи, без никаква сапунена вода по тях. И ми стана ясно, че само си разкисвам, разквасвам дрехите и суша. И то им личи де. Жълти потници, мръсни чорапи, захабено бельо. Отвратителна работа. Този уикенд ще пробвам с чашка вътре. В момента съм с някакъв Gain този (https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/512zP7ZX7qL._SY355_.jpg). Предполагам чашката ще стане, всяка ли чашка е подходяща? Какво мислите? Водата не знам дали и 50 градуса вдига температура, така че едва ли ще я разтопя.

# 272
Включвам се малко по-късно, понеже в тая част на света тъкмо съмна.Гледам, че съм породила спор.  

Ей девойки съвсем не искам да предизвиквам караници. Благодаря на всички за препоръките. Просто съм вбесена с моето пране, ако мога да го нарека пране изобщо и случайно попаднах в темата. Сменила съм 2-3 перални с предно зареждане (бях решила, че всяка една е дефектна и я връщах и купувахме нова). Всичко пере на един и същ прнцип тук в Щатите. Програми – ако изобщо може да се нарече програми. Имам една за whitest white (ужким за бяло), една за delicate, една за вълна и една за perm press(каквото и да значи това – по-лесно си гладя дрехите след нея, иначе прането си е мръсно пак). На всичко съм прала, еднакво мръсно излиза всичко. Вода не мога да доливам – пробвах. В момента в който плисна още две чаши вътре и почва да ги точи и си държи на локвата, в която ги плацика. Веднъж прекъснах цикъла да видя какво аджеба става вътре – нищо. Едвам мокри дрехи, без никаква сапунена вода по тях. И ми стана ясно, че само си разкисвам, разквасвам дрехите и суша. И то им личи де. Жълти потници, мръсни чорапи, захабено бельо. Отвратителна работа. Този уикенд ще пробвам с чашка вътре. В момента съм с някакъв Gain този (https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/512zP7ZX7qL._SY355_.jpg). Предполагам чашката ще стане, всяка ли чашка е подходяща? Какво мислите? Водата не знам дали и 50 градуса вдига температура, така че едва ли ще я разтопя.

Всички чашки стават! Simple Smile Тук въпросът е да се дозира правилно препарата за постигане на добър резултат.

# 273
Хм. При вас пише пране еди си колко кг толкова прах. При нас малко пране, средно пране, голямо пране. Ай върви се чуди кое като какво може да е.

# 274
Добро утро, vici75!
В Щатите има някои неща, които ме удивяват. Примерно, XXI век, нова готварска печка за немалка сума, а котлоните - с открит реотан. Аз такова нещо не съм виждала от 60-те години, а някои по-млади може би изобщо не са виждали.
И пералните им са странни. Тези с предно зареждане се водят high efficiency, демек пестят ток, вода и каквото още ти дойде на ума. Така че нищо чудно да се прекалили с пестенето на вода. Имаш три варианта: купуваш Miele и си гледаш кефа, купуваш си пералня с горно зареждане, която пълни вода бол или мъжът ти като техник отваря машината и й наглася неворегулатора така, че да пълни повече вода. Това относно мокренето.
Относно изпирането: наистина ще е хубаво да разбереш какво ти е зареждането - small, normal или large и оттам да дозираш праха. Друго, щом ползваш HE машина, трябва да взимаш препарат, подходящ за HE машини, защото другият прави много пяна, която също може да се отрази негативно на намокрянето на дрехите и на изпирането.
Пробвай да не пълниш машината догоре, зареждай по-малко дрехи, така че да можеш да сложиш изпъната длан между дрехите и горната част на барабана. Почни с най-малката доза препарат и постепенно увеличавай докато си доволна от резултата. Пробвай с препарати против петна. Погледни в ютюб - пълно е видеа на перящи американци; виж какво правят те, колко дрехи и колко препарат слагат.
Друг акъл не мога да ти дам за съжаление.

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 16:59 от Guess Who

# 275
Guess Who bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet благодаря ти отново, че все още ми даваш съвети и ти се занимава с мен. Да, тук всичко е много странно – за едно нещо супер супер high tech,  за друго са два века назад Crazy.

Намерих това:
. Medium/Regular load: This works out to a load of approximately 6lbs.
•Large load: A large load in an HE machine is approximately 11lbs.
•Extra-large load: If you have an HE machine, then an extra-large load at full capacity is around 21lbs.

И тоя уикенд ще тегля дрехи с кантар Crossing Arms. Но всичко толкова ми е захабено, че едва ли ще намеря разлика. Но ще пробвам. Иначе само НЕ вземам, то иначе ще ме изтрепят из нас. Даже не знам различен от НЕ дали се продава въобще вече.

А мъжа ми понеже ми се пише на разбирател, и той ми лази по нервите. Все много прах съм слагала, дрехите гадно миришели и т.н. Те от време на време ходят на някакви опреснителни курсове и им казали там, че каквото пишело на тубата с прах инструкциите, се слагало на половина. Е викам добре де, аз значи 1 с.л. трябва да слагам. Изобщо с него не искам да се разправям за пранета. Вчера му викам, че чашата се слагала вътре. Аааа ще съм счупела пералнята, ама нали аз нямала да съм я поправяла, що да не сложа чаша. И му казах да си скъса дипломата и сертификатите.

Та утре ще тегля, ще меря и ще пера с чаша.
Ей не може да си представите каква мъка ми е прането.

В БГ имахме пералня Перла, сглобена от боклуците буквално (дълга история няма да влизам в подробности – решихме да тръгваме за тук, та да не купуваме чисто нова пералня за 2-3 месеца, мъжо взе че от боклуци сглоби подобие някакво на перлня). Еми преди 15 години снежно бели дрехи ми вадеше това безумие на пералня. Тук сума и пари, по-нови технологии, по-хубави прахове и срамота. Направо даже на 2-3 месеца купуваме нови чорапи, бельо и т.н. понеже срамота с тия захабените.

# 276
5 кг тук е нормална пералня, а там се води голяма. Joy А нормална - 2,5 кг. Просто не мога.

Сетих се, че можеш да се обадиш или да пишеш на производителя на пералнята и да питаш за колко дрехи е. Поне обслужването им е на ниво. Ще им кажеш, че си от Европа и какво и на какво си свикнала тук и ще ти помогнат сигурно.
Гледай сега какво ми отговориха от Tide. Писах им, че съм от Европа, как сме свикнали тук, какво пише на нашенските прахове и какви са нашите перални и ми отговориха следното:
Цитат
We appreciate the inquiry and hope we can help make things easier for you.  4-5 kgs is the equivalent to 9-11 American pounds.  So if your adding that much laundry to your machine, that would be considered an extra-large load, and we would recommend you fill your scoop up to line 5 with powder to ensure your clothes get cleaned thoroughly.
Т.е. за тях 5 кг са extra-large. Laughing Най-вероятно препълваш пералнята и слагаш малко прах. Наистина разрови нещата и разбери капацитета на машината, за да не ходите мръсни, че срамота.

# 277
 bouquet bouquet bouquet bouquet Joy Joy Joy

Срамота не, ами срамота, за това купвам ново бельо периодично.

# 278
  • оттам, откъдето започва България
vici75, изчетох всичко за проблема ти. Може ли да качиш снимката на пералнята, включително да видим и програматора?
Може и да има някъде в интернет американски перални, но не съм търсила.

# 279
Виж сега, vici75, ти не си виновна. И аз да съм на твое място, ще съм на същото дередже. Просто като си свикнал на едно, е много трудно да се оправиш с нещо напълно различно, особено пък с такива неясни инструкции.
Ти случайно, казваш, попадна в темата, ама ще го разнищиш твоя случай. После ще бъдеш за пример на американките.

# 280
Да ви кача, обаче тръгнах да я диря, точно моята я  няма (на 8 години модел е). Като се прибера довечера, ще видя по документи как се води, че не й помня модела в детайли. LG e. Предните дето смених бяха Whirlpool. И явно са си били наред, но аз реших, че са дефектни. И след втората взехме тази ( със сушилня отделно към нея). Обаче то не е чиния да го изместиш от тоя шкаф в оня, а и са ми натикани на кофти място, та ми писна да местя, да вадя и да не ми потрошат друго докато ми ги премъкват и измъкват, та останах с тази. Но така или иначе все тая. Ще ви я пусна определено, макар че то как може да ми помогнете. Тя толкова опростена. Ни температура мога да избера ни време. Програмите са няколко и до там.

Хе хе Guess, да се прибираме по-бързо в БГ да се оперем, че ми писна да ходим захабени, добре поне, че миризми не остават по дрехите, че хептян щяхме да я втасаме.

Намерих я: lg-WM2010CW (не знам дали ще ви се отвори обаче линка долу):
http://www.lg.com/ca_en/washing-machines/lg-WM2010CW

на пдф -а на 18 стр се вижда точно програматора какъв е!

Чакайте, че 20 пъти се редактирам вече. Но да се дообесня. За пране избирам винаги Stain cycle, Heavy, Hot/Cold, Medium (че да не ми повреди дрехите центруфугата)=2 часа. Последната колона са лампички, не са бутони (не става много ясно от картинката). Понякога и на prewash пера, но никаква разлика няма. Така, че пробвала съм всички възможни вариации. Единствено не съм теглила дрехи до сега и чаша не съм слагала. Течния винаги в чекмеджето съм слагала. Утре ще пробвам всичко на което ме научихте.

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 18:51 от vici75

# 281
ЛЖ, ноу комент. Сименси, АЕГ, няма ли при вас, да не е дивата Индия, бре newsm78 Прахът също е от значение.

# 282
ооо не, това са европейски марки. Тук Samsung, Kenmore, Maytag, Electrolux, Whirlpool даже не съм ги и чувала и виждала за перални, докато не ми се наложи аз да си купувам. В някои отношения са по-назад и от Индия. Ма моля ти се то досега най-добрата марка за пране Тайд беше. И някакви кучи тукашни. От скоро може би година две почнаха Персил да продават, но няма нищо общо с тоя в БГ. Гадно ми мирише и това е. Той и Тайд-а им не е като тоя в БГ.

Аз съм сигурна, че и споменатите марки ще се намерят, но я ще е специална поръчка, после пък да се чудя къде да ѝ търся части ако се счупи и ще стане още по-забатачено с нещо дето не е шир употреба.

Абе всичко идва от там, че на средно статистическия Джо, да не му се налага да мисли. Там да има едно копче да спира и да пуска и стига толкова.

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 23:07 от vici75

# 283
Тая машина я дават за 10 кг. Колко дрехи слагаш, че не може да ги намокри? Ако я пълниш, наистина трябва да увеличиш перилния препарат, за да ти изпира.
Виж тази тема. Човекът е купил като твоята машина и е във възторг.

# 284
Vici75, 8години ли си с този проблем Sad
Дано тук се разнищят нещата, че това, което описваш е кошмар. Те май затова в Америка ползват обществени перални като са им такива „сложни” тези за домашна употреба.

Общи условия

Активация на акаунт