Перилни препарати и омекотители – 47

• 83 731
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Офф абе тоя човек не знам на какво пране вика чисто. Аз не мисля, че слагам 10кг определено. Като разделя на бяло и цветно и е по-малко, но утре ще тегля и ще видя какво слагам. Определено като сложа дрехите и ми се вижда че има още толкова място в нея. Ще докладвам обезателно.

Да, да преди това имах Whirpool, и тя така. После се изместихме и купих пак два пъти Whirlpool и чак след това LG. A в Америка ако живееш под наем нямаш право на пералня в дома си. Ако си собственик, тогава може. А с обществените какви патила съм брала, не е истина. Там още по-голяма глупост. Там всичко прелива от вода и прах и дрехите пак мръсни. Отгоре на всичко венъж някой налял белина в цветното ми пране по-погрешка, едно на ръка мъкнене на чували с дрехи и отцепване поне 2 часа на пране и сушене с пътя. Но няма да захващам тая тема. Сега да оправя LG-то.

# 286
vici75, виж и тази тема. Досега я търсих. Може да помогне.
Все повече си мисля, че проблемът е в дозировката на перилния препарат, а относно намокрянето на дрехите, не знам дали имаш повод за притеснение, ако нямаш сухи петна.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 00:16 от Guess Who

# 287
много ти благодаря. Ще прочета всичко  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

Нямам сухи петна поп дрехите, ама и не тече вода от тях, не стоят във вода. Едва навлажнени са. Одеало обаче има сухи петна. Но аз пускам на плакнене без центрофуга първо и после пера.

# 288
Имаш си икономична пералня, това е положението.
Играй с дозите на перилния и вземи нещо на прах против петна с активен кислород (oxi да има на опаковката), защото дори да уцелиш правилната доза, само с течен няма да оправиш пораженията. Силно ти препоръчвам прах пред течен (от гледна точка на изпиращата сила заради активния кислород в праха), но пък да не стане така, че заради малкото вода да ти остава неразтворен върху прането...
Хайде, чакам добри новини, че това, което описваш, е най-големия ми кошмар.

# 289
  • оттам, откъдето започва България
vici75, доста негативни са мненията за пералнята. Всички се оплакват, че прането им не е изпрано и мирише на мухъл /да не би да са много кратки програмите на пералнята/?. Май само едно положително мнение изчетох /естествено с гугъл преводача/, но то може да е написано от някой, заинтересован от продажбите. Независимо от негативните мнения не трябва да спираш да търсиш варианти.
Изчетох и дадените характеристики за пералнята. Оставам с впечатление, че на програматора са дадени основните програми, а оттам насетне трябва сама да прецениш какво да зададеш като параметри. Може би в това ти е проблема.
Виждам, писала си, че переш на Stain cycle, Heavy, Hot/Cold, Medium, което означава /Цвят на петна, Тежка, Гореща / Студена, Среден/. Явно и сама трябва да си настройваш градусите. Според мен ако достига 50 градуса си е напълно достатъчно за бялото пране. Споменала си, че продължителността на програмата, на която переш, е около 2 часа. Това не зависи ли пак от настройките? За бялото може и по-продължителна програма да използваш.
Защо не пробваш на програма Cotton/Towels, с допълнителни опции Prewash, Extra Rinse /Предпране, Допълнително изплакване/ поне за бялото пране? Отделно от това задължително си измервай кг пране, за да можеш да прецениш количеството прах или течен.
И както казва Гес, да смениш течния с прах за пране поне за бялото. Ако имате малки опаковки може да си купиш и индивидуално да пробваш на някоя бяла дреха /ръчно/ как се представя съответния прах, за да го ползваш и за пералнята си. Както и тук сме установили, независимо че някои марки прахове са световно неизвестни, перат отлично.
Това са вариантите, които ми дойдоха на ума в момента и може да използваш в търсенето на оптимален вариант за хубаво пране, но май ще трябва да се позанимаеш с използването на допълнителните бутони на пералнята.
Успех и да се похвалиш следващия път с отлично изпрано пране!  Wink

# 290
  • София
Начи, много ми е забавно да чета и не искам да прозвуча обидно, но смятате ли, че е нормално 8 години на 3 различни машини да не успее vici75 да изпере като хората и да се налага да подменя половината си гардероб през няколко месеца? При това в Щатите, където custom service-ът е най-високо ниво, при това с мъж техник по перални  Joy
Извинявайте, ама ми звучи като тролене, щото темата позамря.
Когато един уред не работи, както се очаква, дори в банановите републики, човек първо пише на обслужването на клиенти, за да му обяснят къде бърка, ако не помогне, вика техник, ако и това не помогне, отново пише гневно писмо, след това сменя уреда. Но чак пък 3 различни машини да не могат да изперат някакви чорапи и тениски! Разбирам скапан уред, разбирам скапан препарат, ама чак пък с елементарно изпиране да не могат да се справят - надали.
От личния ми опит - в 90% от случаите проблемът е не в уреда, а в задуредното управление.
Верно, американците са дебили, ама и ние не им отстъпваме  Laughing

# 291
Ev_e проблема е не само мой, а на повечето българки край мен. Всички се оплакваме от прането си. Някои се примиряват, други търсим. През всичките тези години съм пробвала повечето от праховете на тукашния пазар, както и със смяната на пералните. Явно това са възможностите на пералните тук, за да се пести вода, ток, опазване на околната среда и т.н. Както казах на моя мъж са им казали, че праховете тук се различават от праховете в Европа. Липсвал някакъв ензим (вие казахте, че едва ли е така, не споря). А отностно мъжа ми, той знае да ремонтира пералня, и кое как работи. Но от там на сетне в детайли кое защо не е изпрало, не. Щом според документация пералнята си започва цикъла и го завършва, значи работи. Никога не беше чувал и за слагане на чашата с праха вътре в барабана. И ми натяква постоянно, че много прах слагам. А аз като гледам за едно голямо пране половин чаша отмервам. Също казали са им, че каквото пише на инструкциите на праха, за да си запазиш пералнята трябвало на половина прах да се слага. Както и да е.
Не троля нищо. Случайно попаднах на темата и питам за помощ. Колкото и смехотворно да звуча, се опитвам да намеря решение, че на мен ми се плаче честно казано.

Сега за опита ми от снощи. Пуснах цветно. Мерих с кантарче кг и сложих прах според инструкциите за праха. Сложих чашката вътре. Поне миришат дрехите на чисто, макар че се прокрадва лекичко гадната миризма. Ще видим като ги облечем как ще е. Обикновено като поносим дрехата и през деня почва да се прокрадва миризмата на мухал ли и аз не мога да определя.

Didka bouquet днес ще сложа бяло, но преди това ще купя една кутия Oxi. Да, имаме в малки кутийки, за проба ще взема. Но гледам, че и от него има течен. Но според Guess  bouquet би било добре да взема на прах. Иначе и този цикъл съм ползвала, който си ми предложила, но нищо пак. Не знам чорапи, бельо дали да не кисна предварително? и тогава да пускам в пералнята.

И разбрах, че този прах на прах в чекмеджето се слага нали така? Иначе плакнене мога да пускам отделно (20 мин е), така че мога да ги плакна колкото си искам, след като свърши съответното пране. За задържането на прах в дрехите не се притенсявам.

# 292
Аааааа, Евето може и да и права. Ахъм.
Онлайн не пазаруват ли в Хамерика? Гес си докара японски прах,пък зад океана не можело... Thinking

# 293
  • София
vici75, може би не е зле да пуснеш едно почистване на пералнята със специален препарат,  не знам дали се продават при вас такива... Пуска се празна пералня с препарата на мин.  60 грануса. Тази миризма на тиня и мухъл в пералнята се получава обикновено при пране на ниски температури,  с течен прах и кратки програми.

# 294
Скрит текст:
Ev_e проблема е не само мой, а на повечето българки край мен. Всички се оплакваме от прането си. Някои се примиряват, други търсим. През всичките тези години съм пробвала повечето от праховете на тукашния пазар, както и със смяната на пералните. Явно това са възможностите на пералните тук, за да се пести вода, ток, опазване на околната среда и т.н. Както казах на моя мъж са им казали, че праховете тук се различават от праховете в Европа. Липсвал някакъв ензим (вие казахте, че едва ли е така, не споря). А отностно мъжа ми, той знае да ремонтира пералня, и кое как работи. Но от там на сетне в детайли кое защо не е изпрало, не. Щом според документация пералнята си започва цикъла и го завършва, значи работи. Никога не беше чувал и за слагане на чашата с праха вътре в барабана. И ми натяква постоянно, че много прах слагам. А аз като гледам за едно голямо пране половин чаша отмервам. Също казали са им, че каквото пише на инструкциите на праха, за да си запазиш пералнята трябвало на половина прах да се слага. Както и да е.
Не троля нищо. Случайно попаднах на темата и питам за помощ. Колкото и смехотворно да звуча, се опитвам да намеря решение, че на мен ми се плаче честно казано.
Сега за опита ми от снощи. Пуснах цветно. Мерих с кантарче кг и сложих прах според инструкциите за праха. Сложих чашката вътре. Поне миришат дрехите на чисто, макар че се прокрадва лекичко гадната миризма. Ще видим като ги облечем как ще е. Обикновено като поносим дрехата и през деня почва да се прокрадва миризмата на мухал ли и аз не мога да определя.

Скрит текст:
Didka bouquet днес ще сложа бяло, но преди това ще купя една кутия Oxi. Да, имаме в малки кутийки, за проба ще взема. Но гледам, че и от него има течен. Но според Guess  bouquet би било добре да взема на прах. Иначе и този цикъл съм ползвала, който си ми предложила, но нищо пак. Не знам чорапи, бельо дали да не кисна предварително? и тогава да пускам в пералнята.

И разбрах, че този прах на прах в чекмеджето се слага нали така? Иначе плакнене мога да пускам отделно (20 мин е), така че мога да ги плакна колкото си искам, след като свърши съответното пране. За задържането на прах в дрехите не се притенсявам.
Абсолютно лаишко мнение, но възможно ли е тази миризма да се дължи на отлагане на течния прах по тръбите?Доколкото разбрах, досега си го сипвала в чекмеджето, а предвид малкото количество вода, с което пере пералнята, не е ли възможно да не е успявала да го "отведе" от чекмеджето до барабана?
И така по вътрешната част на маркучите се е натрупал гел, който развъжда всякакви миризми.    Laughing

И един въпрос:докога е промоцията на Персил-60 пранета в Кауфланд?

# 295
ppp  bouquet според инструкциите на пералнята, има цикъл за почстване и там в чекмеджето наливам белина в отделението и пускам всеки месец за почистване (да 1 час е).

Amour  bouquet възможно е!

Ще взема да потърся и нещо различно от белина, ако може да изчисти някакви евентуални натрупвания по тръбите.

Проспунах да кажа, че оставям вратат отворена всеки път и моя мъж даже маха цялото чекмедже и го оставяме отгоре на пералнята дое следващото пране.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 17:10 от vici75

# 296
До утре е Персила в К.

# 297
До утре е Персила в К.
Благодаря.    Grinning

# 298
  • Стара Загора
А от понеделник ще има Ариел  за 40 пранета, прах/гел, 12.85 лв. (Кауфланд)

# 299
Ще взема да потърся и нещо различно от белина, ако може да изчисти някакви евентуални натрупвания по тръбите.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт