Перилни препарати и омекотители – 47

• 83 731
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
# 301
Такаааа взех препоръчаното от Guess почистване на барабана. Според инстрикциите се изсипва едно пакетче вътре и се пуска на Normal/Hot. При мен е 53 мин цикъла.

Взех и това: https://i5.walmartimages.com/asr/68a0797c-0a35-4c5e-a320-39f68db … &odnBg=FFFFFF

Обаче пише да не се семсва с прах. Слага се съответното количество първо в барабана, без дрехите и после дрехите отгоре (не в чекмеджето). Така ли се прави?

Благодаря ви отново  bouquet bouquet bouquet bouquet

# 302
Не се слагат дрехи в почистващия цикъл, пуска се празна пералня само с препарат. Избери програма с възможно най-високи градуси.

# 303
Това окси не трябва да се смесва с течен перилен препарат в чекмеджето или в каквото там го изсипваш за дозиране. Ако ползваш мерителна чашка, за да слагаш течния в барабана, можеш да сложиш препарата за петна в чекмеджето като предварително извадиш джаджата за течни препарати. С прахообразен перилен препарат можеш да го смесваш без проблеми.

Тайд за почистване на перални е много добър. Аз още си пазя едно пакетче (тогава бяха три в картонена опаковка). Ползвай го според инструкциите на най-високата възможна температура и най-дългата възможна програма и не спирай центрофугата, а я намали. Не се слагат дрехи, но то си го пише де.
След като почистиш пералнята, нека следващото пране с дрехи да е също на най-високата температура, примерно да са бели. По принцип би било хубаво да е с прах, но както и да е. Сложи оксито като за силно замърсени.

И като переш, прати мъжа ти да гледа бейзбол или каквото там го влече. Не е вярно това, което са му казали, че за да се запази пералнята трябва наполовина прах да се слага, просто не е вярно. Предполагам откъде идва това, но да не влизам в подробности. Трябва да се слага точно количество според количеството, замърсеността на дрехите и твърдостта на водата. Иначе резултатите са лоши. И повече прах да сложиш, пак може да имаш проблеми. Затова трябва да се спазва дозата. Чак до прашинка или капка - не, но доколкото е възможно.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 19:46 от Guess Who

# 304
Guess Who  bouquet разбрах.

Да, три пакетчета са от почистващото. Тъкмо ми свърши цикъла. По иснтрикции пишеше на Нормал / гореща вода (Мъгла, аз градуси нямам къде да глася, имам само хот). Центрофугата остана на Мидиум.

Точно бяло ще пера сега след чистенето, така че таман. Но освен течен в момента нямам друг, така че само с Оксито ще пера. Надявам се е достатъчно.

С мъжа ми въобще не искам да се обеснявам за пране, понеже той си има други теории. Тегля, сега даже пак ще тегля, слагам според упътването и така.

# 305
Пералнята не ти ли ги тегли newsm78 Купих един черен Пурлан днес, италиански, много ми го похвалиха, https://www.supermag.bg/images/produkti2017/purlan-black.jpg Хвърлих око и на друг черен, с марсилски сапун, но да питам тук първо newsm78

# 306
Точно бяло ще пера сега след чистенето, така че таман. Но освен течен в момента нямам друг, така че само с Оксито ще пера. Надявам се е достатъчно.
Не само с оксито. То е добавка към перилния препарат. Пери с течния, който имаш плюс оксито. Дано да не е късно де.

# 307
Guess сложих и от двете в барабана.

# 308
Служебните ми ризи са бели,нови на 1 месец,всекидневно пране на 60 градуса с какъвто препарат имам  (не винаги за бяло пране  Embarassed Embarassed ) наличен и са адски сиви вече.
Моля препоръчайте ми с какъв течен прах да ги пера и на колко градуса.Памучни са.

# 309
  • Враца
Денк Мит на магазини ДМ за бяло пране.  Peace

От темата научих за него и съм адски доволна.  Heart Eyes

# 310
  • София
Моля препоръчайте ми с какъв течен прах да ги пера
Защо с течен конкретно? За да не са сиви, нужни са кислородни избелители. Има ги само в праховете, но не и в течните. Купи си хубав прх за бяло прне, като обърнеш внимание на състава му - ако съдържа 15-30% избелители, би трябвало ризите да не посивяват. Можеш да вземеш и прахообразна добавка за допълнително избелване (като Вениш), която да комбинираш с праха. На първо време ги накисни хубаво да постоят няколко часа с прах и добавката, което ще оправи пораженията от прането с течните.

60 градуса са им предостатъчни на тези ризи, щом материята ги понася.

# 311
Служебните ми ризи са бели,нови на 1 месец,всекидневно пране на 60 градуса с какъвто препарат имам  (не винаги за бяло пране  Embarassed Embarassed ) наличен и са адски сиви вече.
Моля препоръчайте ми с какъв течен прах да ги пера и на колко градуса.Памучни са.
Както са те посъветвали по-горе, вземи си прах, НЕ течен за бяло и ще светнат при 60 градуса, програма за памук.
И аз препоръчвам Денкмит прах за бяло или Ариел прах за бяло. Peace

# 312
  • София
Dixan за бяло /зеленото шише/. Аз съм много доволна от него.

# 313
Много благодаря на всички,отивам да купувам,като преди това ще пусна празна пералня на 90

# 314
  • In transit
Да ви попитам този прах струва ли си?
Скрит текст:
Пуснали са го в СВА на 25лв.

Общи условия

Активация на акаунт